دست واسطه ها در آستین کشتارگاه ها

گفت و گو – حسین زحمتکش: تولیدکننده پیشکسوت گوشت سفید مازندران با بیان اینکه تولیدکنندگان گوشت سفید، در تولید و فروش شرایط نامناسبی دارند، اظهار کرد: تولید مرغ کیلویی 6هزار و 400تومان هزینه دارد در حالیکه بازار با قیمت 5هزار و 400 از مرغدار خریداری می کند که نشان از ضرر هزار تومانی تولید کننده […]

1-2

گفت و گو – حسین زحمتکش: تولیدکننده پیشکسوت گوشت سفید مازندران با بیان اینکه تولیدکنندگان گوشت سفید، در تولید و فروش شرایط نامناسبی دارند، اظهار کرد: تولید مرغ کیلویی 6هزار و 400تومان هزینه دارد در حالیکه بازار با قیمت 5هزار و 400 از مرغدار خریداری می کند که نشان از ضرر هزار تومانی تولید کننده دارد.

رحمان یزدان مهر با بیان اینکه قیمت مرغ به صورت مقطعی دارای نوساناتی است، اظهار کرد: واسطه ها همیشه در تعیین وزنی و قیمتی مرغ نقش اصلی را ایفا می کنند در صورتیکه زحمت اصلی را تولیدکننده می کشد.

وی در ادامه با بیان مثالی تصریح کرد: تولیدکننده به دستور متولی تولید یعنی جهادکشاورزی، میانگین تولید مرغ را تا دو و نیم کیلوگرم در نظر می گیرد و مرغدار از یک کیلو و 800گرم به کشتارگاه اعلام می کند که آماده تحویل مرغ است اما کشتارگاه براساس شگرد خود بارگیری نمی کند تا وزن مرغ به سه کیلو تا سه کیلو و 200 گرم برسد.

یزدان مهر در ادامه افزود: وزن بالای سه کیلو مورد تایید بازار و متولیان امر نیست و ادامه این روند بر ضرر مرغداران و سود بیشتر واسطه ها و عاملین کشتار منتهی می شود.

وی با بیان اینکه اگر مرغ بالای سه کیلو وزن داشته باشد واسطه ها به ازای این اضافه وزن، 500 تومن در هر کیلو کمتر قیمت می دهند، اظهار کرد: مشکل اصلی مرغداران واسطه ها هستند که تعیین قیمت و حتی وزن تولیدی مرغداری ها را به دست گرفته اند. این تولیدکننده باسابقه گوشت سفید وظیفه تولید و تنظیم بازار را متوجه دولت دانست و تاکید کرد: در واقع بازار در اختیار واسطه ها است و تلاش دارند که منافع خود و کشتارگاه ها را حفظ کنند، کشتارگاه ها همکاری لازم را با تولیدکنندگان ندارند و مرغ ها را به موقع ترخیص نمی کنند.وی عرضه و تقاضا را بخشی از عملیات اجرایی تولید برشمرد و خاطر نشان کرد: گاهی اوقات نوسانات عرضه و تقاضا همگونی با هم ندارند ممکن است عرضه زیاد و تقاضا کم باشد که متولی تولید یعنی جهاد کشاورزی باید هماهنگی لازم را ایجاد کند اما با تمام اهرم هایی که در اختیار دارد نمی تواند اوضاع را کنترل کند.

* عدم رغبت همکاری کشتارگاه ها با مرغداری ها

این تولیدکننده در ادامه بیان کرد: بارها به کشتارگاه های همجوار مرغداری ام اعلام کردم 120تن مرغ برای تحویل دارم که با همان شرایط واسطه ها از من خریداری کنید اما کشتارگاه ها قبول نمی کنند و بر این باروند که واسطه ها می توانند در طول شبانه روز برای آن ها بار بیاورند از این رو همکاری با مرغداری ها بی فایده است و توجیه مالی ندارد.

یزدان مهر در ادامه سخنانش افزود: کشتارگاه بر این اعتقاد است که مرغداری ها نهایتا می توانند در هر دوره سه ماهه، پنج شب به کشتارگاه بار دهد اما واسطه ها توان فعالیت شبانه روزی دارند از این رو با مرغدار و تولیدکننده کار نمی کنند. وی به پیگیری های صورت گرفته برای حل این مشکل اشاره کرد و گفت: با مدیرعامل انجمن کشتارگاه های استان و مسئولان دولتی هم صحبت کردیم که با واحدهای بزرگ تولیدکننده به صورت مستقیم کار کنند اما تاثیری نداشت.

یزدان مهر با بیان اینکه برای کاهش قیمت بازار امیدوار بودیم ترتیبی اتخاذ شود تا مرغدار ضرر نکند اما نتیجه نگرفتیم، تصریح کرد: مرغداران گوشتی مشکلات زیادی دارند اما فریادشان به جایی نمی رسد و کسی جوابگو نیست.

وی در انتقاد از توزیع نهاده های دامی توسط گروه تجاری مدلل گفت: گروه مدلل مسئول توزیع نهاده های دامی وارداتی است و در توزیع این نهاده ها فقط به سود خود می اندیشد.

این تولیدکننده با بیان اینکه برای خرید 32 تن کنجاله سویا تمام هزینه آن را یکجا واریز کردم و قرار بود ده روزه تحویل دهند، اظهار کرد: پس از گذشت هفتاد روز هنوز چند تن را تحویل نداده اند، گروه مدلل متعهد بود کنجاله سویا را با قیمت 2 هزار 275 تومان در هر کیلو به متقاضیان تحویل دهد اما با قیمتی به مراتب بیشتر این نهاده را به تولیدکنندگان فروخت.