رقابت شوراها و ریاست جمهوری در تبلیغات
فرصت زیادی تا ۲۹ اردیبهشت باقی نمانده است تا کاندیداها از لحظهبهلحظه این زمان استفاده کنند؛ بازار سخنرانیهای انتخاباتی داغ شده و هرلحظه اخبار جدیدی فضای تبلیغات را تحت تأثیر قرار میدهد. کافی است در این روزها سری به خیابانها، کوچهها و فضای مجازی زد تا این شورونشاط انتخاباتی را در سراسر نقاط ایران از […]
فرصت زیادی تا ۲۹ اردیبهشت باقی نمانده است تا کاندیداها از لحظهبهلحظه این زمان استفاده کنند؛ بازار سخنرانیهای انتخاباتی داغ شده و هرلحظه اخبار جدیدی فضای تبلیغات را تحت تأثیر قرار میدهد.
کافی است در این روزها سری به خیابانها، کوچهها و فضای مجازی زد تا این شورونشاط انتخاباتی را در سراسر نقاط ایران از شهرهای بزرگ و کوچک گرفته تا روستاهای دورافتاده احساس کرد؛ رقابتی جدی میان فعالان تبلیغات شوراها و ریاست جمهوری برپاست.
۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزار و ۲۳۴ نفر واجد شرایط رأی دادن در انتخابات ۲۹ اردیبهشتماه در حالی چندمین روز از تبلیغات انتخابات را پشت سر میگذارند که یا کاندیدای موردنظر خود را انتخاب کرده یا همچنان در بین سخنرانیها و تبلیغات نامزدهای انتخاباتی به دنبال پیدا کردن فرد اصلح هستند.
از مجموع ثبتنامکنندگان در سراسر کشور، ۲۱۹ هزار و ۱۰۰ نفر برای شوراهای روستا و ۴۶ هزار و ۳۲۰ نفر برای شوراهای شهر تائید صلاحیت شدهاندمحمد محمودی شاهنشین رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا پیش از ظهر امروز در نشست خبری با رسانهها با اشاره به گزارش عملکرد بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراهای شهر و روستا، اظهار داشت: از مجموع ثبتنامکنندگان در سراسر کشور، ۲۱۹ هزار و ۱۰۰ نفر برای شوراهای روستا و ۴۶ هزار و ۳۲۰ نفر برای شوراهای شهر تائید صلاحیت شدهاند.
وی افزود: در روستاها ۹۴.۷۱ درصد ثبتنامکنندگان و در شهرها ۸۴.۱۶ درصد ثبتنامکنندگان درنهایت تائید صلاحیت شدهاند که مشغول رقابت تبلیغاتی هستند.
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، تعداد کرسیهای شوراهای روستا را ۱۲۰ هزار و ۸۷۳ کرسی اعلام کرد و افزود: در سطح شوراهای شهر نیز ۶۷۳۷ کرسی مورد رقابت قرار دارد.
نگاهی به آرایش سیاسی انتخابات شوراهای شهر در برخی استانهای کشور
حمایت جریانها و احزاب سیاسی از کاندیداها موضوع نسبتاً جدیدی برای نامزدهای انتخابات شوراهای شهر بوده و جایگاه ویژهای را در تبلیغات مجازی و پوسترهای تبلیغاتی آنها به خود اختصاص داده است.
کسب کرسیهای پارلمان شهری در استانهای مختلف بهانهای برای رقابتی سنگین میان هزاران نامزد انتخاباتی شده اما آنچه بر حجم این رقابتها افزوده مطرحشدن لیستهای مختلف از گروهها و احزاب سیاسی و همچنین ائتلافها در استانهای مختلف است تا این انتخابات علاوه بر رقابت میان نامزدها به رقابتی سنگینتر میان احزاب و گروههای مختلف تبدیل شود.
درست از چندین هفته قبل از آغاز زمان تبلیغات انتخاباتی از گوشه و کنار شهرها لیست گروههای مختلف سیاسی منتشر شد و در برخی کلانشهرها ازجمله تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و … افراد شاخصی نیز در صدر این لیستها قرار گرفتند تا بتوان انتخابات شوراهای امسال را رقابتی سخت میان گروههای مختلف دانست.
آذربایجان غربی؛ تغییر مکرر لیستها
ستادهای تبلیغاتی نامزدهای شوراهای اسلامی در روزهای اخیر شاهد حضور صدها نفر از هواداران و اقشار مردم است که برای اعلام حمایت و یا بررسی وضعیت به این ستادها در حال رفتوآمد هستند. برخی نامزدها نیز با نصب بنرها به همراه عکسهای خود در کنار مسئولان ازجمله نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از محبوبیت مردمی آنها در جهت جمعآوری آرا استفاده کردهاند.
در این میان وضعیت ائتلاف گروههای مختلف نامزدها نیز قابلتوجه است برخی از ائتلافها آغاز نشده در نطفه خفه شدند و برخی ائتلافها با انتساب به برخی مسئولان و مدیران گوی سبقت را از بقیه ربودهاند.
رشد قارچ گونه سایتها و کانالها در فضای رسانهها نیز محسوس است از تحلیلها و گمانهزنیها و نیز اتهام زنی به برخی نامزدها، تخریب و اتهام زنی در فضای مجازی طی روزهای اخیر به اوج رسیده است.
در این دوره اصلاحطلبان و اصول گریان بهصورت بارز و مشخص لیستی در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ارائه نکردهانددر این دوره اصلاحطلبان و اصول گریان بهصورت بارز و مشخص لیستی در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ارائه نکردهاند.
در این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر ارومیه هرکدام از نامزدهای انتخابات با دست زدن به روشهای متعدد سعی در کسب اکثریت آرا هستند اما رقابت اصلی بین لیست حامیان شهردار ارومیه و لیست موردحمایت نماینده ارومیه در مجلس است.
در این میان هویت طلبان ارومیه نیز با ارائه لیستی از افراد با گرایشهای مختلف سیاسی تحت عنوان افراد متعهد و متخصص پای در عرصه رقابت انتخاباتی گذاشتهاند.
بوشهر؛ صدور لیستهای انتخاباتی
ائتلافها در سطح شهرها و روستاهای استان بوشهر تشکیلشده است و افراد بر اساس آرایشهای سیاسی و یا بر اساس دیدگاههای مشترک فکری و گاهی نیز بر اساس دوستی و یا قرابت فامیلی در یک لیست جای گرفتهاند.
نشستها و تجمعهای مربوط به ائتلافها در نقاط مختلف شهر و بهویژه مساجد برگزار میشود و در سطح شهرها و روستاها کاندیداها همراه با اعضای ائتلاف خود در مساجد به ایراد سخنرانی میپردازند.
اصولگرایان بوشهری لیست کاندیداهای موردحمایت خود را اعلام کردهاند و ۹ کاندیدای موردحمایت اصلاحطلبان در انتخابات شورای شهر بوشهر نیز اعلامشده است. غیر از این لیستها، ائتلافهای متعدد دیگری نیز شکلگرفته که فارغ از نگاه سیاسی است.
بسیاری نیز بهصورت مستقل و فارغ از ائتلاف و لیستهای حزبی وارد کارزار انتخابات شدهاند؛ هرچند برخی از این افراد جایگاه مناسبی در بین احزاب دارند ولی ترجیح دادهاند مستقل وارد انتخابات شوند و یا برخی نیز جایی در لیستها نیافتهاند.
بافت قومی و قبیلهای در شهرها و روستاهای استان بوشهر باعث میشود افرادی که دارای قوم و قبیله بیشتر و بزرگتری هستند، شانس بیشتری برای حضور در پارلمان شهری داشته باشند . در دورههای گذشته شورای شهر نیز شاهد بودهایم که افراد با تکیهبر اقوام و خویشاوندان خود توانستهاند جایگاه خوبی در شورای شهر کسب کنند؛ هرچند لیستها و ائتلافها نیز بیتأثیر نبوده است.
خوزستان؛ صفبندیهای انتخاباتی شوراهای شهر
همزمانی انتخابات شوراهای شهر و ریاست جمهوری باعث شده لیستهای سیاسی بیشماری برای انتخابات شوراهای شهر در استان خوزستان از سوی گروههای مختلف منتشر شود که تاکنون هیچکدام نتوانسته اقبال چندانی را به خود جلب کند.
در شهر اهواز بهعنوان مرکز استان خوزستان که قاعدتاً انتظار میرود لیستهای سیاسی چشمگیری دیده شود، این بار تعدد بالای لیستها و ائتلافها رمقی برای عرضاندام لیستهای سیاسی نگذاشته و آنها نتوانستهاند موج مناسبی برای تصاحب کرسیهای شورای شهر اهواز ایجاد کنند.
اصولگرایان با لیست «شورای سالم، شهردار کارآمد و شهری آباد» و در برخی موارد با عنوان «ائتلاف تلاشگران صادق» پا در عرصه انتخابات شورای شهر اهواز گذاشته که وجود چند چهره شاخص که سابقه مدیرکلی، فرمانداری، نامزدی مجلس و عضویت در شورای شهر را دارند، باعث شده، لیست آنها غنی باشد ولی آنها نیز تاکنون موفق نشدهاند موج موردنظر را برای جلب آرای مردمی جلب کنند هرچند پیشبینی میشود چند نفر از این لیست درنهایت برای دوره آینده، برخی اتاقهای ساختمان شورای شهر اهواز در منطقه امانیه را به تسخیر خود درآورند.
نکته جالب در میان لیستهای سیاسی، انسجام اصولگرایان در رسیدن به لیست واحد در مقابل چند لیستی اصلاحطلبان استنکته جالب در میان لیستهای سیاسی، انسجام اصولگرایان در رسیدن به لیست واحد در مقابل چند لیستی اصلاحطلبان است. اصولگرایان اهواز در حوزههای سنتی خود بهخوبی کارکردهاند و بهصورت چراغ خاموش پایه رأی خود را افزایش دادهاند ولی اصلاحطلبان در هیاهوی شبکههای اجتماعی هنوز به لیستی واحد نرسیدهاند.
در این دوره از انتخابات شورای شهر، لیستهای صنفی هم وارد انتخابات شده است، لیست بانوان، فعالان محیطزیست و… هم وارد عرصه شدهاند که همانند انتخابات دورههای قبل امید چندانی به عرضاندام این لیستها وجود ندارد ولی این ائتلافها میتواند پایه رأی برخی افراد که در لیستهای دیگر حضور دارند یا بهصورت شخصی جایگاه مردمی دارند را افزایش دهد.
اکنون مقرهای انتخاباتی با لیستهای قومی با جمعیت بالایی مواجه است که ائتلافهای سیاسی در خوشبینانهترین حالت نصف این جمعیت را به خود ندیدهاند به همین دلیل باید به این لیستها، درصد بالایی از کرسیهای شورای شهر آینده اهواز را اختصاص داد.
حضور تکچهرهها را هیچگاه در انتخابات شورای شهر اهواز و سایر شهرهای خوزستان نباید فراموش کرد بهگونهای که در دو انتخابات اخیر اهواز همیشه پای حداقل یک تکچهره روتوش شده به شورای شهر بازشده است ولی این بار دوز استفاده از چهرههای روتوش شده و فتوشاپی بهشدت بالا رفته است و ظاهراً خیلیها به این امتیاز برای تصاحب کرسی شورای شهر اهواز دلخوش کردهاند.
کردستان؛ لیستهای فعالان اجتماعی و فرهنگی
در میان سکوت جریانهای اصلی سیاسی در استان کردستان بهویژه شهر سنندج، شماری از سازمانهای مردمنهاد و حتی گروههای فرهنگی و نخبگان دستبهکار شده و با انتشار لیستهای مختلف افراد موردحمایت خود را برای حضور در انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای اسلامی در استان را اعلام کردهاند.
در شهر سنندج چندین سازمان مردمنهاد و شماری از مهندسان استان دستبهکار شده و با برگزاری جلسات و نشستهای متعدد و مصاحبه با شماری از کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در این شهر، درنهایت لیست هفت نفره از افراد را برای جلب رأی مردم اعلام کردند.
در لیست اعلامشده از سوی یک سازمان مردمنهاد غیردولتی و همچنین شماری از فعالان فرهنگی و حوزه عمران و شهرستانی، هفت نفر بهعنوان کاندیداهای موردحمایت معرفیشده و از مردم سنندج درخواست شده است که به این افراد رأی بدهند.
همچنین از سوی دیگر یاران و همراهان یکی از نمایندههای سابق مردم شهرستانهای سنندج، دیواندره و کامیاران هم با برگزاری جلساتی لیستی ۹ نفره را اعلام کرده و از مردم درخواست کردهاند به این لیست رأی بدهند.
گفته میشود که تعدادی از کاندیداها در میان بیتفاوتیهای جریانهای سیاسی هماکنون در تلاش برای انتشار لیستهای تازه برای جلب رأی مردم هستند اقدامی که البته در این فضای مدیریت نشده تبلیغات انتخاباتی در استان کردستان عجیب نیست.
یکی از ویژگیهای چندین لیست منتشرشده از سوی سازمانهای مردمنهاد و همچنین گروههای فرهنگی و اجتماعی، افراد مشترک در این لیست است بهگونهای که چهار عضو سابق شورای اسلامی شهر سنندج معمولاً در اکثر قریب بهاتفاق لیستها حضور دارند و البته یکی دو عضو جدید که در دورههای قبل رد صلاحیت میشدند این بار و با تائید صلاحیت به لیستهای انتخاباتی افزودهشدهاند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0