مازندران چهارمین استان بیکار کشور
حرف آنلاین: استاندار مازندران با اشاره به اینکه در سالجاری برای مازندران 403 میلیارد تومان بودجه استانی اختصاص یافت، گفت: میزان بودجه مازندران در سال آینده 510 میلیارد تومان تعیین شده است. ربیع فلاح جلودار شب گذشته در گفتوگوی ویژه خبری با موضوع بررسی محورهای توسعه مازندران اظهار کرد: کل اعتبارات تخصیص یافته استان مازندران […]
حرف آنلاین:
استاندار مازندران با اشاره به اینکه در سالجاری برای مازندران 403 میلیارد تومان بودجه استانی اختصاص یافت، گفت: میزان بودجه مازندران در سال آینده 510 میلیارد تومان تعیین شده است.
ربیع فلاح جلودار شب گذشته در گفتوگوی ویژه خبری با موضوع بررسی محورهای توسعه مازندران اظهار کرد: کل اعتبارات تخصیص یافته استان مازندران به عنوان بودجه هزینه شده در سال 91 میزان 67 میلیارد تومان بوده که در سال 92 این میزان به 100 میلیارد تومان رسید.
*تزریق 300 میلیارد تومان اعتبار به مازندران
وی افزود: با توجه به گذشت 10 ماه از سالجاری حدود 75 درصد بودجههای استانی اختصاص یافته و هماکنون نزدیک به 300 میلیارد تومان اعتبار به استان برای طرحهای مختلف تزریق شد.
نماینده عالی دولت تدبیر و امید در مازندران با اعلام اینکه در سالجاری برای مازندران 403 میلیارد تومان بودجه استانی اختصاص یافت، گفت: با توجه به کاهش اعتبارات دولتی برای سال آینده در لایحه بودجه 510 میلیارد تومان برای مازندران لحاظ شده است.
*تخصیص صددرصدی اعتبارات در استان
فلاح جلودار با اعلام اینکه در قانون بودجه دو نوع بودجه ملی و استانی تعریف شده است، گفت: با توجه به اینکه در سال 92 مبلغ نزدیک به 100 میلیارد تومان برای بودجه ملی مازندران در نظر گرفته شد ولی تاکنون در سالجاری 408 میلیارد تومان از بودجه ملی برای رشد و توسعه استان استفاده شده و همچنین از مسئولان کشوری قول گرفتیم تا به برخی از طرحها با نگاه ملی نگریسته شود و صددرصد تخصیص اعتبار را داشته باشیم.
این مسئول یادآور شد: در لایحه بودجه 94 با توجه به رشد 40 درصدی در میزان بودجه از همه استانهای کشور پیشی گرفتیم.
*پایین بودن تورم در مازندران از میزان متوسط کشوری
فلاح با اشاره به تورم 38 درصدی مازندران در ابتدای دولت تدبیر و امید گفت: این میزان تا پایان سال گذشته به 28 درصد کاهش یافت و هماکنون با توجه به اعداد و ارقام مرکز آمار ایران در مازندران شاهد تورم 16 درصدی هستیم که از متوسط استانهای کشور پایینتر است.
استاندار مازندران با اعلام اینکه هماکنون در تمام شاخصها افزایش فزایندهای را شاهد هستیم، گفت: باید همه مسئولان با تلاش شبانهروزی به رشد و توسعه استان بیاندیشند.
*مشکلات کشاورزی یکروزه حل نمیشود
وی با اعلام اینکه از زندگی روستانشینان و شهروندان آگاهی دارم، گفت: مسائل موجود در امر کشاورزی را نمیتوان یکروزه و یا در مدت زمان کوتاهی با توجه به نیاز به زیرساختها مرتفع کرد.
فلاح با اشاره به اینکه مازندران تا برنامه پنجم توسعه به عنوان قطب کشاورزی کشور مطرح است، ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای زیاد در این بخش باید افزایش عملکرد را شاهد باشیم زیرا در بخشهایی همانند کشاورزی، دامپروری، طیور و تولیدات دامی در کشور رتبههای برتر را در اختیار داریم.
* فقط 8 درصد آبهای سطحی مازندران مهار میشود
استاندار مازندران در زمینه مهار آبهای سطحی بیان کرد: آمار مهار آبهای سطحی در برخی استانها به بیش از 40 درصد میرسد ولی در مازندران این عدد هشت درصد است.
این مسئول با اشاره به اینکه آبهای شیرین سطحی مازندران روانه دریا میشود ولی در برخی استانها سدهای بزرگ وجود داشته اما آب برای پر کردن سد وجود ندارد، تصریح کرد: معتقدم در این زمینه به مازندران ظلم شده است.
استاندار مازندران با اشاره به فعالیتهای اجرایی در سد مخزنی هراز گفت: این سد استراتژیکی میتواند با آبگیری حدود 120 هزار هکتار از اراضی را سیراب کرده و آب شرب بسیاری از شهرها را تامین کند.
*پیشرفت 25 درصدی سد هراز
وی با تاکید بر اینکه در گذشته پیشرفت ساخت این سد به حدود پنج درصد نمیرسید، ادامه داد: هماکنون این سد با 25 درصد پیشرفت روبرو بوده و با همکاری نمایندگان مجلس جزو طرحهای اولویتدار استان محسوب میشود.
استاندار مازندران با اشاره بر اینکه دولت به پیمانکاران سد هراز بدهکار است، اظهار کرد: در این بین میزان یکهزار و 300 میلیارد تومان برای این پروژه در قالب فاینانس خارجی در نظر گرفتیم که با بررسی در شورای اقتصاد به عنوان مصوبه در میآید.
*بهرهبرداری از کانال انتقال آب چالوس در سال 97
این مسئول با ابراز تاسف از کانال انتقال آب رود چالوس که از سال 69 عملیات اجرایی آن آغاز شده است، افزود: تاکنون این پروژه 25 درصد رشد فیزیکی داشت.
استاندار مازندران گفت: طی بازدید یک ماه گذشته وزیر نیرو از سد مخزنی هراز این پروژه با اختصاص اعتبارات لازم تا سال 97 آبگیری شده و کاملا ساخته میشود.
*خرید 15 هزار تن برنج محلی از کشاورزان
فلاح در مورد چگونگی فعالیت در زمینه ورود برنجهای خارجی حین برداشت ارقام مازندران که در گذشته شاهد ورود یکمیلیون تنی آن بودیم، اظهار کرد: در این زمینه با اقدام اساسی برای نخستینبار در طول 35 سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ورود پیدا کرده و با همکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزیر جهاد کشاورزی و وزیر صنعت، معدن و تجارت واردات برنج در فصل برداشت را ممنوع کرده و در مقابل برنجهای محلی همانند طارم را از کشاورزان خریداری کردیم.
این مسئول افزود: در این بین طی کمتر از یک هفته با معاون اول رئیس جمهور مذاکراتی انجام داده و در جلسه هیئت دولت با مطرح کردن مسائل در این بخش پیشرو بودیم تا 15 هزار تن برنج محلی با کیفیت از مردم خریداری شده است.
استاندار مازندران با اعلام اینکه در اوایل سال 92 هم با ورود به واردات برنج و مطرح کردن آن از سوی دولت در سبد کالاهای توزیع شده بین مردم شاهد افزایش 400 تا 500 تومانی افزایش قیمتها بودیم، گفت: برنج و مرکبات از محورهای اقتصاد روستایی و کشاورزی است.
وی در مورد وجود 239 هزار هکتار شالیزار مازندران در گذشته که هماکنون کاهش 20 هزار هکتاری را در آن شاهد هستیم، بیان کرد: در زمینه جلوگیری از ساختوساز غیرمجاز و تغییر کاربریها در سطح کشور رتبه نخست را در اختیار داریم.
نماینده عالی دولت تدبیر و امید در مازندران با اعلام اینکه آمار شورای حفظ حقوق بیتالمال نشان از فعالیت گسترده در این بخش دارد، تصریح کرد: در مورد احکام دادگاههایی در این زمینه که از سالهای قبل تاکنون اجرایی نشده بود و مدتی به حال خود رها بود پیگیریهای لازم را عملی کردیم.
*تخریب ساختوسازهای غیرمجاز برای حفظ طبیعت
فلاح با اشاره به اینکه با تخریب ساختوساز غیرمجاز میخواهیم طبیعت را برای نسلهای آینده حفظ کنیم، گفت: با تفاهمنامهای که با سازمان نظام مهندسی کشور و استان مازندران داشتیم میخواهیم با مطالعات لازم جاهایی را برای ساختوساز و سرمایهگذاری سرمایهگذاران تعیین کنیم زیرا مازندران استان خوش آبوهوایی بوده و به نوعی خانه دوم مردم کشور محسوب میشود و با ورود گردشگران اقتصاد گردشگری در این بین نقش تعیینکنندهای ایفا میکند.
وی با اعلام اینکه با ساختوساز در اراضی کشاورزی و باغی به شدت برخورد میکنیم، گفت: هماکنون ساختوساز غیرمجاز و تبدیل اراضی کشاورزی به ساختمانها در این استان را به حدود صفر درصد رساندیم و همچنین از مردم میخواهیم در صورت مشاهده هر گونه ساختوساز غیرمجاز گزارشات لازم را به اطلاع مسئولان برسانند.
فلاح با اعلام اینکه در زمینه برخورد جدی با ساختوساز غیرمجاز تفاهمنامهای با سازمان جهاد کشاورزی و سپاه کربلا مازندران امضا کردیم، اضافه کرد: در این تفاهمنامه از ظرفیت بسیجیان در برخورد با این روند ناخوشایند استفاده میشود زیرا حدود 3 هزار و 200 پایگاه مقاومت بسیج در روستاها میتوانند در امر نظارت از اجرای ساختوسازها و تفکیک اراضی مسئولان را یاری کنند.
*مازندران چهارمین استان بیکار کشور
نماینده عالی دولت در مازندران در مورد معضل بیکاری در استان که مازندران را به چهارمین استان با فراوانی بیکاران تبدیل کرده است، گفت: در بیان مشکل بیکاری میتوان آن را به چند بخش تبدیل کرد.
فلاح با اشاره به اینکه در زمینه اشتغال کارگری در استان وضعیت رو به رونق است، ادامه داد: با اختصاص اعتبارات لازم شرکتها و واحدهای تولیدی که چندین سال متوقف بودند آغاز به کار کردند.
وی چالش مازندران در زمینه بیکاری را وجود افراد جویای کار تحصیلکرده با مدارک عالیه دانست و افزود: مازندران از محدود استانهایی بوده که در آن تعداد جمعیت روستا و شهر نزدیک به هم است هرچند حدود 85 تا 90 درصد بودجه دولت در هزینه جاری، پرسنلی و اداری هزینه میشود و باید با برعکس شدن این آمار زمینه برونسپاری و تصدیگیری را فراهم کنیم.
*سرمایهگذاران فارغالتحصیلان ماهر را جذب کنند
فلاح کار کردن در ادارات را بسیار محدود با آزمونهای خاص برشمرد و گفت: باید بیش از گذشته به دنبال مهارتآموزی برای فارغالتحصیلان دانشگاهها باشیم و در این رابطه تفاهمنامهای را با وزیر ارتباطات و قائممقام او به امضا رساندیم تا مهارت لازم به جویندگان کار آموخته شود زیرا امروزه بیشتر اشتغالها از سوی بخش خصوصی با حمایت و بسترسازی دولت ایجاد میشود و سرمایهگذاران فارغالتحصیلان با مهارت لازم را جذب میکنند.
استاندار مازندران با اشاره به سرمایهگذاری موجود در مازندران یادآور شد: در گذشته این سرمایهگذاریها مطلوب نبوده هرچند با توجه به دریافت بودجه لازم از دولت میخواهیم طرحهای نیمهتمام را به سرانجام برسانیم.
نماینده عالی دولت در مازندران با اشاره به ثبت 20 میلیون نفر تخت مسافر و گردشگر در نوروز امسال که به این استان شمالی کشور مسافرت داشتند، خاطرنشان کرد: مازندران یکی از استانهای بینظیری است که مواهب زیاد الهی را در اختیار دارد.
*گردشگری مکمل کشاورزی است
وی ادامه داد: این استان با حدود 380 کیلومتر ساحل در کنار دریا، جلگه، جنگلهای انبوه، خاک حاصلخیز، روستاهای بکر و زیبا، مناطق ییلاقی و خوش آب و هوا زمینه را برای استفاده گردشگر مهیا کرده است.
فلاح در پایان با اشاره به اینکه بخش گردشگری امروزه مکمل بخش کشاورزی در مازندران است، گفت: گردشگری روستایی را هم میتوان در مازندران گسترش داد هرچند در گذشته سرمایهگذاران با سرگردانی حدود هفت ساله به استانهای دیگر مراجعه میکردند ولی هماکنون بستر برای سرمایهگذاری و فعالیت سرمایهگذاران در مازندران فراهم است./فارس
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0