شایعه سازی برای ضربه زدن به تولید صنعتی
گزارش حرف از مقدار رطوبت در خوراک صنعتی دام و طیور؛ گروه اقتصادی – حسین زحمتکش :وجود چند میلیون راس دام در استان مازندران موجب شده تا نهاده های دامی مهم ترین نیاز دامداران استان محسوب شود. خوراک دام یکی از مهم ترین عوامل تولید دامی و بسیار حائز اهمیت است، بسته به این ظرفیت، […]
گزارش حرف از مقدار رطوبت در خوراک صنعتی دام و طیور؛
گروه اقتصادی – حسین زحمتکش :وجود چند میلیون راس دام در استان مازندران موجب شده تا نهاده های دامی مهم ترین نیاز دامداران استان محسوب شود. خوراک دام یکی از مهم ترین عوامل تولید دامی و بسیار حائز اهمیت است، بسته به این ظرفیت، کارخانجات خوراک دام و طیور در مازندران تامین این نیاز را در بهترین شرایط ممکن با استاندارد روز اروپا تولید می کنند اما عدم رغبت دامداران استان به استفاده از خوراک صنعتی دام جای تامل دارد. هرچند وضعیت نامساعد صنعت خوراک دام و طیور ارتباط مستقیمی با وضعیت نامساعد تولیدکنندگان دام و طیور استان دارد اما برخی شائبه های بهداشتی موجب شده تا دامداران از خرید خوراک دام صنعتی امتناع کنند. یکی از این شائبه ها نیز وجود رطوبت در خوراک صنعتی دام است. بیان این نکته بسیار حائز اهمیت است چون وجود رطوبت در خوراک دام و طیور موجب بروز مشکلات جدی در چرخه تولید دامی می شود.
*رطوبت بالا در خوراک موجب بروز کپک و قارچ
کارشناس علوم دامی با بیان اینکه رطوبت بالا در خوراک دام موجب بروز کپک و قارچ می شود، اظهار کرد: کپک و قارچ موجب زخم معده و خونریزی داخلی دام می شود و حتی در مقدار شیردهی آن نیز تاثیرگذار است. احسان وهاب زاده تاکید کرد: اگر خوراک دام رطوبت کمتری داشته باشد می توان مدت بیشتری آن را ذخیره سازی کرد. در همین راستا یکی از تولیدکنندگان نیز بیان کرد: چون نمی دانم خوراک صنعتی دام چه مقدار رطوبت دارد تمایلی به خرید آن ندارم. وی افزود: پیش تر خوراک دام صنعتی تهیه کرده بودم که رطوبت بالایی داشته و دچار کپک زدگی شد و نتوانستم از آن استفاده کنم. با توجه به اظهارات بیان شده به سراغ مدیرعامل شرکت تعاونی تامین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران رفتم تا در این زمینه گفت و گویی داشته باشیم.
*خوراک صنعتی دام رطوبت کمتر از 10 درصد دارد
حسین کیهانی با رد این ادعا که محصول تولیدی کارخانجات خوراک دام و طیور رطوبت بالایی دارند، اظهار کرد: محصولات تولیدی کارخانجات خوراک دام و طیور رطوبت کمتر از 10 درصد دارند و این مقدار نیز طبیعی است. وی افزود: نهاده های دامی به طور طبیعی دارای رطوبت هستند که وقتی در فرآیند فرآوری کرخانجات خوراک دام و طیور قرار می گیرند از مقدار رطوبت آن کاسته شده و در حد استاندارد قرار می گیرد. مدیرعامل شرکت تعاونی تامین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران با بیان اینکه تمام جزییات محصول تولیدی کارخانجات خوراک دام و طیور روی پاکت محصول ذکر می شود، اظهار کرد: در هر کارخانه آزمایشگاه کنترل کیفیت وجود دارد که موظف هستند یک نمونه شاهد را برای نمونه گیری در اختیار بازرسان بهداشتی قرار دهند. وی با تاکید بر اینکه تولید پلیت های بهداشتی و کیفی در دستور کار جدی این صنف قرار دارد، اظهار کرد: در نظر داریم از یک آزمایشگاه در مرکز استان به عنوان مرجع به منظور ارتقاء توان تولید بهداشتی و کیفی محصول تولیدی کارخانجات خوراک دام و طیور استفاده کنیم.
*نظارت مستمر دامپزشکی بر تولید خوراک صنعتی دام و طیور
وی تمامی کارخانجات خوراک دام و طیور را تحت نظارت مستمر اداره کل دامپزشکی دانست و تاکید کرد: یک مسئول فنی در هر کارخانه حضور دارد که موظف به نظارت تولید بهداشتی خوراک دام و طیور است. مدیرعامل شرکت تعاونی تامین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران یکی از دلایل افزایش رطوبت خوراک صنعتی دام را در مدت نگهداری در دامداری ها دانست و گفت: برخی از دامداری ها خوراک صنعتی دام را در مکان های نامناسب و نمور نگهداری می کنند که موجب بالا رفتن درصد رطوبت خوراک شود. کیهانی افزود: نوع انبار و ذخیره کردن خوراک صنعتی دام در مقدار رطوبت جذب شده تاثیر زیادی دارد. وی از دامداران خواست که به شائبه های مطرح شده توجه نکنند و اظهار کرد: از کارخانجات خوراک دام مورد نیاز را از کارخانجات مجاز خریداری کنند و نباید گناه کارگاه های غیر مجاز تولید خوراک دام را به پای فعالان توانمند این صنعت نوشت. مدیرعامل شرکت تعاونی تامین نیاز کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان مازندران تاکید کرد: خوراک صنعتی دام وطیور قابلیت ماندگاری 3 تا شش ماه را با بهترین عملکرد در توان تولید دامی دارند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0