مازندرانیها به امید توسعه
ساری-الناز پاک نیا: رئیس دانشگاه مازندران گفت: نظرات دانشگاه و اساتید اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران به استانداری ارائه شده است و مابقی مسائل در مرحله عملیاتی، باید ثمرات آن دیده شود. سید خلاق میرنیا در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار در این دانشگاه با اشاره به لزوم اجرای آمایش آموزش عالی در […]
ساری-الناز پاک نیا: رئیس دانشگاه مازندران گفت: نظرات دانشگاه و اساتید اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران به استانداری ارائه شده است و مابقی مسائل در مرحله عملیاتی، باید ثمرات آن دیده شود.
سید خلاق میرنیا در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار در این دانشگاه با اشاره به لزوم اجرای آمایش آموزش عالی در کشور اظهار کرد: اگر آمایش آموزش عالی وجود داشت امروز وضعیت فارغ التحصیلان دانشگاهی به اینگونه نبود زیرا برخی فقط اسم فارغ التحصیل یدک می کشند، افرادی تحصیلات عالیه دارند اما از پس کوچکترین کاری بر نمی آیند.
وی با بیان اینکه در برابر این رویه ایستادگی می کنم و به فردی مدرک بیهوده نمی دهیم، تصریح کرد: جلوی اجحاف علم و علوم بی رویه را خواهیم گرفت. وزارت علوم باید آمایش آموزش عالی را اجرا کند.
میرنیا با اشاره به اینکه برخی مدیران در موانع گیر می کنند و این مهم ترین مشکلی است که در جامعه امروز وجود دارد، بیان کرد: ایران هیج مشکلی ندارد تنها مشکل کشور مدیریت است، اگر بر اساس مصالح بدون در نظرگرفتن برخی مسایل عمل کنیم موفق خواهیم بود.
رئیس دانشگاه مازندران با اشاره به جایگاه این دانشگاه تصریح کرد: جز معدود دانشگاه هایی هستیم که توسعه کمی مناسبی برخوردار نبود، زیرا دانشکده های زیادی از آن تفکیک و تنش جدی به بدنه دانشگاه وارد کرد با این وجود تا نقطه مطلوب فاصله نیست ولی بی پولی مانع کار من نبوده است.
وی با بیان اینکه بیشتر هزینه های صورت گرفته برای دانشگاه نه با اعتبارات بلکه با عشق و علاقه و از محل کمک های خیرین بوده است، عنوان کرد: هیچ دغدغه ای برای بدهی نداریم، دانشگاه 12میلیارد ریال بدهی دارد که 9میلیارد ریال بدهی حق التدریس ها است و سه میلیاردریال بدهی نیز عددی نیست که با آن بلرزیم. دانشگاه مازندران را با ۱۷ میلیارد ریال بدهی تحویل گرفتیم اما امروز ۴۵ میلیارد ریال پروژه در این دانشگاه در حال اجرا است.
میرنیا با اشاره به اینکه در همایش موانع فرهنگی توسعه مازندران در تهران بیان کردم که خودخواهی و خودمحوری مانع توسعه مازندران است، افزود: امروز تکروی، خودمحوری و محلی نگری مشکل عمده مازندران است اما امروز بیاییم استاندار را محور توسعه مازندران بدانیم، مازندران مشکلی جز یک محور شدن ندارد.
رئیس دانشگاه مازندران در پاسخ به سوال خبرنگار حرف، با اشاره آخرین وضعیت جلسات اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران تصریح کرد: 280نفر در کارگروه های مختلف این اتاق فکر یا همان اتاق اندیشه ورز، به اجماع نظرات رسیدند و نتایج 14 کارگروه به جز دو کارگروه به استانداری مازندران تحویل داده شد.
وی با بیان اینکه مشکل امروز کشور ما و استان مازندران فکر و ایده نیست و معتقدم به اندازه کافی در مازندران جلسه و کارگروه برگزار شده است، بیان کرد: مازندران سرشار از ایده و فکر است اما در مرحله اجرایی مشکل وجود دارد و معتقدم در مازندران در مرحله اجرا و کار عملیاتی مشکلاتی وجود دارد که باید رفع شود.
میرنیا با اشاره به اینکه وظیفه دانشگاه مازندران، ارائه نظر و ایده به استانداری بود و برحسب وظیفه به دعوت استاندار لبیک گفتیم، اظهار کرد: نظرات دانشگاه و اساتید به استانداری ارائه شده است و وظیفه دانشگاه به همین میزان بود، مابقی مسائل در مرحله عملیاتی باید ثمرات آن دیده شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه قدرتی برای اجرای ایده ها در استان ندارد بیان کرد: قوانین بسیاری وجود دارد که مشکلات امروز را رفع می کنند که باید به مرحله اجرا برسد.
رئیس دانشگاه مازندران در پاسخ به این پرسش که براساس برنامه ششم توسعه دانشگاه ها باید به 50درصد درآمدزایی اداره دانشگاه دست یابند، اظهار کرد: جذب دانشجوی خارجی و شبانه محلی برای درآمدزایی دانشگاه در نظر گرفته شده است، همچنین شرکت فرهنگ و رفاه پایدار مازندران نیز که سهام داران آن اساتید و کارکنان دانشگاه هستند تشکیل شده اند با پول اساتید به سمت درآمدزایی حرکت خواهیم کرد. دانشگاه مازندران از جهت داشتن شرکت های زیرمجموعه دانشگاهی ضعیف است زیرا بسیاری از دانشگاه های بزرگ دنیا ده ها شرکت درامد زا زیرمجموعه خود دارند.
وی با تاکید بر اینکه باید بسترهای لازم برای درآمدزایی دانشگاه فراهم شود، عنوان کرد: اینکه اصرار می کنم برخی پروژه ها حتما انجام شود به همین دلیل است که درآمدزایی نیاز به بستر دارد، پنج دانشکده دانشگاه مازندران ساختمان ندارند، برای این امر مجبوریم ریسک کنیم، باید آزمایشگاه، اتاق، کتابخانه و سایر ملزومات اساتید و دانشجویان برای درآمدزایی ایجاد شود تا بتوانیم برنامه ششم توسعه را محقق کنیم.
علی اکبر باقری خلیلی معاون آموزشی دانشگاه مازندران نیز در سخنانی با اشاره به برنامه های دانشگاه برای بین المللی شدن از حضور هیات 50نفره عراقی در این دانشگاه خبرداد و عنوان کرد: این هیات وارد مازندران و دانشگاه استان شدند تا شرایط برای ادامه تحصیل را در مازندران بررسی کنند. همچنین مجوز مرکز آسفا از وزارت علوم برای آموزش زبان فارسی به غیرایرانی ها اخذ شده است. هیات عراقی نیز درخواست کردند در این کشور دوره های آموزش زبان را بگذرانند و سپس برای تحصیل به مازندران مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: به دنبال اجرای دوره دکتری به صورت پژوهش محور همزمان با دنیا هستیم اما در ایران هم به شرط مساله محور بودن و حامی مالی داشتن این طرح صورت می گیرد. رتبه ۱۲ در دانشگاه های جامع کشور متعلق به دانشگاه مازندران است که در سند راهبردی به دنبال پیوستن به ده دانشگاه برتر هستیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0