اهمیت بازیافت پسماندهای صنایع کاغذ
حرف آنلاين: اقتصاد و ثروت مایه قوام جامعه میباشد، این قوام جامعه بودن به این معناست كه یكی از ستون های اصلی کشور را تشكیل میدهد و باعث اقتدار سیاسی، امنیت و آسایش مردم کشور میشود. تولیدات به پشتوانه صنایع ،مهمترین نقش را برای اقتصاد ایفا میکند، تولیدات با کمک منابع پایدار راه را برای […]
حرف آنلاين: اقتصاد و ثروت مایه قوام جامعه میباشد، این قوام جامعه بودن به این معناست كه یكی از ستون های اصلی کشور را تشكیل میدهد و باعث اقتدار سیاسی، امنیت و آسایش مردم کشور میشود.
تولیدات به پشتوانه صنایع ،مهمترین نقش را برای اقتصاد ایفا میکند، تولیدات با کمک منابع پایدار راه را برای دستیابی به اقتصاد پایدار مهیا میسازد.
صنایع چوب وکاغذ نقش بسزایی در توسعه فرهنگ و توليد ناخالص ملي (GNP) ایران دارد. چوب ، مواد لیگنوسلولزی و مواد شیمیایی منابع تولید این صنایع میباشد ، اکثریت مناطق جغرافیایی ایران دارای آب و هوای گرم و خشک بوده، که کشور از لحاظ پوشش جنگلی و منابع چوبی دارای شرایط مساعدی نمیباشد و استفاده بی رویه ازجنگل باعث تخریب محیط زیست کشور میشود ، این عوامل باعث کاهش رشد تولید و عرضه این صنایع شده و از طرفی برای جبران تقاضای جامعه در زمینه محصولات صنایع چوب و کاغذ ، نیاز به واردات این محصولات داریم که این امر باعث خروج ارز و سرمایه ملی خواهد شد، بعنوان مثال در هفت ماهه ابتدای سال 87 به ارزش 631 میلیون و 657 هزار و 12 دلار صرف واردات کاغذ شده و همچنین کارخانه های بستنی سازی کشور سالیانه 240 میلیارد تومان چوب بستنی به کشور وارد میکنند، درنتیجه چنین عواملی باعث وابستگی اقتصادی کشور را به منابع تجدید ناپذیر مانند نفت ، بیکاری و معضلات اقتصادی، تخریب محیط زیست و منابع طبیعی را در پی دارد.
ازاین رو با استفاده ازفناوری بازیافت، پسماندهای محصولات صنایع چوب و کاغذ از قبیل کاغذ باطله ، گرد سنباده ، ضایعات کناره بری کارخانجات تولید صفحات فشرده چوبی ، پساب های صنعتی کارخانجات کاغذسازی ، ضایعات صنایع مبلمان ، ضایعات مقوا بسته بندی ، ضایعات پلاستیکی و ترکیب آن با مواد چوبی ، مواد لیگنوسلولزی حاصل از ضایعات محصولات کشاورزی و … را میتوان به عنوان یک ماده اولیه برای تولید محصولات صنایع چوب و کاغذ به کاربرد.
بازیافت این مواد کمک شایانی به صرفه جویی انرژی در فرآوری این محصولات داشته وازطرفی باعث کاهش مواد اولیه شیمیایی و مواد چوبی جنگلی میشود ، که سهم بسزایی در بازسازی محیط زیست و بازآوری سرمایه ملی کشور داریم.
لذا با الگو سازی مناسب در امر بازیافت پسماندهای صنایع چوب و کاغذ، هدف را برای برون رفت از اقتصاد بیمار متکی به منابع نفتی مهیا نموده و مسیر شکوفایی اقتصاد ملی را میسر سازیم.
علی بابازاده لهی
کارشناس علوم صنایع چوب و کاغذ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0