نقش ساماندهی آرد یارانه ای در وضعیت تولید نان
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران گفت: گندم آرد و نان، مقولهای است که توجه ویژه و مطالعات کارشناسی در آن میتواند در ارائه خدمات بهتر به شهروندان بسیار اثربخش بوده و باعث جلوگیری از هدررفت و ضایعات نان شود.
دبیر کارگروه آرد و نان و مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران با بیان این مطلب و تاکید بر صدور پروانه کسب نانوایی ها به صورت ایجاد مجتمع های تولید نان اظهار داشت: با تاکیدات صورت گرفته توسط استاندار مازندران ، ایجاد مجتمع های تولید نان از برنامه های مهم کارگروه گندم آرد و نان استان است که باید طی یک پروسه زمانی مشخص شکل گیری شود.
عباسعلی وفائی نژاد تصریح کرد: اتحادیه های صنفی و کارگروه های آرد و نان شهرستان ها می توانند با برنامه ریزی مناسب، پروانه کسب واحدهای جدید که از آرد یارانه ای نوع 6 یا قیمت تمام شده استفاده می کنند، در قالب مجتمع های تولید نان که توان پخت چند نوع نان را دارند صادر گردد.
وی افزود: استفاده از تجربه ایجاد مجتمع های تولید نان، با تنوع پذیری و افزایش تولید و همچنین اختیار مصرف کنندگان در خرید، عمده نان مورد نیاز شهروندان را تامین کرده و موجب کاهش صف های نان در استان خواهد بود.
وفائی نژاد همچنین به موضوع چند نرخی بودن گندم و به تبع آن آرد یارانه ای اشاره کرد و افزود: شکافی که بین قیمت گندم یارانه ای و قیمت واقعی گندم وجود دارد یکی از عوامل مهم برای به انحراف رفتن آرد و یارانه پرداختی در این حوزه است.
وی تصریح کرد: در سال جاری هر کیلو گندم تولیدی 17500 تومان از کشاورز خریداری شد، اما هرکیلو گندم برای آرد خبازی یارانه ای نوع 1 به قیمت 665، برای خبازی های یارانه ای نوع2 به قیمت 900 و نوع 3 و نوع 6 برای مصارف صنف و صنعت و برخی نانوایی های جدید با قیمت 12هزارتومان به کارخانجات آرد تحویل داده می شود.
وی با توجه به ضرورت پیشگیری از بروز انحرافات و ایجاد اختلال در مسیر خدمت رسانی به مردم افزود: یکی از راه های جلوگیری از وقوع تخلف و به انحراف رفتن یارانه های پرداختی توسط دولت ، توزیع آرد یارانه ای با قیمت یکسان است.
عباسعلی وفائی نژاد با بیان اینکه سالانه یارانه سنگینی در حوزه گندم، آرد و نان پرداخت می شود اظهار داشت: یکی دیگر از راههای پیشگیری از انحراف در مسیر تولید نان، پرداخت یارانه به آخرین حلقه مصرف است، در این صورت بخش زیادی از تخلفات که به دلیل اختلاف زیاد قیمت در این حوزه وجود دارد از بین خواهد رفت و مصرف کننده نیز اختیار انتخاب نان کیفی را خواهد داشت.
وی افزود: با این اقدام پخت نان در خبازی ها رقابتی شده و رضایت شهروندان نیز با مراجعه به نانوایی که عملکرد بهتری دارد افزایش خواهد یافت.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0