حرف مازندران بررسی می‎کند

نان در تنورِ نظارت

ساری -گروه اقتصادی| در دو سال گذشته مساله رسیدگی به کیفیت نان و کسب رضایت مردم راهکارهای مختلفی برای کیفیت بخشی این فرآورده موردنیاز مردم صورت گرفته است. اقداماتی که شاید هنوز نتوانسته است در افزایش نرخ انرژی، هزینه نیروی انسانی، هزینه های حمل و نقل، مسیر رضایت مردم را طی می کند.

ساری -گروه اقتصادی| در دو سال گذشته مساله رسیدگی به کیفیت نان و کسب رضایت مردم راهکارهای مختلفی برای کیفیت بخشی این فرآورده موردنیاز مردم صورت گرفته است. اقداماتی که شاید هنوز نتوانسته است در افزایش نرخ انرژی، هزینه نیروی انسانی، هزینه های حمل و نقل، مسیر رضایت مردم را طی می کند.

 

30درصد ضایعات داریم

 

یوسف نوری استاندار مازندران در جلسه کارگروه آرد و نان استانداری این استان با بیان اینکه 30 درصد ضایعات نان در کشور داریم تکریم نان را از مسائل مهم و اعتقادی دین مبین اسلام دانست و اظهار داشت: فرمانداران مسئول حفظ بیت المال و منابع مملکت در شهرستان ها هستند ، لذا با تاکید بر پیروی از فرمایش پیامبر اکرم (ص) که فرموده اند نان را تکریم کنید، اجرای سیاست های مقام معظم رهبری در خصوص اصلاح الگوی مصرف می بایست در اولویت شهرستان ها قرار گیرد.

استاندار مازندران با تقدیر از اجرای طرح پدافند غیرعامل دوگانه سوز شدن خبازی ها و افزایش پایداری تامین و توزیع کالاهای اساسی گفت: پشتیبانی لازم برای تامین سوخت و انرژی جایگزین خبازی ها از طریق دستگاه های متولی و بانک ها می بایست صورت پذیرد.

وی با اشاره به انجام پدافندغیرعامل حمل دریایی کالاهای اساسی، توجه به صنعت حمل و نقل دریایی را از موضوعات مهم دانست و تاکید کرد: با توجه به امکانات بندری که در استان وجود دارد، لزوم توجه بیشتر به حمل کالاها و حتی مسافر از طریق دریا به منظور کاهش ازدحام و ترافیک محسوس است.

 

فرمانداران مسئولیت دارند

 

یوسف نوری با تاکید بر لزوم توجه بیشتر فرمانداران به حوزه آرد و نان، اظهار داشت: فرمانداری ها، صمت، تعزیرات، جهاد کشاورزی و… در نظارت بر حوزه آرد و نان مسئولیت مهمی دارند ، اما مسئولیت اصلی در هر شهرستان به عهده فرمانداران است و باید ضمن حضور در جلسات کارگروه آرد و نان، نظارت دقیق تر بر این حوزه را هم مورد توجه داشته باشند.

استاندار مازندران با تاکید بر حفظ سلامت جامعه و لزوم برخورد جدی با متخلفین اظهار داشت: در بازدیدهای صورت گرفته از انبارهای آرد و خبازی ها، در صورت عدم رعایت مسائل بهداشت محیط وفردی ، برخورد جدی با متخلف صورت گیرد زیرا سلامت جامعه نباید مورد خطر قرار بگیرد.

وی با توجه به عدم صرفه اقتصادی برای نانوایی های با سهمیه پایین و احتمال به انحراف رفتن آرد در این نانوایی ها تاکید کرد: ما باید به سمت ایجاد مجتمع های پخت نان با توانایی پخت چند نوع نان و ارائه خدمات بهتر به مردم حرکت کنیم.

نوری با بیان اینکه آرد خانه پز برخی روستاها به انحراف می رود و موجب ازدحام جمعیت و طولانی شدن صف در نانوایی های شهرهای مجاور می گردد ، تصریح کرد: الگوی راهبری آرد و نان کامل نیست و برای کاهش منفذها و جلوگیری از انحراف آرد و نان و تضییع بیت المال نیاز به بازطراحی این الگو داریم.

وی با گلایه از وضعیت کیفیت نان خصوصا در مرکز استان اظهار داشت: با همه تاکیداتی که در جلسات گذشته انجام شد همچنان کیفیت نان در استان خصوصا در شهرستان ساری که مرکز استان است بسیار ضعیف می باشد.

یوسف نوری تصریح کرد: به خبازانی که نان خوب و ماکولی تولید نمی کنند تذکر داده و مهلتی تعیین شود تا پخت نامناسب خود را جبران نمایند.

استاندار مازندران همچنین تاکید کرد: خبازان با پخت مناسب مورد تقدیر قرار گیرند.

وی همچنین افزود: دستورالعملی برای رده بندی نانوایی ها نوشته شود و دائما مورد کنترل قرار گرفته و در صورت ارتقا و یا تنزل ، حتما در رتبه بندی نانوایی لحاظ گردد.

 

نانوایی های مازندران در مسیر بروزرسانی

 

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه گندم آرد و نان از ایجاد سامانه جانمایی برخط تمامی واحد های نانوایی استان خبر داد و گفت: این سامانه در راستای پدافند غیرعامل و مصوبات کارگروه گندم آرد و نان ، شامل اطلاعاتی از جمله موقعیت جغرافیایی و تجهیزات مربوط به سوخت جایگزین نانوایی ها تا یک ماه آینده در دسترس تمامی فرمانداران شهرستان ها قرار خواهد گرفت.

عباسعلی وفایی نژاد در کارگروه آرد و نان مازندران با توضیح اینکه در این سامانه علاوه بر اطلاعات مربوط به تجهیز نانوایی ها به انرژی موتور برق و سوخت جایگزین مانند گازوئیل و سیلندرهای گاز، مشخصات نوع پخت، موقعیت جغرافیایی و فاصله بین واحدها، تعداد سهمیه پخت روزانه و نوع یارانه دریافتی هر واحد قابل رصد و در دسترس مسوولان ناظر است، اظهار داشت :‌ مشخصات و چگونگی فعالیت هر واحد دریافت کننده آرد یارانه ای در این سامانه در حال بروزرسانی است.

دبیر کارگروه گندم آرد و نان مازندران با بیان اینکه این استان همواره پیشرو در اجرای طرح های پدافند غیر عامل در همه مراحل ذخیره و توزیع گندم و آرد و همچنین تامین نان مورد نیاز مردم بوده است، گفت: دو گانه سوز شدن نانوایی ها و تامین موتور برق و سوخت جایگزین نیز با تلاش فرمانداران و دستگاه های متولی به سرعت درحال انجام است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با اشاره به مصرف 232 هزارتن گندم در هفت ماه گذشته اظهار داشت: 34 هزارتن گندم وارداتی از کشورهای همسایه و 183 هزارتن از این گندم ها از هفت استان مختلف وارد سیلوهای استان شده و برای حفظ و ارتقای کیفیت آرد تولیدی در استان ، توجه به کیفیت گندم های وارد شده به استان بسیار مهم و اساسی است.

وی با بیان اینکه در سالجاری سه هزار تن بیشتر از مدت مشابه سال گذشته مصرف شده است اظهار داشت: در سال جاری مشکل عدم تامین آرد نانوایی در مازندران گزارش نشده و امسال ۳۵۰ هزار کیسه آرد نیز بصورت فوق العاده و مناسبتی توزیع و مصرف شده است.

دبیر کارگروه گندم آرد و نان استان با اشاره به پرداخت 30 برابری یارانه به نان توسط دولت، تصریح کرد:‌ با تاکیدات صورت گرفته توسط استاندار محترم مازندران به فرمانداران و اعضای کارگروه آرد و نان شهرستان ها، توجه و نظارت بر این حوزه افزایش خواهد یافت و با هرگونه تخلف در انبارهای آرد و واحدهای خبازی برخورد جدی صورت خواهد گرفت.