گزارش حرف از بازسازی خانه‌های سیل‌زده مازندرانی‌ها؛ به دنبال سرپناهی که آب‌برد

گروه اجتماعی جبران خسارت حوادث طبیعی به‌ویژه سیل و زلزله از توقعات و درخواست‌های مردم از دولت به شمار می‌رود. دولت برای جبران این خسارت‌ها به‌ویژه در سیل نوروز 98 که بخش‌های مهمی از سرپناه‌های مردم مازندران دچار خسارت شدید شد برنامه‌هایی دارد. آغاز ساخت مسکن سیل‌زدگان بعد از جانمایی دولت معاون توسعه مشارکت‌های مردمی […]

گروه اجتماعی

جبران خسارت حوادث طبیعی به‌ویژه سیل و زلزله از توقعات و درخواست‌های مردم از دولت به شمار می‌رود. دولت برای جبران این خسارت‌ها به‌ویژه در سیل نوروز 98 که بخش‌های مهمی از سرپناه‌های مردم مازندران دچار خسارت شدید شد برنامه‌هایی دارد.

آغاز ساخت مسکن سیل‌زدگان بعد از جانمایی دولت

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) ضمن تشریح آخرین میزان کمک‌های مردمی به سیل‌زدگان کشور گفت: دولت تصمیم گرفته تا برای ساخت خانه‌هایی که در حریم رودخانه هستند، مجوز صادر نکند، بنابراین به‌محض آنکه به ما اعلام شود مسکن این افراد در کجا ساخته شود و ازنظر حقوقی و قانونی نیز برای ساخت مشکلی وجود نداشته باشد، ساخت مسکن آن‌ها را آغاز می‌کنیم.

علیرضا عسگریان بابیان اینکه مجموع کمک‌های مردمی به کمیته امداد برای سیل‌زدگان بر اساس آخرین گزارش‌ها ۱۴۷ میلیارد تومان بوده است، گفت: ۴۵ میلیون تومان از این کمک‌ها به شکل نقدی و بقیه آن‌ها به شکل کالایی بوده است.

وی افزود: همان‌طور که می‌دانید بحران ابعاد مختلفی دارد اما مراحل اولیه بحران، همان مرحله حاد آن است که مردم نیاز به کمک‌های اولیه دارند، اما قسمتی هم بعد از فروکش کردن بحران اتفاق می‌افتد؛ به‌عبارت‌دیگر در بخش‌های بعدی بحران نیاز به سازندگی داریم. درواقع همین روزها بحران سیل فروکش می‌کند و مردم نیازمند ساخت مسکن و تأمین احتیاجات زندگی خود هستند. به گفته عسگریان، کمیته امداد تاکنون مسئولیت ساخت و تعمیر ۲۰ هزار مسکن را برعهده‌گرفته است که این تعداد در مراحل بعدی افزایش می‌یابد. این اقدام نیاز به بودجه زیادی دارد و امیدواریم که برای این بخش و تأمین وسایل زندگی سیل‌زدگان، مردم مشارکت زیادی داشته باشند. وی در پاسخ به این سوال که آیا این کمک‌ها به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد قرار می‌گیرد یا سایر مردم نیز از آن بهره‌مند می‌شوند، گفت: البته مأموریت اصلی کمیته امداد کمک به مددجویان است، اما از ابتدای وقوع این بحران، این اقلام در اختیار تمامی گروه‌های مردم قرار می‌گرفت. برای ساخت و ترمیم هم همین‌طور است یعنی در کنار مددجویان که پایین‌ترین قشر اقتصادی هستند و خانه وزندگی‌شان را ازدست‌داده‌اند اما مردم دیگری هم هستند که دام و زمین و… ازدست‌داده‌اند و آن‌ها هم به‌مثابه مددجویان هستند. معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه بعضی از روستاها الان همچنان در محاصره سیل هستند و آب وارد خانه آن‌ها شده است، اظهار کرد: خانه‌های غیر مقاوم مدتی دیگر نیز باوجود آب به‌زودی تخریب می‌شوند. کمک ما این است که حتماً تعدادی از این خانه‌ها را هم برای افراد تحت پوشش و بر اساس سهمیه دیگری برای سایر مردم خواهیم ساخت. از مردم ایران می‌خواهیم که در بخش دوم هم مشارکت کنند تا هم‌وطنانمان از حداقل‌های زندگی تا ابتدای سال آینده بهره‌مند شوند. وی با تأکید بر اینکه امیدواریم تا پایان سال ۹۸ ساخت خانه این افراد به پایان برسد، ادامه داد: ۱۰ هزار مسکن موارد مذکور مربوط به ساخت مسکن است و حداقل ۷ هزار از آن‌ها روستایی و ۳ هزار نیز شهری است. معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با اشاره به اینکه همین‌الان در استان‌های خراسان شمالی در بخش‌هایی که آب فروکش کرده و مازندران و آق‌قلا ساخت مسکن را آغاز کرده‌ایم، توضیح داد: به‌عبارت‌دیگر به‌محض اینکه آب فروکش کرد ما نیز کار را شروع کردیم. ۵۰ مسکن نیز در استان خراسان شمالی و بخش‌های دیگر کلنگ زنی شده است.

عسگریان با تأکید برساخت مسکن در بخش‌های مجوز دار و ایمن گفت: در لرستان نیز هرجایی که به ما مجوز بدهند، ساخت مسکن را شروع خواهیم کرد. آلان دولت تصمیم گرفته تا برای ساخت خانه‌هایی که در حریم رودخانه هستند، مجوز صادر نکند که تصمیم بسیار درستی است؛ بنابراین به‌محض آنکه به ما اعلام شود مسکن این افراد در کجا ساخته شود و یا مسکن این افراد از زیرآب خارج‌شده و مشکلی ازنظر حقوقی و قانونی برای ساخت وجود نداشته باشد، ساخت مسکن آن‌ها را شروع می‌کنیم.

واگذاری زمین به مالکان خانه‌های تخریب‌شده مازندران در سیل اخیر

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران به ایسنا گفته: با هماهنگی بنیاد مسکن و منابع طبیعی زمینی برای مالکان خانه‌های تخریب‌شده سیل در نظر گرفته می‌شود. مهدی راز جویان با اشاره به پرداخت تسهیلات بلاعوض به خسارت دیدگان سیل اخیر اظهار کرد: تاکنون بیش از ۱۵ میلیارد تومان کمک بلاعوض به مردم پرداخت‌شده است. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران تصریح کرد: از سوی بنیاد احسان برکت» نیز لوازم منزل به سیل‌زدگان اهدا خواهد شد که ۱۵ فقره از این لوازم رسیده و ۵۰۰ فقره دیگر به‌زودی به دست مردم خواهد رسید. وی با اشاره به اینکه راه‌های روستایی همچنان دچار رانش است و با توجه به بارش شب گذشته این رانش‌ها افزایش پیداکرده گفت: هرچند در بحث احداث پل‌های آسیب‌دیده تخصیص اعتباری صورت نگرفته اما برای عبور موقت اقداماتی انجام‌شده است. وی افزود: با توجه به لایروبی رودخانه، در بارندگی شب گذشته با افزایش حجم آب رودخانه تلار مشکلی به وجود نیامده است. راز جویان در بحث احداث منازل مسکونی تخریب‌شده در حریم رودخانه شهرستان زیراب خاطرنشان کرد: مقرر شد با هماهنگی بنیاد مسکن و منابع طبیعی زمینی برای مالکان خانه‌های تخریب‌شده سیل در نظر گرفته شود تا ساخت ساز در مکان جدیدی انجام شود و در این راستا مردم باید تقاضای خود را به بنیاد مسکن ارائه کنند.