فرسایش بادی خاک در مازندران جدی است
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران گفت : فرسایش بادی خاک بر خلاف باورهای موجود مازندران را تهدید میکند و در برخی مناطق به مرحله هشدار رسیده است. حسینعلی ابراهیمی کارنامی در نشست علمی تخصصی «فرسایش بادی خاک و اثرات سوء آن بر محیط زیست» که به مناسبت روز جهانی خاک در ساری برگزار شد ، افزود […]
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران گفت : فرسایش بادی خاک بر خلاف باورهای موجود مازندران را تهدید میکند و در برخی مناطق به مرحله هشدار رسیده است.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی در نشست علمی تخصصی «فرسایش بادی خاک و اثرات سوء آن بر محیط زیست» که به مناسبت روز جهانی خاک در ساری برگزار شد ، افزود : معمولا باورهای فعالان محیط زیست، آحاد جامعه و حتی بسیاری از مدیران این است که فرسایش خاک در مازندران به شکل فرسایش آبی انجام میشود ، در حالیکه طی سالهای اخیر فرسایش بادی به دلایل مختلف در مازندران شکل گرفت و باید به این موضوع به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد : متاسفانه برخی تصمیمها مانند کشت گیاهان دارویی در زمینهای مرتعی و اراضی شیبدار آسیب جدی به خاک وارد میکند. کشت گیاهان دارویی در زمینهای دشت را میتوان توجیه کرد ، اما مخالف کشت گیاهان دارویی در زمینهای شیبدار هستیم.
این مسئول با بیان این که پایداری کشور به پایداری منابع طبیعی است، خاطرنشان کرد: ریشه گیاهان دارویی نهایتا ۲۰ تا ۴۰ سانتی متر در خاک پایین میرود ، اما ریشه بوتههای مرتعی گاهی تا ۴۰ متر در زمین پیش میروند و از خاک حفاظت میکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تصریح کرد : امروز در برخی مناطق شرقی استان مانند میانکاله فرسایش بادی در خال رخ دادن است و هر سه مرحله فرسایش یعنی جدایی ذرات خاک، حمل از روی بستر و در نهایت نشست ذرات را میبینیم.
ابراهیمی کارنامی با اظهار این که فرسایش بادی خاک در مازندران سالهاست آغاز شده و در حال ادامه است ، گفت : طی چند سال اخیر نیز به دلیل بعضی رفتارهای مخرب این فرسایش افزایش یافته است.
وی افزود : در حالی که میانگین جهانی فرسایش خاک بین پنج تا ۶ تن در هکتار است، در مازندران حدود ۱۶ تن در هکتار فرسایش داریم. این در حالی است که تولید خاک در استان ۳۴ کیلوگرم در هکتار است.
مدیرکل محیط زیست مازندران با ابراز تاسف از این که فرسایش بادی در مازندران چندان مورد توجه قرار نگرفته ، گفت : ما در خط ساحلی استان نیز با فرسایش بادی مواجهیم. بهترین و مهمترین راه برای پیشگیری از این شکل فرسایش در مازندران هم حفظ و تقویت پوشش گیاهی است. از دستگاههای مرتبط و فعالان محیط زیست میخواهیم که در این زمینه کمک کنند تا فرهنگسازی انجام شود.
وی بر ضرورت رعایت الگوی کشت و ضوابط محیط زیستی کشت و سایر فعالیتها در بستر خاک تاکید کرد و افزود: برخی از شیوههای کشت در مازندران با شرایط موجود ما همخوانی ندارد که باید با کمک سازمان جهاد کشاورزی مدیریت شود.
ابراهیمی کارنامی گفت : ما مخالفتی با بهرهبرداری درست و غنیسازی مراتع نداریم ، اما این که معیشت بهرهبردار را به آسیب دیدن خاک و مراتع و عرصههای طبیعی گره بزنیم جای توجیه ندارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0