ضرورت  کشت درختان سریع الرشد در مازندران

عباس آباد – خبرنگار حرف: رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان عباس اباد که در کارگاه آموزشی زراعت چوب  در عباس آباد سخن می گفت ، اظهار داشت : از آنجایکه طرح استراحت جنگل و توقف بهره برداری درختان جنگلی در جنگلهای شمال کشور در حال اجراست ، زراعت چوب می تواند جایگزین مناسبی […]

2

عباس آباد – خبرنگار حرف:

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان عباس اباد که در کارگاه آموزشی زراعت چوب  در عباس آباد سخن می گفت ، اظهار داشت : از آنجایکه طرح استراحت جنگل و توقف بهره برداری درختان جنگلی در جنگلهای شمال کشور در حال اجراست ، زراعت چوب می تواند جایگزین مناسبی برای تأمین فراورده های چوبی جنگلی باشد .

جواد جلالی کندلوس از ویژگی های زارعت چوب را بازدهی کوتاه مدت ، سریع الرشد بودن، قابلیت سازگاری با محیط ،توان استقرار در اراضی کم بازده و قابلیت کشت در سطوح کوچک و بزرگ  عنوان کرد .

او افزود: درختانی مانند “صنوبر، اکالیپتوس،توسکا،افرا و پالونیا”می تواند از گونه های هدف برای کشت  این درختان باشد .جلالی همچنین عنوان کرد :هر متر مکعب گونه سریع الرشد پالونیا سه میلیون تومان ارزش دارد که هنوز در غرب مازندران این گونه کشت نشده است .

وی که در جمع کارشناسان منابع طبیعی ، تشکلهای مردم نهاد و متقاضیان زراعت چوب سخن می گفت ، اضافه کرد: کشت این درختان باید در مستثنیات اشخاص و یا اراضی جنگلی جدا شده ،مدنظر قرار گیرد .

وی تصریح کرد : افرادی که متقاضی زراعت چوب باشند دولت می تواند 90درصدتسهیلات بانکی با نظر سازمان جنگلها و با 10 درصد آورده متقاضی تخصیص دهد. رئیس اداره منابع طبیعی عباس آباد از معایب درخت صنوبر که از خانواده بیدیان و دارای واریته های مختلف می باشد را مصرف آب زیاد عنوان کرد .این مقام مسئول مشکلات تولید این گونه درختان را آبیاری ، عدم حمایت از تولیدکنندگان و نبود امنیت سرمایه گذاری بر شمرد . رئیس اداره منابع طبیعی عباس آباد عمر جنگلکاری در مازندران را بسیار کوتاه و جوان اعلام کرد و افزود: اولین جنگلکاری ها در نمک آبرود چالوس و در منطقه پول کجور می باشد که حدود نیم قرن سابقه دارد . شهرستان عباس آباد دارای 30 هزار هکتار جنگل است که در این شهرستان 530 قطعه جنگلی جلگه ای موسوم به ده هکتاری وجود دارد .