چالش در نظام دامپزشکی مازندران
ساری – خبرنگار حرف: نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در حالی برگزار شد که این بار نیز حاشیههای جالبی است، گذر از بررسی جایگاه فنی و علمی آزمایشگاه های استان و مطالبات و درخواست های پیمانکاران عمرانی، تولید کنندگان دامی و آبزی پرور با دلی پر از عملکرد سازمان نظام دامپزشکی […]
ساری – خبرنگار حرف: نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در حالی برگزار شد که این بار نیز حاشیههای جالبی است، گذر از بررسی جایگاه فنی و علمی آزمایشگاه های استان و مطالبات و درخواست های پیمانکاران عمرانی، تولید کنندگان دامی و آبزی پرور با دلی پر از عملکرد سازمان نظام دامپزشکی استان در این جلسه حضور پیدا کردند.
رئیس اتحادیه صنعت دامپروری مازندران در این نشست با بیان اینکه تعرفه های نظام دامپزشکی و شرایط در نظر گرفته شده برای صدور پروانه تولید، منطبق با شرایط تولیدی و بضاعت مالی دامداران استان نیست، اظهار کرد: من به عنوان رئیس اتحادیه کشوری و استانی نتوانسته ام پس از شش ماه پراونه فعالیت دامداری ام را از نظام دامپزشکی بگیرم حال چگونه یک دامدار ساده که هیچ آشنایی هم ندارد میتواند پروانه تولید دریافت کند؟
الله یار ولیزاده با ابراز تاسف از شرایط موجود، تصریح کرد: نظام دامپزشکی 18 میلیون تومان تعرفه برای دامداری ام وضع کرد جالب است که نمایندگی نظام دامپرشکی در ساری دوباره از من برای 650 راس گوسفند مولد پول درخواست کرده است!
وی با بیان اینکه دامداران واقعا از عملکرد سازمان نظام دامپزشکی گله مند هستند، اظهار کرد: خواستار ارجاع صدور پروانه تولید دامی به سازمان دامپزشکی هستیم، ادامه این روند موجب نابودی تولید دامی استان خواهد شد.
در پاسخ به این سخنان ولیزاده، شمس علی هادی زاده معلم رئیس سازمان نظام دامپزشکی استان که در جلسه حاضر بود، با بیان اینکه فعالیت نظام دامپزشکی بر اساس آئین نامه نظارت بهداشتی مصوب مجلس شورای اسلامی است، اظهار کرد: قانون الزام کرده که شرط صدور پروانه بهداشتی، حضور مسئول فنی و بهداشتی در واحد تولیدی است.
وی به تعرفه های این نظام اشاره کرد و گفت: هر واحد باید یک دامپزشک داشته باشد اما درک می کنیم که شرایط موجود اجازه جذب یک دامپزشک را به صورت استخدامی نمی دهد، برای مثال یک واحد مرغداری 10 هزارتایی توان پرداخت حقوق 4 میلیون تومانی ماهانه به دامپزشک را ندارد، از این رو، یک دامپزشک را برای 6 واحد در نظر گرفتیم.
معلم افزود: در حال حاضر برای صدور پراونه، یک دامپزشک را برای 25 واحد در نظر گرفته ایم، این خلاف مقررات است اما برای رفاه حال واحدهای تولیدی انجام میدهیم. وی با بیان اینکه قصور از دامپزشک پذیرفتنی نیست، اظهار کرد: اگر دامپزشک در واحد معرفی شده حضور نیابد و تولید کننده شکایت کند در صورت اثبات، شش ماه از کار برکنار می شود، تاکنون یک مورد شکایت از دامپزشک های معرفی شده نداشته ایم.
* دسترسی مردم به آقای معلم!
در این میان استاندار سخنان معلم را قطع کرد و گفت: آقای معلم مردم اصلا به شما دسترسی ندارند، شما در دفتر کارت حضور ندارید و معلوم است که شکایت های مردم را نسبت به عملکرد مجموعه نمی بینید.محمد اسلامی با بیان اینکه هدف ایجاد نظام ها تسهیل و روان سازی فرآیند اداری مردم است، اظهار کرد: وقتی کاری برون سپاری می شود باید بروکراسی اداری متداول دولتی در آن وجود نداشته باشد.
استاندار به دیدار اخیرش با وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: در دیدار اخیری که با وزیر جهاد کشاورزی داشتم موضوع شکایت مردم را از نظام دامپزشکی مطرح کردم، او به صراحت مشکل به وجود آمده را ناشی از بی عرضگی مدیران استانی وزارت خانهاش دانست که تاکنون اقدامی انجام نداده اند.
اسلامی افزود: مردم نسبت به عملکرد نظام دامپزشکی بسیار شاکی هستند، روزی نیست که شکایت نامه ای در مورد عملکرد نظام دامپزشکی در کارتابل کاری ام نباشد.
* نمی توان پا روی گلوی مردم گذاشت
در ادامه نیز حیدرپور از علمکرد غیرقانونی نظام دامپزشکی با ارباب رجوع انتقاد کرد و گفت: نظام دامپزشکی در صدور پراونه و پرداختی ها سختگیرانه عمل می کند، نمی توان با دریافت صدرصدی تعرفه های وضع شده در این شرایط بد اقتصادی پا روی گلوی مردم بگذاریم.
وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی کشاورزی 70 درصد تخفیف در تعرفه های برای کشاورزان اعمال می کند، اظهار کرد: متاسفانه نظام دامپزشکی تمام تعرفه مد نظرش را دریافت می کند، پیشنهاد می کنم نظام دامپزشکی در صدور پروانه بهره برداری کشاورزان و دامداران به روش نظام مهندسی کشاورزی عمل کند.
حیدرپور افزود: نظام دامپزشکی باید بر عملکرد دامپزشک عضو خود نظارت داشته باشد، دامپزشک اصلا در واحد معرفی شده حضور نمی یابد و نظام نسبت به این معضل بی تفاوت است.
استاندار که از این وضعیت برآشفته شده بود به گونه به حیدرپور فهماند که این پیشنهاد راهی از پیش نمی برد و در باید در آیین نامه های نظام دامپزشکی با اختیارات استانی تغییرات و اصلاحات صورت گیرد. اسلامی با بیان اینکه نمی توان با آئین نامه های ارشادی چنین معضلی را حل کرد، گفت: نیاز است که قوانین اصلاح شوند تا بتوانیم تصمیم اجرایی بگیریم.
* بازرس بفرستید
رئیس سازمان نظام دامپزشکی استان که جو را متشنج نسبت به عملکرد خود می دید برآشفته شده، میکروفن را روشن کرد و گفت: آقای استاندار احساس می کنم یک جو منفی نسبت به عملکرد نظام ایجاد شده است مواردی که بیان شده خلاف واقع است. وی ادامه داد:30 درصد پراونه های صادر شده نظام دامپزشکی کشور مربوط به مازندران است، بیش از20 هزار پرونده را بررسی کرده ایم که هشت هزارپرونده موفق به دریافت پروانه شده اند.
معلم با بیان اینکه 13 هزار نفر طبق آیین نامه قانونی نتوانستند پروانه دریافت کنند و برای تلافی در حال ایجاد جو منفی نسبت به عملکرد نظام دامپزشکی هستند، اظهار کرد: قانون به نظام دامپزشکی اعلام کرده که پرونده متقاضیان برای صدور پروانه می بایست یک ماهه مورد بررسی قرار گیرد اما این زمان را در مازندران به کمتر از 10 روز رساندیم.
وی خاطرنشان کرد: وقتی پرونده یک واحد به دلایل محیط زیستی و امور اراضی سه تا شش ماه به عقب می افتد، دیگر ربطی به نظام دامپزشکی ندارد، از استاندار میخواهم بازرس نامحسوس بفرستد تا وضعیت وعملکردمان را بررسی کنند.
در این میان استاندار دوباره سخن معلم را قطع کرد و گفت: بازرس فرستاده ایم و گزارش 10 صفحه ای نیز آماده شده است. استاندار از شجری نماینده سازمان بازرسی استان خواست تا در مورد این گزارش توضیح دهد. وی با بیان اینکه آقای معلم در نرخ تعرفه ها اقدامی انجام نداده و پول را به صورت کامل از واحد تولیدی دریافت می کنند، اظهار کرد: کارشناس نظام دامپزشکی پنج مرتبه به بهانه های مختلف از یک واحد آبزی پروری پول دریافت کرده ، کارشناسان این نهاد اصلا در واحد مورد نظر، بازرسی فنی ندارند بلکه گوشه ای نشسته و موارد را وارد سیستم می کنند. به گفته وی، اعضای بدنه نظام دامپزشکی بسیار یک دنده هستند و اصلا به حرف معلم که رئیس این مجموعه است نیز گوش نمی دهند!
* عدم نیاز به دامپزشک در آبزیپرور
یکی از تولیدکنندگان برجسته ماهیان خاویاری مازندران نیز در این جلسه با گله مندی از عملکرد نظام دامپزشکی مازندران، با بیان اینکه تاکنون دامپزشک معرفی شده از نظام دامپزشکی را در واحد تولیدی اش ندیده است، اظهار کرد: ماهی دو میلیون و 500 هزار تومان برای دامپزشکی پرداخت می کنم که تاکنون او را در واحد تولیدی ام ندیده ام!
وی با بیان اینکه دامپزشک جایگاهی در واحدهای آبزی پروری ندارد، افزود: چرا نظام دامپزشکی برای واحدهای آبزی پروری دامپزشک معرفی می کند؟ دامپزشک فقط دو واحد آبزی پروری در دوران تحصیلش خوانده است، چگونه با این مقدار از شناخت میتواند مسئول فنی یک مجتمع بزرگ تولید ماهیان خاویاری باشد؟ اسلامی با بیان اینکه نیازی به دامپزشک ندارد، اظهار کرد: تولیدکنندگان واحدهای آبزی پروری نیازمند متخصصان حوزه شیلات هستند تا نسبت به عملکرد و فرآیند تولید نگاه تخصصی و فنی داشته باشند!
در پایان استاندار مازندران با بیان اینکه در حل مشکل مردم با هیچ نهاد خصوصی و دولتی مماشات نمی کنیم، تاکید کرد که نظام دامپزشکی در سیستم کاری اش ایرادهای زیادی دارد که باید اصلاح شود، باید کار مردم گشایش یابد، با وضعیت موجود نمی توانیم مشکلات مردم را حل کنیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0