آیتالله روحانی؛ واسط بیبدیل همدلی و همزبانی
حرف آنلاین: همهساله در سوم ماه رجب مقارن با سالروز شهادت امام علیالنقیالهادی (ع) یاد و نام مشعل فروزان خطه شمال حضرت آیتالله هادی روحانی نماینده فقید امام و رهبری در مازندران گرامی داشته میشود. امسال نیز بهمناسبت شانزدهمین سالگرد عروج ملکوتی این فقیه صمدانی مراسمی عصر روز چهارشنبه دوم اردیبهشتماه در حوزه علمیه خاتمالانبیا […]
حرف آنلاین:
همهساله در سوم ماه رجب مقارن با سالروز شهادت امام علیالنقیالهادی (ع) یاد و نام مشعل فروزان خطه شمال حضرت آیتالله هادی روحانی نماینده فقید امام و رهبری در مازندران گرامی داشته میشود.
امسال نیز بهمناسبت شانزدهمین سالگرد عروج ملکوتی این فقیه صمدانی مراسمی عصر روز چهارشنبه دوم اردیبهشتماه در حوزه علمیه خاتمالانبیا «صدر» بابل با سخنرانی حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور برگزار میشود.
ویژگیهای شخصیتی، فکری و ارزشی آیتالله روحانی او را بهعنوان الگوی قابل اتکای نسل حاضر بدل کرده و خلاء این عارف وارسته پس از 16 سال، روزبهروز بیشتر خود را نشان میدهد، اگرچه طرح و معرفی خصوصیات اخلاقی و معرفتی بزرگان، امری تکراری نیست اما نگارنده در این وجیزه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیتالله فقید و سعید، هدفی روزآمد و البته کاربردی از شیخ صبور بهدنبال دارد و در این قلم مقایسهای تطبیقی بین شعار سال و مبانی رفتاری ایشان دارم.
مقام معظم رهبری که امسال را با هدف همکاریهای گسترده دولت و ملت سال «دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی» اعلام فرمودند، در حقیقت بهدنبال پایهگذاری نهالی فرهنگی برای آینده کشور بوده و هستند، چه آنکه منویات ایشان تاریخ مصرف ندارد بلکه چراغ راه همیشه انقلاب اسلامی هست.
در این میان اگر بهدنبال الگویی برای همدلی و همزبانی هستیم آیتالله روحانی نمونهای موفق و قابل اتکا است، قانونگرایی، سعهصدر، مردمداری، سادهزیستی و حمایت از کارگزاران نظام در طول تصدی ایشان در نمایندگی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری، زبانزد خاص و عام بود.
در کنار سجایای اخلاقی نیکوی فوقالاشاره، قانونگرایی ایشان بیش از سایر گزارهها قابل ستایش است، بهعبارتی از نگاه و نگرش آیتالله روحانی، قانونگرایی فصل مشترک همدلی دولت و ملت بود و طبق این نظر، گاه روابط بین ملت و دولت را در نظمی منطقی تعریف میکرد.
بنا به گفته بسیاری از مسئولان و نزدیکان، ایشان همواره مشوق نظم و قانون بود و ملاک و مبنای تصمیمگیریهایش قانون بود، شاید امروز همکاریهای گسترده ملت و دولت در پرتو قانونگرایی گزینه اولویتداری باشد.
از دیگر خصائص ارزنده امام جمعه فاضل بابل، مردمداری و مردممحوری ایشان بود، او همواره به مردم احترام میگذاشت و صادقانه با آنها رفتار میکرد، طوری که مردم هیچ فاصلهای بین خویش و امام جمعه محبوبشان نمیدیدند؛ والحق او پدر معنوی شهر بود، البته خصلت مردمداری و نوعدوستی زندهیاد روحانی، قدمت دیرینه دارد و به سالهای همکاری با خیر نیکاندیش زندهیاد سید حسین فلاح نوشیروانی در انجام امور عمرانی عامالمنفعه در سالهای قبل از انقلاب اسلامی برمیگردد.
اینچنین است که آیتالله روحانی، واسط بیبدیل همدلی و همزبانی ملت و دولت بود و نقش پدر معنوی را بهنحو مطلوب ایفا میکرد؛ خوشبختانه هماکنون نیز این نقش معنوی و مردمی توسط دیگر علمای مازندران بهخوبی ایفا میشود./فارس
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0