امکان تصفیه پساب با نانو فیلترهای ساخت دانشگاهیان مازندران
یک شرکت دانشبنیان داخلی با تولید و بومیسازی نانوفیلتراسیونهای ترکیبی و پیادهسازی طرحهای حذف شیرابه و پساب توانسته است برای حل معضل آلودگی ناشی از زبالهها گام بردارد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: یکی از شرکتهای دانشبنیان داخلی شامل جمعی از دانشگاهیان مازندران، توانسته است با تولید فیلتراسیونهای نانویی و ارائه راهکارهای […]
یک شرکت دانشبنیان داخلی با تولید و بومیسازی نانوفیلتراسیونهای ترکیبی و پیادهسازی طرحهای حذف شیرابه و پساب توانسته است برای حل معضل آلودگی ناشی از زبالهها گام بردارد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد: یکی از شرکتهای دانشبنیان داخلی شامل جمعی از دانشگاهیان مازندران، توانسته است با تولید فیلتراسیونهای نانویی و ارائه راهکارهای فناورانه، کشور را در مسیر حل معضل پسابها و حذف آلودگیهای صنعتی و آب شرب کمک کند.
میلاد الیاسی مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان از نقش ویژه نانوفناوری در حذف پسابها گفت و ادامه داد: نانوفناوری، دانش چیدمان مولکولها در ابعاد بسیار ریز است. بهطور مثال وقتی از یکپارچه تولیدشده با فناوری نانو صحبت میکنیم که از نفوذ آب جلوگیری میکند، درواقع صحبت از فناوری به میان میآید که با ساختارهای مولکولی منظم ساختارمند، از نفوذ مواد بهصورت انتخابی و هوشمندانه جلوگیری و با حذف مواد آلاینده و پسابها در تصفیه به صورتی کارآمدتر عمل میکند.
الیاسی با اشاره به تولید نانوفیلتراسیونها با فناوری نانو گفت: این فیلترها که با استفاده از همین ویژگی فناوری نانو، تولیدشده است در موارد گوناگونی چون تصفیه آب، پسابهای صنعتی و شیرابه زبالهها کارآمدی بسیار بالای خود را به اثبات رسانده است.
این فعال فناور با اشاره به فرآیند چندمرحلهای حذف شیرابه زباله به کمک استفاده از نانوفیلتراسیونهای ترکیبی مقاوم به حلالهای خورنده گفت: کار تصفیه شیرابه زباله و پسابهای صنعتی را بهصورت تخصصی دنبال میکنیم و با استفاده از این نانو فیلترها در تصفیهخانه شهرستان ساری، به میزان قابلتوجهی بازدهی خوب این محصول دانشبنیان را شاهد بودیم.
وی با اشاره به اینکه در این روش بومی، بازدهی حذف شیرابه به میزان قابلتوجهی بالاتر است افزود: در این روش ۷۰ مترمکعب در روز شیرابه زباله تصفیه و به ۹۵ درصد آب مصرفی تبدیل و مابقی پنج درصد آن در مصالح ساختمانی مورداستفاده قرار خواهد گرفت.
الیاسی از ظرفیت مطلوب اشتغالزایی و تولید ارزشافزوده این طرح دانشبنیان گفت و ادامه داد: بسیاری از شهرهای کشور و همچنین کشورهای همسایه برای استفاده از این طرح دانشبنیان ظرفیت دارند و میتوانند شاهد بهرهوری قابلتوجهی در حذف آلایندههای ناشی از زبالهها و همچنین بازگرداندن مواد اولیه به چرخه مصرف باشند.
وی با اشاره به بینیازی از واردات نمونههای مشابه فیلتراسیون و ارزآوری بهواسطه جلوگیری از واردات گفت: اگر برای ایجاد خط تولید و راهاندازی کارخانههای حذف پساب حمایتهای لازم از سوی دولت و بخش خصوصی فراهم شود، این طرح میتواند زمینهساز رونق تولید در کشور و همچنین بینیازی کشور از واردات تولیدات داخلی شود.
وی از فعالیت جمعی از دانشگاهیان استان مازندران در این شرکت دانشبنیان گفت و افزود: این شرکت با مشارکت و همکاری ۱۰ نفر از متخصصان دانشگاهی آغاز شد و در حال حاضر با ارائه راهکارهای حذف پساب به صنایع فعالیت خود را ادامه میدهد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0