تلاش براي رفع مشکل؛ دماوند ثبت جهانی مي شود ؟

حرف آنلاین:ابراز نگرانی راجع به سرنوشت قله دماوند در حالی است که سال هاست دوستداران محیط زیست، نسبت به برداشت های وسیع پوکه از معادن دماوند به ویژه در ارتفاعات بالا، هشدار می دهند .ازاین روبازدیدمشترکی ازسوی محمد پورعمران رییس سازمان صنعت معدن وتجارت مازندران وبزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی مازندران ازمعادن اطراف قله دماوند […]

حرف آنلاین:ابراز نگرانی راجع به سرنوشت قله دماوند در حالی است که سال هاست دوستداران محیط زیست، نسبت به برداشت های وسیع پوکه از معادن دماوند به ویژه در ارتفاعات بالا، هشدار می دهند .ازاین روبازدیدمشترکی ازسوی محمد پورعمران رییس سازمان صنعت معدن وتجارت مازندران وبزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی مازندران ازمعادن اطراف قله دماوند به عمل آمد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران از رفع مشکلات معادن در ارتفاع بیش از 2 هزار و 200 متری قله دماوند خبر داد و گفت: باید شرایط برای ثبت جهانی شدن این قله فراهم شود.محمد محمدپورعمران در بازدید از معادن فعال در ارتفاع 2 هزار و 200 متری قله دماوند با اشاره به اینکه باید فضای مطلوبی بر این معادن حاکم شود، تصریح کرد: می‌توان در فضایی که برای همه دارای منافع باشد با معدن‌داران وارد مذاکره شد.

محمدپورعمران خاطرنشان كرد: پوکه، در ساختمان سازی به کار می رود و دماوند یکی از منابع این ماده معدنی است. با این حال، به دلیل ساختار خاک این کوه، که انسجام و چسبندگی ندارد، هر گونه فعالیت معدنی در آن که مستلزم حفاری های متعددی و راه سازی های وسیع برای رسیدن به معدن است، باعث ریزش تدریجی کوه می شود. این مساله در ارتفاعات بالاتر، نمود بیشتری دارد و خطرناک است.

رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت مازندران با تاکید بر در آستانه ثبت جهانی شدن قله دماوند اظهار داشت: هم‌اکنون در ارتفاع 2 هزار و 200 متری قله دماوند هفت معدن فعالیت می‌کنند.

محمدپورعمران با اعلام اینکه فعالیت دو معدن به پایان رسیده است، افزود: برای این معادن پروانه جدید تمدید نمی‌شود اما پنج معدن دیگر در فضای تعاملی برای مذاکره قرار دارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به اینکه این سازمان و مجموعه میراث فرهنگی خواستار بازدید از این معادن شده‌اند، گفت: از طریق این دو سازمان هرچه زودتر شرایط برای رفع مشکلات این بخش فراهم می‌شود.  محمد پور با تاکید براینکه راه‌حل‌هایی برای رفع مشکلات این معادن وجود دارد، یادآور شد: باید دماوند را برای ثبت جهانی آماده کنیم. وي درراستای اهمیت قله دماوندادامه داد:به دلیل اهمیت این قله به عنوان بام ایران، سازمان صنعت معدن وتجارت آمادگی خودرابرای کمک درثبت جهاني نام دماوند اعلام واقدام می کند.

وی با اشاره به اینکه باید روش‌هایی برای جبران خسارت منطقی این معادن در نظر گرفته شود، اظهار کرد: می‌توان به این معادن در مناطق پایین دست اجازه بهره‌برداری داد.محمدپور عمران با بیان اینکه دماوند با توجه به شرایط منطقه‌ای می‌تواند به قطب گردشگری تبدیل شود، یادآور شد: می‌توان از تمام جاذبه‌های گردشگری دماوند برای جذب گردشگری استفاده کرد.

* تسريع در ثبت جهاني دماوند

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مازندران نيز در اين بازديد با بیان اینکه دماوند به عنوان یک میراث ملی از گذشته برایش کدهای حریم منظر تعریف شده است،عنوان داشت: تمامی فعالیت های موجود در این منطقه باید همخوانی با کدهای تعریف شده داشته باشد.دلاور بزرگ نیا با اشاره بر اینکه سازمان میراث فرهنگی به دنبال این است که برای هرچه بهتر شدن منطقه دماوند کدهای ارتفایی را تغییر داده و به ارتفاع پایین تری محدودیت ها را برسانیم، اظهار داشت: به کمک انجمن معدن و سازمان صنعت،معدن و تجارت در حال بررسی این موضوع هستیم.

این مسئول گفت: پنج معدن فعال در منطقه دماوند بزودی پروانه بهره برداریشان به اتمام خواهد رسید و سازمان صنعت،معدن و تجارت به هیچ وجه برای معادن در ارتفای دو هزار و 200 متر پروانه صادر نخواهد کرد. بزرگ نیا با اشاره بر اینکه این فرصت همیشه باقی نیست که پرونده یک اثر ملی برای ثبت جهانی باز باشد،بیان داشت: باید مشکلات را با معدن داران در یک فضای مناسب و منطقی حل کنیم تا هر چه زودتر این سرمایه ملی به ثبت یونسکو برسد.

در این بازدید یک روزه،  پنج معدن فعال در منطقه دماوند و محور هراز مورد بازدید مسئولان قرار گرفت.