ضرورت مراقبت از “سفره مردم”

رییس کانون صنایع غذایی ایران پیشنهاد کرد تا با توجه به شرایط حساس کنونی و اهمیت بسیار بالای معیشت مردم، کارگروهی متشکل از نماینده ویژه رییس جمهوری، وزرای صنعت، معدن و تجارت و نیز جهاد کشاورزی به همراه نماینده کانون صنایع غذایی تشکیل شود تا با رصد دائمی وضعیت صنعت غذا، از خطراتی که سفره […]

0
رییس کانون صنایع غذایی ایران پیشنهاد کرد تا با توجه به شرایط حساس کنونی و اهمیت بسیار بالای معیشت مردم، کارگروهی متشکل از نماینده ویژه رییس جمهوری، وزرای صنعت، معدن و تجارت و نیز جهاد کشاورزی به همراه نماینده کانون صنایع غذایی تشکیل شود تا با رصد دائمی وضعیت صنعت غذا، از خطراتی که سفره مردم را تهدید می‌کند، جلوگیری به عمل آید.
به گزارش حرف، محمدرضا مرتضوی با اشاره به روند تخصیص ارز به صنعت غذا در سامانه نیما، اظهار کرد: متاسفانه کماکان نارسایی‌هایی در گشایش اعتبارات اسنادی و تخصیص ارز وجود دارد و استثنایی برای صنایع غذایی لحاظ نشده است و این در حالی است که واردات کالاهای اساسی در اختیار شرکت‌های دولتی بوده و سایر فعالان صنعت غذا برای تامین مواد اولیه با مشکلات عدیده‌ای در دریافت ارز مواجه هستند.
وی ادامه داد: به‌منظور تخصیص ارز مسائل مختلفی وجود دارد و تا مرحله نهایی دور باطلی ایجاد شده است و در سامانه نیما به‌منظور تخصیص ارز تسهیل نیست و روند کلی دارای ایراد است و باید راه‌حل مطمئنی برای مراودات بانکی مدنظر قرار گیرد تا فعالان اقتصادی به ویژه در حوزه تولید و صنعت با مشکل مواجه نشود.
رییس کانون صنایع غذایی ایران با اشاره به این‌که شرایط در اسفندماه و فروردین‌ماه پیش‌رو ممکن است با مشکلات بیش‌تری همراه شود، گفت: باید به‌منظور پیشبرد امور به ویژه در صنعت غذا هرچه سریع‌تر چاره‌اندیشی کرد تا با تدبیر صورت گرفته سفره مردم با مشکل مواجه نشود، چراکه واحدهای تولیدی در حال حاضر با مشکل مواجه هستند و ممکن است در آینده‌ای نزدیک این مشکلات به بحران تبدیل گردد.

مرتضوی با انتقاد از این‌که پیشبرد فعالیت‌ها نیاز به امضاهای طلایی دارد و متاسفانه با بازگشت موانع بوروکراسی مواجه هستیم، اظهار کرد: واحدهای صنعتی و تولیدی در بخش صنایع غذایی به هر نحوی که بود توانستند سال جاری را سپری کنند و تا حد قابل توجهی از اثرات تحریم بر سفره مردم جلوگیری شد، اما باید در ارتباط با آینده‌ای نزدیک باید برنامه‌ریزی شود، در غیر این صورت مشکلات مختلفی گریبانگیر صنعت غذایی در کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: یکی از راه‌هایی که امیدواریم عملیاتی شود، برقراری کانال مالی ایران و اروپا و در نظر گرفتن صندوقی برای خرید کالاهاست که می‌تواند کمک شایانی به فعالیت‌های تولیدی و صنعتی داشته باشد.

رییس کانون صنایع غذایی ایران با بیان این‌که باید خطوط معاملاتی با چین مجددا برقرار شود، اضافه کرد: بخشی از نیازها در صنعت غذا به ویژه در بخش قطعات از کشور چین قابل تامین بود که باید با توجه به اختلالات پیش‌آمده پس از تحریم نسبت به این مساله واکاوی کرد و براساس تعامل مناسبی که بین ما و چینی‌ها برقرار است امیدواریم این مشکل هرچه سریع‌تر حل شود.

مرتضوی، افزود: علاوه بر این با توجه به روابط مناسب سیاسی بین ایران و روسیه و با توجه به این‌که روس‌ها به عنوان یکی از بزرگترین فعالان غلات در دنیا فعالیت می‌کنند، امیدواریم امکان تبادلات مالی از طریق روبل – ریال برقرار شود و در برهه زمانی کنونی بتوانیم با توجه به روابط سیاسی مناسب با چین و روسیه بخشی از نیازهای خود را حل کنیم.

رییس کانون صنایع غذایی ایران با تاکید بر این‌که تمامی مسئولان و دستگاه‌های دولتی در کنار فعالان صنعت غذا باید تلاش کنند تا سفره مردم از این کوچک‌تر نشود، خاطر نشان کرد: شخص رییس جمهوری و نیز وزرای صنعت، معدن و تجارت و نیز جهاد کشاورزی باید به‌صورت ویژه مشکلات صنایع غذایی کشور را رصد کنند و با تصمیم‌گیری درست شرایط به گونه‌ای پیش برود که نگرانی در ارتباط با این حوزه وجود نداشته باشد.

وی با بیان این‌که گران شدن قیمت‌ها در صنعت غذا دو عامل روانی و واقعی دارد، ادامه داد: عامل روانی در گرانی قیمت‌ها در صنایع غذایی تاثیرگذاری بیش‌تری دارد و مسئولان باید به این مساله توجه ویژه‌ای داشته باشند و با هماهنگی بین دستگاه‌ها، مشکلات و مسائل واحدهای تولیدی و صنعتی را حل کنند. متاسفانه در زمان جنگ تحمیلی دولت با فعالیت‌های ضربتی و جهادی حساسیت مساله را در صنعت غذایی درک کرده اما متاسفانه در حال حاضر حساسیت مساله برای مسئولان دولتی مختلف نشده است.

به گزارش ایسنا، از ابتدای سال جاری که بازار ارز دچار نوسان و افزایش قیمت شد، شرایط برای فعالان صنایع غذایی به‌منظور تامین مواد اولیه و واردات در بخش‌های مختلف به ویژه قطعات و تجهیزات با مسائل مختلفی روبه‌رو شد که با تدابیر اندیشیده شده، هرچند شاهد افزایش چند برابری قیمت‌ها بودیم، اما تا حد ممکن از کوچک شدن سفره مردم جلوگیری به عمل آمد و در حال حاضر فعالان صنعت غذایی تاکید دارند که از هم‌اکنون باید برای فعالیت در این حوزه طی سال آتی چاره‌اندیشی شود، چراکه در غیر این صورت، تاثیر مستقیمی بر معیشت مردم خواهد داشت./ ایسنا