روایت مادری ۴ فرزند و ادامه تحصیل در حوزه/ فرزندآوری از یک نگاه یک دهه شصتی
در گفتوگوی اختصاصی حرف مازندران با مادر بابلی مطرح شد؛ گروه اجتماعی؛ این روزها در فضای مجازی کاربران در گروههای مختلف هزینه تولد یک کودک از بارداری تا یک سالگی را چیزی بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان برآورده کردهاند. نه نمیتوان گفت اینطور نیست و نه اینکه کاملا دقیق بیان شده. در مجموع امروزه تولد یک فرزند برای والدین کلی آب میخورد. اگر خوب به اطرافمان بنگریم بین والدین دهه ۶۰ و هفتادی، میبینیم که هر کدام دارای یک الی دو فرزند هستند و والدینی با تعداد فرزندان بیشتر محدود به چشم میخورند. شاید یکی از دلایل مهم کاهش تعداد […]
در گفتوگوی اختصاصی حرف مازندران با مادر بابلی مطرح شد؛
گروه اجتماعی؛ این روزها در فضای مجازی کاربران در گروههای مختلف هزینه تولد یک کودک از بارداری تا یک سالگی را چیزی بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان برآورده کردهاند. نه نمیتوان گفت اینطور نیست و نه اینکه کاملا دقیق بیان شده. در مجموع امروزه تولد یک فرزند برای والدین کلی آب میخورد.
اگر خوب به اطرافمان بنگریم بین والدین دهه ۶۰ و هفتادی، میبینیم که هر کدام دارای یک الی دو فرزند هستند و والدینی با تعداد فرزندان بیشتر محدود به چشم میخورند. شاید یکی از دلایل مهم کاهش تعداد فرزندان و گاها عدم تمایل به زاد و ولد همین بحث افزایش هزینههای تولد تا بزرگسالی کودکان می باشد.
البته هستند والدینی که کار را سخت نگرفته و در عین جوانی برای فرزندآوری حد تعیین نکردهاند، بهطوری که مورد تشویق و ترغیب قرار گرفتند. اینها نه تنها فرزند را مانع و هزینه ندانستند بلکه در کنار تحصیل و وضعیت معمولی و عادی در زندگی صاحب فرزند شدند.
رقیه هوشیار جلودار طلبه مقطع سطح چهار فقه خانواده در حوزه علمیه حضرت خدیجه (س) شهر بابل بهدلیل اینکه در کنار تحصیلش همزمان از ۴ فرزند خود به شایستگی مراقبت میکند چندی پیش در دفتر نمایندگی ولی فقیه مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفت.
*مادر ۳۸ ساله دارای ۴ فرزند
وی در گفتوگو با خبرنگار حرف مازندران میگوید؛ بنده ۳۸ سال و همسرم ۴۱ سال دارد. حاصل ازدواج ما تاکنون ۴ فرزند است، اولین پسرم متولد سال ۱۳۸۴، پسر دومم متولد سال ۱۳۸۹، پسر سومم متولد ۱۳۹۴ و دخترم متولد سال ۱۳۹۷ است.
هوشیار در پاسخ به این سوال حرف که اگر تاکنون فرزندی نداشتید در همین شرایط گرانی برای فرزندآوری اقدام میکردید؟ تصریح میکند: بله، اگر از پس هزینههای بارداری و ناباروری برخوردار بودیم حتما.
*روزی دست خداست
این مادر در ادامه سخنانش افزود: به والدین توصیه میکنم که به این نکته توجه کنند که روزی فرزندان با ما نیست و ما والدین فقط وسیله هستیم اصل کار خدا است و در خصوص روزی در قرآنش ضمانت کرده ما هم باید همه چیز را به خدا بسپاریم.
وی همچنین با اشاره به نگاهش در مورد آینده فرزندان، میگوید: تربیت درست در زندگی و قرار دادن فرزند در مسیر ارزشها وظیفه والدین است بقیه اش را به خدا محول کنیم بهتر است.
خانم هوشیار با اشاره به خاطرهای از دوران تولد بچهها، یادآور میشود: هنگام تولد اولین فرزندم زایمان زودرس داشتم، از این رو فرزند اولم حدود ۱۰ روز اول بعد زایمان در بیمارستان بستری بود. با توجه به ایجاد وابستگی و حس مادرانه دوری از او برایم دشوار بود و همیشه در ذهنم بهعنوان یک خاطره تلخ نقش بست.
*دختر چیز دیگریست
این طلبه حوزه، با بیان اینکه تعداد فرزندان دختر در خانواده همسرم بسیار کم است، ادامه میدهد: بعد از تولد فرزند چهارمم زمانی که جنسیتش مشخص شد کسی باورش نمیشد خدا به ما دختر داده است.دخترم وابستگی شدیدی به پدرش دارد، تاجایی که همسرم میگوید کسی که صاحب دختر نشده باشد هنوز حس پدر شدن را درک نمیکند.
وی در ادامه تاکید میکند: خداوند روحیه فرزند دوستی و فرزندخواهی را در وجود همه خلایق قرار داده است، امید آنکه همه این لذت را با بهترین آمادگی و کمترین دردسر تجربه کنند.
هوشیار با اشاره به اینکه اخیرا شاهد اخباری مبنی بر نگهداری حیوان خانگی جای فرزندآوری در بین برخی از شهروندان هستیم، میگوید: سگ، گربه و یا حیوانات دیگر هرگز جای فرزند را برای ادامه زندگی پر نمیکنند، از طرفی کودکان نیاز به همبازی دارند و اسباببازی گرانقیمت، لباس و غذای آنچنانی خلاهای زندگیشان را پر نمیکند.
*بقای نسل مطلوب خداست نه وابستگی به حیوانات خانگی
وی ادامه میدهد: البته سگ با ابراز محبت و وفاداری خودش وابستگی ایجاد میکند، با مشغول شدن به آنها خودمان را از همسر و فرزندان دور نکنیم. آرامش مطلوب در زوجین مودت و محبت بوده و بقای نسل مطلوب خداوند! در سایه بقای نسل رشد و کمال هم تضمین میشود البته به شرط تلاش، خواستن و توکل برخدا.
گفتنی است؛ پس هنوز هم والدینی که تمایل به فرزندآوری بیشتر دارند وجود دارند. بحث افزایش سگگردانی در بین عدهای خاص ترویج یافته و اینطور نیست که همه به این سمت و سو حرکت کنند.سخنان این جوان دارای ۴ فرزند را شنیدیم. کاهش تمایل والدین به فرزندآوری و افزایش تک فرزندی موجب شد تا اگر جایی ببینیم فلانی ۴ فرزند یا بیشتر دارد تعجب کنیم در صورتی که نباید اینطور باشد. اشاعه فرهنگ غرب در کشور مشکلی است که گرانی و افزایش هزینهها به آن دامن زد و در این حوزه نیاز به پیگیری آنی مسئولان و کارشناسان به شدت احساس میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0