رویِ ناخوشِ محصولات کشاورزی مازندران به بازار /قیمت کیوی رکورد زد
حرف آنلاین: استان مازندران یکی از استان های برتر کشور در زمینه تولیدات محصولات کشاورزی به شمار می رود و در زمینه بسیاری از محصولات کشاورزی از تامین کنندگان اصلی برخی محصولات مانند محصولات باغی است. با این وجود در سال های اخیر، افزایش قیمت محصولات کشاورزی تولید شده در مازندران در روزهای پایانی سال مانند برنج، مرکبات و حالا هم کیوی، نشان می دهد که این محصولات روی خوشی به بازار شب عید نشان نمی دهند.
اگرچه گفته می شود که در سال های اخیر کاهش زمین های زراعی و باغی مازندران به دلیل ساخت و سازهای بی رویه و تغییر کاربری های گسترده رخ داده است اما برخی دیگر نیز نبود برنامه برای خرید مستقیم محصول از کشاورز و ورود واسطه ها به این حوزه را از عوامل گرانی بسیاری از محصولات کشاورزی مازندران در ایام نیاز بازار می دانند.
با خرید محصولات کشاورزی مازندران که نیازهای شب عید هم استانی ها و بعضا کشور را تامین می کنند از سوی برخی واسطه ها در زمان برداشت محصول، اختیار توزیع، قیمت گذاری و فروش این محصولات در ید واسطه ها قرار می گیرد.
اگرچه تا پیش از این گفته می شد که شالیکوبی داران و سورتینگ داران و واحدهای واسطه نگه داری محصولات تازه کشاورزی، خریداران محصولات و نیز در ماه های بعد فروشنده عمده این محصولات هستند اما این روزها پای شرکت های بزرگ و فروشگاه های دولتی و غیردولتی خریدار این محصولات در زمان برداشت هم به این جرگه افزوده شده اند.
هر صنف، فرد یا گروه یا نهادی که در زمان برداشت محصول بتواند با قیمت اندک و یا حتی قیمت روز بازار، محصول را در مازندران از کشاورز خریداری کند، در زمان پایان سال و پیک نیاز مردم به برخی محصولات فروشنده و قیمت گذار اصلی آن محصول خواهد بود. از این روست که با وجود افزایش قیمت محصولات کشاورزی در بازار، کشاورز یا باغدار مازندرانی سودی عایدش نمی شود.
این مساله هفته های پیش برای محصول برنج رخ داد و قیمت آن به دوبرابر قیمت زمان برداشت رسید، امروز نیز محصول کیوی به بیش از 3 برابر قیمت زمان برداشت آن رسیده است؛ هرچند محصولات جهاد کشاورزی تنکابن به عنوان عمده ترین تولیدکننده این محصول در کشور کاهش برداشت کیوی را از دلایل آن عنوان می کنند اما افزایش بی سابقه قیمت کیوی به کیلویی 120تا 180 هزار تومان در بازار در بازارهای مازندران یک رکورد محسوب می شود.
عدم برنامه ریزی برای دارا بودن ثبات در میزان تولید محصول و ذخیره سازی مناسب و حتی ردیابی و ثبت خریداران عمده برخی محصولات موردنیاز بازار، در سال های اخیر در مازندران سبب شده است که قیمت این اقلام به بیش از 2 برابر حد معمول افزایش یابد.
مساله ای که در آن هم کشاورز مازندرانی متضرر می شود و هم مصرف کننده مازندرانی.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0