مازندران, تعطیلات آخر هفته و دریای طوفانی
حرف آنلاین:سرپرست هواشناسی نوشهر گفت: با توجه به ناپایداری هوا از امروز (دوشنبه) تا پایان تعطیلات عید سعید فطر هوای غرب مازندران نیمه ابری وابری همراه با بارش پراکنده و مواج بودن دریای خزر پیش بینی می شود. ˈاسحاق حمیدی میرکلایی افزود: احتمال بارش پراکنده در ساعات بعد از ظهر امروز و فردا درمناطق ساحلی […]
حرف آنلاین:سرپرست هواشناسی نوشهر گفت: با توجه به ناپایداری هوا از امروز (دوشنبه) تا پایان تعطیلات عید سعید فطر هوای غرب مازندران نیمه ابری وابری همراه با بارش پراکنده و مواج بودن دریای خزر پیش بینی می شود.
ˈاسحاق حمیدی میرکلایی افزود: احتمال بارش پراکنده در ساعات بعد از ظهر امروز و فردا درمناطق ساحلی بیشتر است.
وی ادامه داد : در ارتفاعات غرب مازندران در روزهای دوشنبه و سه شنبه هوا نیمه ابری و قسمتی ابری و احتمال بارش پراکنده کمتر خواهد بود.
حمیدی گفت : روند نزولی دمای هوا ادامه یافته و بین 2 تا 4 درجه سانتیگراد کاهش خواهد داشت و دمای کنونی نوشهر نیز 28 درجه سانتیگراد است.
سرپرست هواشناسی نوشهر اعلام کرد که بر اساس پیش بینی های صورت گرفته ناپایداری ها تا پایان روز چهارشنبه ادامه دارد و وضعیت دریای خزر نیز مواج بوده و سرعت باد به 54 کیلومتر در ساعت می رسد.
حمیدی افزود: وزش باد تا دو روز آینده موجب مواج بودن دریا خواهد شد و لازم است با توجه به این شرایط گردشگران در استفاده از دریا دقت فراوانی داشته باشند.
از این دست خبرها در استانه تعطیلات در مازندران زیاد است اما کمتر کسی به آن توجه می کند…در رویایش دریای نیلگون خزر را مرور می کرد و با خود فنون شنایی که استادش در استخر محله شان به او آموزش داده بود مرور می کرد که صدای بلند پدرش رشته افکارش را پاره کرد و … پدرش با عصبانیت سرش داد زد که علی حواست کجاست ، چرا تو فکری شارژر موبیلم را برداشتی یا نه .
در مدت زمان سفر بیشتر به فکر دریا رفتن بود و هرازگاهی که موقعیت را مناسب می دید رفتن به دریا را پیش می کشید . اما با اوقات تلخی پدرش روبرو می شد دوباره در ذهنش دریا و شنا و فنون یاد گرفته از شنا را مرور می کرد .
انگار زمان مسافرت مثل سال های گذشته نبود و زمان به کندی برایش می گذشت و پیش خودش به زمان لعنت می فرستاد که چرا اینقدر دیر می گذرد.
مسافت بالاخره طی شد و به مقصد رسیدند. تلاش علی این بود که والدینش را قانع کند که ویلایی در نزدیکی ساحل اجاره کنند اما پدرش مخالف بود.
اصرار و پافشاری علی و حمایت مادرش باعث شد تا پدرش راضی شود ویلایی در نزدیکی ساحل خزر بگیرند.
وسایل را از داخل ماشین بیرون کشید و به داخل ویلا برد . روز از نیمه گذشته و آفتاب وسط آسمان پرتو افشانی می کرد و لذت تنی به آب زدن را دو چندان می کرد.
محلی که علی و خانواده اش برای اجاره انتخاب کرده بودند طرح دریا نداشت و به همین علت در برخی نوار ساحلی تابلو هایی با پیام ˈ شنا کردن ممنوع ، خطر غرق شدن ˈ وجود داشت.
علی عشق شنا کردن در دریا داشت و فکر می کرد آنچه که در استخر شنا از مربی اش در باره فنون شنا یاد گرفته او را از خطرهای احتمالی مصون نگه می دارد و از پس آنها بر می آید. اما هیچوقت نه به فکر خودش و نه خانواده اش نرسیده بود و نشنیده بود که شنا کردن در استخر با دریا فرق دارد.
علی مایوی شنا را پوشید و دوان دوان خود را لب ساحل رساند و تنش را به آب داد. گرمای مطبوع آب و تابش تابستانی خورشید لذت شنا کردن را چند برابر کرده و خستگی راه را از تن علی بیرون کرد.
حواسش به جایی که شنا می کرد نبود و تنها به لذت آب تنی فکر می کرد و اینکه چند فن شنا را که یاد گرفته بود مرور می کرد.
سرگرم مرور فنون شنا بود که ناگهان متوجه فریاد های پدر و مادرش شد که همانند پرندگان بال بال زنان از او درخواست می کردند که برگردد.
علی متوجه خطر شد اما حیف که کمی دیر به این حقیقت پی برد که شنا در دریا با استخر فرق دارد. هرچه بیشتر تلاش می کرد بیشتر خسته می شد. و نهایت کار آن شد که نیم بایست رخ می داد.
علی و امثال علی های زیادی در طول سالیان گذشته و سال گذشته به همین راحتی جانشان را در دریای خزر براثر بی احتیاطی از دست دادند و همچنان این قصه پرغصه ادامه خواهد یافت.
از زمان آغاز فصل شنا تاکنون 23 نفر در سواحل مازندرانی دریای خزر جانشان را از دست دادند، دور جدید سفرها آغاز شده و خطر غرق شدن در خزر همواره وجود دارد.
به گزارش ایرنا هر چند با تدابیر صحیح ،همکاری و مشارکت ،استانداری ،اداره کل ورزش و جوانان،جمعیت هلال احمر ، پلاژداران، فرمانداری ها و شهرداری های ساحلی مازندران آمار غریق در دوماهه خرداد و تیر نسبت به مدت مشابه سال پیش حدود 80 درصد کاهش یافته است، اما خطر غرق شدن در سواحل خزر در کمین افراد بی احتیاط است.
تفریح و ورزش نشاط آمیز شنا در دریای آبی خزر ،آرامش بسیاری از خانواده ها را در اثر غرق شدن عزیزانشان می گیرد و خاطره تلخی را در اذهان عمومی بر جا می گذارد.
صحنه های غم انگیز غرق شدن در سواحل شمال، هشداری به مسافران، گردشگران و تمامی شهروندانی است که همه ساله برای شنا و استفاده از آب های ساحلی دریای خزر راهی این خطه می شوند ،اما به رغم هشدار های مختلف سالانه شاهد این حادثه تلخ هستیم.
خطر غرق شدن در دریای خزر به دلایل مختلف بی احتیاطی ، نداشتن مهارت شنا ،کمبود امکانات و تجهیزات و ویژگی های خاص جزر و مد خزر ،دغدغه جدی تمامی شهروندان ایران و مازندران شده است.
بر اساس آمار اداره کل پزشکی قانونی مازندران از سال های 88تا 92 به ترتیب187 ،214،146،188و پارسال 224نفر در دریای خزر غرق شدند و هرساله این آمار روند افزایش دارد.
کارشناسان شنا کردن در دریای خزر را متفاوت در دیگر آب ها می دانند و علاقه مندان به شنا در این دریا باید چند نکته را رعایت کنند.
آنان توصیه می کنند علاوه بر مهارت در شنا باید ویژگی شنا در آب دریا را نیز شناخت و مهمترین نکته، دوری جستن از جریان های ساحلی است.
آگاهی از چگونگی شنا در سواحل دریا می تواند به افرادی که قصد شنا در دریا را دارند کمک کند تا دچار مشکل نشوند.
موج و جریان های ناشی از آن، به ویژه جریان شکافنده، یکی از دلایل اصلی تلفات انسانی ناشی از شنا در سواحل است چنانچه بیشتر جریان های ساحلی به دلیل حضور امواج و شکست آن ها ایجاد می شوند و این جریان ها آنقدر قوی هستند که حتی ممکن است شنا گران ماهر هم غرق کند.
این جریان را می توان با قرار گرفتن در ارتفاع با چشم مشاهده کرد ،چنانچه اگر روی برآمدگی ماسه ای پایتان را بگذارید تصور می کنید که عمق آب کم است ،ولی با کمی جابجایی ناگهان عمق آب افزایش می یابد بنابراین باید مواظب تغییر ناگهانی عمق آب باشید تا دچار مشکل نشوید.
موقعی که در مسیر جریان شکافنده قرار گرفتید هیچگاه با آن مبارزه نکنید و خلاف جهت جریان به سوی ساحل شنا نکیند بنابراین آرام باشید و با جریان همراه شوید.
نمونه بارز غرق شدن در اثر بی احتیاطی و آشنا نبودن به مهارت شنا را می توان به صحنه غمن انگیز غرق شدن شش دانش آموز در سواحل نور در سال گذشته عنوان کرد.
پارسال 90 نفر از دانش آموزان کرجی در قالب اردو برای سپری کردن اوقات فراغت به سواحل شهرستان نور سفر کردند که از بین این دانش آموزان یک نفر به دلیل عدم آشنایی به فن شنا دچار غرق شدگی می شود که 9 نفر دیگر برای نجات او به دریا می روند ولی در مجموع شش تن جانشان را از دست می دهند.
ذوق زدگی دیدن موج و جزر و مد دریای آبی خزر و به آب افتادن در هر نقطه از سواحل ،بی احتیاطی محض است که برخی از شهروندان را به کام مرگ خاموش می کشاند.
خانواده ها باید به نکات ایمنی و تابلو های هشدار دهنده مناطق ممنوعه شنا توجه جدی داشته باشند چراکه خطر غرق شدن در این مناطق به مراتب بیشتر از نقاط سالمسازی دریا است.
ستاد ساماندهی دریا در مازندران امسال 84 نقطه از سواحل استان را برای اجرای طرح سالمسازی دریا در نظر گرفته و مسوولیت آن را به نهادهای مختلف سپرده است.
این ستاد امسال از دستگاه های ذیربط خواسته است تا علاوه بر طرح های سالمسازی ، ناجیان غریق را در نقاطی از ساحل مستقر کنند که سال های گذشته بیشترین مغروقین را داشتند.
ˈ احمد سعادتمندˈمدیر کل ورزش و جوانان مازندران با اشاره به بکارگیری بیش از 500ناجی غریق در سواحل استان گفت: امسال تمامی ناجیان غریق به امکانات و لباس های ویژه نجات غریق مجهز هستند.
وی به آماده باش بودن یک فروند قایق مجهز به جسد یاب اشاره کرد و افزود: این قایق مجهز به دستگاه دید در شب ، فناوری جست و جو تا عمق 30 متری دریا و یک دست لباس کامل غواصی است.
به گفته سعادتمند این قایق در محل دریای فرح آباد ساری مستقر است.
سعادتمند بیان داشت: 500 تابلو هشدار دهنده خطر شنا و نقاط ممنوعه شنا هم در سواحل مازندران نصب شده است.
به رغم اینکه دغدغه غرق شدن شهروندان در سواحل مازندرانی سال به سال به صنعت گردشگری که از آن به عنوان یک صنعت مهم اقتصادی و اشتغالی زایی استان یاد می شود، اما به نظر می رسد همچنان این مقوله اجتماعی و اقتصادی مورد بی توجهی قرار می گیرد.
اهمیت حوزه گردشگری آنقدر مهم است که بر اساس بررسی های صورت گرفته از سوی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری مازندران ،سالانه بیش از 90 درصد از مسافران و گردشگران با هدف استفاده از سواحل دریا به استان سفر می کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0