استفاده و بهره‌گیری از پتانسیل‌های جامعه مهندسی مازندران

استاندار مازندران با اشاره به پتانسیل های جامعه مهندسی استان، بهره گیری و استفاده از این ظرفیت ها را به نفع استان دانست و گفت: از دیدگاهها و نظرات کارشناسی سازمان نظام مهندسی ساختمان در جهت برون رفت از وضعیت اقتصادی جامعه و رکود حاکم بخصوص در حوزه مسکن و ساختمان در چارچوب قانون استقبال […]

22241733-b281-45a5-842e-05cf2bdc750c

استاندار مازندران با اشاره به پتانسیل های جامعه مهندسی استان، بهره گیری و استفاده از این ظرفیت ها را به نفع استان دانست و گفت: از دیدگاهها و نظرات کارشناسی سازمان نظام مهندسی ساختمان در جهت برون رفت از وضعیت اقتصادی جامعه و رکود حاکم بخصوص در حوزه مسکن و ساختمان در چارچوب قانون استقبال می کنیم.

به گزارش حرف، احمدحسین زادگان در دیدار رئیس و اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران و محمد دامادی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ، خروج از رکود در بخش مسکن را منجر به شکوفایی اقتصادی و رونق کسب و کار عنوان کرد. استاندار مازندران با تأکید بر نقش مهم طراحان و ناظران در بحث بهینه سازی منابع صنعت ساختمان گفت: باید با رعایت اصول حرفه ای، دقت، طراحی مناسب و کارآمد و نظارت پویا توسط مهندسان اعتماد میان مردم و جامعه مهندسی تقویت شود.

محمد دامادی نماینده مردم ساری و میاندرود نیز در این جلسه با اشاره به اینکه نظام مهندسی بازوی فکری توانمند و مشاور اصلی در استان است، گفت: نظام مهندسی انحراف را از حوزه فنی دور خواهد کرد و به فعالیت های شهرسازی و اجرا رونق می دهد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، به گستردگی حوزه های فعالیت در استانداری اشاره کرد و خواستار تبادل نظر در بخش فنی و اجرایی و استفاده از توانمندی های نظام مهندسی ساختمان در فعالیت های عمرانی شد.

در ادامه فرشیدرضا حقیقی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران نیز با بیان اینکه نظام مهندسی با 36 هزارعضو از سرمایه های تأثیر گذار استان می باشد، از مقام عالی دولت در استان خواست که نظام مهندسی مورد حمایت استانداری قرار گیرد.

وی اشاره به اینکه ضوابط شهرسازی و ایمنی بوسیله کمیسیون موضوع ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها هر روز ضعیف تر می شود، اظهار داشت:مازندران در آرای کمیسیون ماده 100 آمار بالایی را دارد و دلیل را می توان زمین های فاقد سند و عدم همکاری شهرداری با نظام مهندسی دانست و علی الخصوص هزینه تخلفات ساختمانی به نسبت هزینه خدمات مهندسی به نسبت پائین است.حقیقی تصریح کرد: سازمان نقص هایی دارد که به راحتی قابل رفع خواهد بود، اما این موضوع نباید بهانه ای برای عدم همکاری برخی نهادها با نظام مهندسی باشد.

دکتر حقیقی ضمن تأکید بر استفاده از ظرفیت نظام مهندسی در ساخت پروژه های عمرانی دولتی و غیر دولتی، ادامه داد: تشکیل کمیسیون ماده پنج باید با ضابطه و قانونمند باشد تا بتوان از ظرفیت های قانونی آن به نفع استان استفاده شود.

رئیس سازمان در پایان ضمن تشکر از بابت دستور تعلیق اجرای تبصره 2 ماده 24 توسط وزارت کشور، معاونت عمرانی و استاندار وقت، خواستار کمک و حمایت استانداری و وزیر محترم راه و شهرسازي در اصلاح موارد مورد نظر در بخشنامه شده و خواستار اجرای همه جانبه مقررات ملی ساختمان و خصوصاً مبحث دوم مقررات ملی مطابق مصوبات هیات وزیران شد تا از ضرر فنی، اجرایی و مالی به سازمان نظام مهندسی ساختمان و صنعت ساخت و ساز و جامعه مهندسی استان جلوگیری شود.

در ادامه معاون عمرانی استانداری مازندران با ابراز گلایه از عدم حضور نماینده سازمان در جلسه کمیسیون ماده پنج، اظهار داشت: حضور مستمر مهندسان سازمان در این قبیل جلسات ضروری است.رازجویان در ادامه بیان داشت در فرآیند ساخت از لحاظ مالی همکاری لازم با سازندگانی که بضاعت مالی ندارند انجام گیرد. هزینه های ساخت کاهش یابد و مردم بیشتر رغبت به ساخت و ساز داشته باشند و اشتغال در این زمینه ارتقا یابد.استاندار در پایان اعلام داشت که مدیران نظام مهندسی ساختمان جلسه مشترک با معاونت عمرانی استانداری داشته باشد تا به بررسی شرایط و موارد مطروحه پرداخته شود و هیأت 4 نفره می تواند فرصت مغتنم در این خصوص باشد.