نمایشگاه کتاب مازندران در سایه

گروه فرهنگی-زهرا اشکیود/ برپایی نمایشگاه کتاب بزرگ‌ترین رخداد فرهنگی است که همه آحاد جامعه به ویژه دانشجویان و دانش‌آموزان می‌توانند از آن استفاده کنند. به گزارش حرف آنلاین، در صورت فراهم شدن این فضا ناشران استانی می‌توانند برای معرفی کتاب خود از این فضا استفاده کنند. در سال گذشته ناشرینی از کشورهای اسپانیا، آلمان، کره، […]

1

گروه فرهنگی-زهرا اشکیود/

برپایی نمایشگاه کتاب بزرگ‌ترین رخداد فرهنگی است که همه آحاد جامعه به ویژه دانشجویان و دانش‌آموزان می‌توانند از آن استفاده کنند.

به گزارش حرف آنلاین، در صورت فراهم شدن این فضا ناشران استانی می‌توانند برای معرفی کتاب خود از این فضا استفاده کنند. در سال گذشته ناشرینی از کشورهای اسپانیا، آلمان، کره، ترکیه، سوریه، عراق و لبنان در نمایشگاه بین المللی کتاب استان مازندران شرکت کردند و 320 غرفه، 570 ناشر و بیش از 80 هزار عنوان کتاب در استان به نمایش درآمد که یک میلیارد و 500 میلیون تومان کتاب به فروش رسید و بیش از 550 میلیون تومان بن یارانه‌ای نیز برای خرید کتاب اهدا شد اما امسال با توجه به اینکه در حال رسیدن به پایان سال هستیم اما همچنان نمایشگاه بین‌المللی کتاب در استان مازندران برگزار نشد.

مهدی اسدی یک ناشر مازندرانی است به خبرنگار «روزنامه حرف مازندران» می گوید: برگزاری نمایشگاه می‌تواند در معرفی کتاب به دیگران بسیار موثر باشد هر چند مشکلات ناشران بسیار زیاد است و روند کتاب خوانی در جامعه کمرنگ شده است.

وی تصریح می کند: روند متفاوتی در جامعه بر کتابخوانی تاثیر گذاشته که از جمله آن فضای مجازی و گران شدن کتاب‌ها و برتر نبودن کیفیت کتاب‌ها و نیز بهره‌برداری مناسب علم و نداشتن اعتبار برای افرادی که دارای معلومات در جامعه است که تمامی این عوامل موجب شده تا ناشران نتوانند فعالیت کنند و دولت نیز به آنان تسهیلات محدود از نظر امکانات می‌دهد و نیز امکانات لازم برای عرضه اثر وجود ندارد.

مسئول نشر ملرد یادآور می شود: رسانه‌ها باید در زمینه آموزش نویسندگی و اطلاع رسانی در زمینه روش نوشتن کتاب در جامعه فعال شوند در این حالت آمار افراد نویسنده از نظر آماری افزایش می‌یابد و نیز افرادی که در جامعه دارای رویکرد بی‌تفاوتی هستند به کتاب و کتابخوانی و نویسندگی گرایش بیشتری پیدا می‌کنند و فضای روانی کشورمان باید برای کتاب بسیار هزینه و وقت صرف کنند.

احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران نیز در گفت و گو با «حرف مازندران»، درباره علت برگزار نشدن نمایشگاه بین‌المللی کتاب در استان مازندران، اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب در دستور کار قرار داشت که در تقویم اجرایی زمانی را که برایمان در نظر گرفته بودند مصادف با دهه فجر شد و بخشی از اعتباراتی را که لازم بود تا تأمین شود در استان تأمین نشد؛ به همین دلیل اجرای آن به تعویق افتاد، در حال حاضر به دنبال تاریخ آینده برای برگزاری از نمایشگاه کتاب مازندران هستیم اما تا کنون زمانی را برای این امر مشخص نکرده اند.

جاودانی درباره این سوال که آیا تا پایان سال نمایشگاه بین المللی کتاب در استان برگزار می‌شود، افزود: در صورت اعلام زمان برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی تا پایان سال، فرهنگ و ارشاد این آمادگی را برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب دارد.

وی تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب جز برنامه‌های اولویت‌دار فرهنگ و ارشاد اسلامی است که به شکل بین‌المللی در تهران برگزار می‌شود و در پنج استان از جمله مازندران نیز نمایشگاه بین‌المللی کتاب به مدت دو سال برگزار می‌شد و می‌شود و در سایر استان‌ها نمایشگاه کتاب ملی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران، یادآور شد: برگزاری نمایشگاه کتاب از جمله اقداماتی است که می‌تواند به کتاب و کتابخوانی منجر شود چراکه کتاب‌های جدید در نمایشگاه به نمایش درآمده و معرفی می‌شود و نیز ناشران با استقبالی که مردم از نمایشگاه دارند تشویق می‌شوند تا به سمت تولید بیشتر کتاب بروند و نویسندگان نیز انگیزه پیدا می‌کنند تا بتواند در این عرصه ورود جدی‌تر داشته باشند.

این مسئول گفت: مردم در نمایشگاه‌ها می‌توانند از تازه‌های کتاب استفاده کنند و براساس سلیقه و علاقه خود در نمایشگاه کتاب، کتاب ارزان‌تری را انتخاب کنند زیرا قیمت کتاب در این روزها به دلیل قیمت زیاد ممکن است برای قشر تحصیلکرده و جوان در غیرنمایشگاه سخت باشد اما در هنگام نمایشگاه به دلیل همراه شدن کتاب‌ها با تخفیف از سوی ناشران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود ۳۰ تا ۴۰ موجب جذب مخاطبان می شود.

 

منتشر شده روزنامه حرف مازندران 12 اسفند96