کاهش تعرفه واردات برنج برای تنظیم بازار
درپی کاهش تعرفه واردات هشت کالای اساسی از جمله برنج و حذف مابهالتفاوت ریالی آن، مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت کشاورزی اعلام کرد که این اقدام در راستای کاهش قیمت برنج داخلی و خارجی و تنظیم بازار محصولات اساسی در آستانه شب عید صورت گرفته است. در جلسه اخیر هیات دولت مصوب شد تا […]
درپی کاهش تعرفه واردات هشت کالای اساسی از جمله برنج و حذف مابهالتفاوت ریالی آن، مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت کشاورزی اعلام کرد که این اقدام در راستای کاهش قیمت برنج داخلی و خارجی و تنظیم بازار محصولات اساسی در آستانه شب عید صورت گرفته است.
در جلسه اخیر هیات دولت مصوب شد تا تعرفه واردات هشت ردیف کالاهای اساسی، حساس و ضروری به کشور کاهش پیدا کند که در این راستا حقوق ورودی مصوب جدید برای برنج سفید به ۲۶ درصد کاهش یافت و مابهالتفاوت ریالی ۵۰۰ تومانی هر کیلوگرم برنج وارداتی حذف شد که به گفته کاوه خاکسار مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، این اقدام و مصوبه دولتی در راستای تنظیم بازار و کاهش قیمت برنج داخلی و وارداتی در بازار کشور است که طی ماههای اخیر با نوسان قابل توجهی مواجه بوده است.
وی در این باره به ایسنا گفت: قیمت منطقی برای هر کیلوگرم برنج ایرانی نهایتا ۹۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است اما این محصول کیلویی حدود ۱۳ هزار تومان در بازار عرضه میشود و قیمت برنج وارداتی نیز افزایش یافته است اما این مصوبه سبب میشود که قیمت برنج وارداتی در بازار کاهش پیدا کند و مسلما این کاهش قیمت روی بازار برنج داخلی نیز اثرگذار خواهد بود.
مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه زمان پنج ماهه ممنوعیت واردات برنج باید رعایت شود، گفت: در حال حاضر قیمت برنج در بازار بیش از حد افزایش پیدا کرده و مردم توان خرید آن را ندارند و این سیاستها کمک میکند تا قیمت برنج کاهش یابد چرا که گرانی غیرمنطقی یک محصول و بالا رفتن قیمت آن میتواند به افزایش بیرویه واردات و نهایتا ضربه به تولید داخلی منجر شود.
خاکسار با بیان اینکه قیمت برنج وارداتی بر اساس هزینههای واردات و حقوق و تعرفههای گمرکی تعیین میشود که با مصوبه اخیر دولت باید ارزانتر از گذشته در بازار عرضه شود، ادامه داد: در سال جاری حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج سفید تولید شد که برای تامین نیاز حدود سه میلیون تنی کشور به ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن واردات این محصول نیاز داریم که البته سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن واردات برای تامین ذخایر استراتژیک کشور انجام میشود که در هر سال ممکن است تغییر کند.
تعرفه واردات برنج قهوهای نیز از ۳۲ درصد به پنج درصد کاهش یافت و مابهالتفاوت ریالی واردات این محصول نیز در مصوبه اخیر هیات دولت حذف شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0