معلولان عامل موفقیت یک کارخانه !
گروه اقتصادی/ حسین زحمتکش – قسمت اول: همراه با تور اصحاب رسانه مازندران دیداری از مجتمع تولیدی فیروز واقع در شهرک صنعتی البرز شهرستان قزوین داشتم. شاید در ابتدا فکر می کردم این یک دیدار معمولی است که هر از چندگاهی از واحدهای تولیدی استان دارم و می بایست بسته به وظیفه ی کاری، […]

گروه اقتصادی/ حسین زحمتکش – قسمت اول: همراه با تور اصحاب رسانه مازندران دیداری از مجتمع تولیدی فیروز واقع در شهرک صنعتی البرز شهرستان قزوین داشتم. شاید در ابتدا فکر می کردم این یک دیدار معمولی است که هر از چندگاهی از واحدهای تولیدی استان دارم و می بایست بسته به وظیفه ی کاری، مشکلات و مطالبات آنان را به گوش مسئولان برسانم. اما متولی این بازدید هدفش خیلی متعالی تر از آن چیزی بود که من در ذهن می پروراندم. مجتمع تولیدی فیروز مانند فیروز صنعت ایران آنقدر مرا به خود جذب کرده بود که نمی دانستم چگونه باید شوق کار کارگران این واحد بزرگ تولیدی را به قلم آورم. جالب است بدانید که 92 درصد کارگران و کارکنان این واحد تولیدی را معلولان تشکیل می دهند و نابینایان در اولویت جذب هستند! افراد سالم نیز به شرط اینکه جزو خانواده معلول باشند در چرخه گزینش قرار می گیرند! استفاده از معلولان، آن هم در یک واحد تولیدی که مواد بهداشتی و شوینده نوزادان و کودکان را تولید می کند اگر عاقلانه فکر کنیم ریسک بزرگی است اما نتیجه ی این خطر پذیری، راندمان 99.5 درصدی و موفقیت 99 درصدی در افزایش تولید سالانه است!
*تولید 140 محصول به دست معلولان!
این شرکت 140 نوع محصول شوینده تولید می کند و روزانه 60 میلیون تن حجم تولیدی دارد! فرصت شد تا از خط تولید نیز بازدیدی داشته باشیم. من به چشمان خودم دیدم که مرد نابینایی در خط اصلی تولید بهتر از افراد سالم کار می کرد! زن جوانی که ناشنوا بود اما مانند یک فرد سالم روی یک دستگاه صوتی کار می کرد! مرد جوانی که یکی از دست هایش تا بالای بازو قطع شده بود اما بارهای سنگین حمل می کرد! نابینایان آنقدر به فضا آشنا بودند که بدون کمک راه می رفتند! همه شاد و سرحال و خوشحال از کار! گویی در آن لحظه همه به فکر کار کردن بودند کسی وقتی برای کار اضافه و غیر مرتبط نداشت اصلا انگار متوجه حضور 100 خبرنگار در خط تولید نشده بودند!
مدیر تولید شرکت توضیح می داد که این مجتمع تولیدی بزرگترین صادرکننده شوینده کودکان در خاورمیانه است! بالاترین کیفیت شوینده در ایران را فیروز توانسته به خود اختصاص دهد!
از این مدیر تولید جوان پرسیدم مواد اولیه مصرفی شما داخلی است یا خارجی؟ گفت عمده مواد اولیه مصرفی کارخانه وارداتی است. در ادامه پرسیدم آیا تحریم ها روی شما اثر گذاشته است؟ او پاسخ داد: تحریم ها خیلی تاثیر نداشته است هر چند به نفع ما نیز بود چون با تحریم لوازم بهداشتی و شوینده، بازار برای ورود کالای ایرانی باز شد و توانستیم رکود سه شیفت کاری را با جذب صد کارگر بیشتر به دست آوریم! او در ادامه می گوید: بسیاری از شرکت های تولیدی شوینده در زمان تحریم با مشکل مواجه شدند اما روند بازاریابی و نوع ورود ما در بازار موجب شد تا با افزایش تولید مواجه شویم جالب اینجاست که تولید فیروز کمتر از تقاضای بازار است. برایم جالب بود که چرا صاحب امتیاز این واحد بزرگ تولیدی از معلولان به عنوان نیروی کار بهره می برد؟ هر چند حقوق و مزایای این افراد طبق قانون کار است!
*تشکل مردم نهادی که کمک بلاعوض دریافت نمی کند
صاحب امتیاز مجتمع تولیدی فیروز رئیس یک تشکل مردم نهاد به نام کانون معلولین توانا در قزوین است. فرصتی به دست آمد تا از این تشکل نیز بازدیدی داشته باشیم . نکته بسیار حائز اهمیت عدم دریافت کمک های نقدی بلاعوض توسط این تشکل بود! این کانون با برگزاری دوره ها و کلاس های توانمند سازی معلولین آن ها را برای اشتغال و فعالیت های روزمره توانمند می کند اما تمامی این دوره ها نیز رایگان است! از مدیرعامل این تشکل پرسیدم شما که هیچ کمکی دریافت نمی کنید چگونه هزینه های این تشکل را تامین می کنید؟ وی در پاسخ گفت : دریافت کمک های بلاعوض را در شان معلولان نمی دانیم و مدتی است که با سرمایه گذاری مدیرعامل، دو کارگاه تولیدی الکتریسته و محصولات جالیزی راه اندازی کرده ایم و از سود حاصل از فروش این محصولات این دو کارگاه، هزینه های کانون را پرداخت می کنیم!
وی با بیان اینکه اگر اسم معلول برده شود مردم به یاد گدایان و افراد تهی دست می افتند، اظهار کرد: ما معتقدیم افراد معلول باید توانمند شوند و به عرصه کار و تولیدی ورود پیدا کنند.
پس از این دیدار نوبت آن رسید تا در نشست خبری مدیرعامل این تشکل ها و واحدهای بزرگ تولیدی شرکت کنیم، خیلی دوست داشتم تا با این مرد بزرگ آشنا شوم و سئوالات زیادی در سر می پروراندم. منتظر حضور او بودیم، درب ها باز شد و پیرمردی خندان، سرحال، زنده دل، جدی، مصم اما؛ روی ویلچر، وارد سالن شد! گویی آبی روی سرم ریختند! مات و مبهوت به او می نگریستم! این مجتمع تولیدی بزرگ و این اهداف زیبا توسط فردی که خود معلول است ایجاده شده؟ گویی به پاسخ همه ی سئوال هایم رسیده بودم و فقط می خواستم که او سخن بگوید تا بیشتر از اهداف و اعتقاد او آشنا شوم.
سید محمد موسوی مردی که سال 65 در خانه استیجاری زندگی می کرد و از کودکی تاکنون روی ویلچر نشسته حالا تبدیل به یکی از بزرگترین تولید کنندگان کشور و منطقه شده که کمتر کسی پیدا می شود او را نشناسد.
این سید خندان که او را باید پیرمراد خطاب کرد آنقدر خوش صحبت بود که سه ساعتی پای سخنان او نشستیم، از لابلای سخنانش موضوعات مهمی را یافتم، او استفاده از معلولین را ریسک نمی دانست، بلکه برکت می پنداشت که خداوند نصیب هر انسانی نمی کند، سید می گفت من در برابر نظام اقتصادی غربی و سرمایه داری غربی نظام اقتصاد دینی و سرمایه داری الهی را پیاده کردم. فعالیت های تولیدی و اجتماعی ما الگوی موفق سرمایه داری الهی است . امروز تولید فیروز افزایش 20 درصدی در سال دارد! امروز بهترین کیفیت را در اختیار مردم قرار می دهیم و چند سال به عنوان تولید کننده نمونه ملی معرفی می شویم . فیروز مشاور سازمان ملل است. همه ی این دستاوردها به خاطر توجه به نظام سرمایه داری الهی است . در سرمایه داری الهی به تکریم انسان ها توجه می شود. سید محمد موسوی در ادامه افزود: هیچ انسان عاقلی از افراد نابینا در خط تولید خود استفاده نمی کند اما من به برکت نیت خوب در تکریم انسان ها که وعده خداوند است اعتماد کردم و نتایج آن را هم دیدم.
*سرمایه گذاری 1300 میلیارد تومانی در نوشهر!!
سخنان سید خیلی تاثیر گذار بود و خیلی دوست داشتم از او برای سرمایه گذاری در مازندران نیز دعوت کنم که در میان سخنانش به سرمایه گذاری 1300 میلیاردی اش در نوشهر اشاره کرد! او به دنبال ایجاد بزرگترین مجتمع توریستی، تفریحی کشور در مازندران است. تاکنون نیز فعالیت هایی انجام داده اما دست بد روزگار او را گرفتار یک کلاهبردار کرده که نه تنها سرمایه بلکه زمان او را در پیشبرد هدفش از بین برده است. جالب اینجاست که مسئولان استان نیز با وی همکاری ندارند تا بتواند احقاق حق بکند. از استانداری تا دادگستری که روزی برای ورود او به استان لبخند نشان می دادند در زمان بروز مشکل و ایجاد چنین کلاهبرداری بزرگی، پشت او را خالی کردند.
در شماره بعدی به تفصیل مشکلات موجود را بیان میکنیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0