“سر بیکلاه” مردم محلی در تغییر کاربری اراضی کشاورزی
آمل-خبرنگار حرف: وزیر جهاد کشاورزی گفت: سر مردم محلی در تغییر کاربری اراضی کشاورزی بی کلاه می ماند و برای نسل آینده شان سرمایه ای باقی نخواهد ماند. محمد حجتی در بازدید از مرکز بین المللی تجارت برنج استان مازندران در شهرستان آمل با اشاره به اینکه یکی از مشکلات مشکلات کشت برنج در کشور […]
آمل-خبرنگار حرف: وزیر جهاد کشاورزی گفت: سر مردم محلی در تغییر کاربری اراضی کشاورزی بی کلاه می ماند و برای نسل آینده شان سرمایه ای باقی نخواهد ماند.
محمد حجتی در بازدید از مرکز بین المللی تجارت برنج استان مازندران در شهرستان آمل با اشاره به اینکه یکی از مشکلات مشکلات کشت برنج در کشور و اغلب محصولات کشاورزی، نبود زنجیره تولید و برندسازی است، تصریح کرد: نگاه مرکز بین المللی تجارت برنج در زمینه برندسازی و تامین زنجیره تولید ارزشمند است. باید برندسازی محصولات کشاورزی با توجه به کیفیت محصولات صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه دولت به کمک کشاورزان آمده و در این زمینه همراهی کرده است، تصریح کرد: باید تلاش کنیم محصولات با کمترین فاصله از مزرعه تا سفره مردم قرار گیرد و احیا مصرف کنندگان در این چرخه در مواجهه با افزایش قیمت قرار نگیرند.
حجتی با بیان اینکه باید هزینه تولید محصولات کشاورزی کاهش یابد، تصریح کرد: به ویژه در محصول برنج با افزایش مکانیزاسیون کاهش هزینه تولید، امکان رقابت بیشتر را فراهم می کند و با تامین به موقع ابزار کشت و برداشت می توان در عرصه کاهش قیمت تمام شده گام های مهمی برداشت.
وی به توزیع ابزار برداشت و کمباین های نشاکار و دروکار در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: در این زمینه تلاش می کنیم با ارز 4200 تومانی در این حوزه از کشاورزان حمایت کنیم.
وزیرجهاد کشاورزی با بیان اینکه باید به دو مقوله در استان های شمالی توجه ویژه صورت گیرد که یکی تجهیز و نوسازی آببندان ها به عنوان میراث کشاورزی در این مناطق است، ادامه داد: نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز بر این امر باور دارند که باید اعتباراتی برای تجهیز و نوسازی آببندان ها اختصاص یابد. در گذشته آبا و اجداد ما با آببندان ها اقدامات خوبی در حوزه کشاورزی انجام داده اند که در این حوزه باید از تجربه گذشته استفاده شود.آببندان ها باید لایروبی شده، گل و لای آنهابرداشته و دیواره بندی شوند همچنین عمق آببندان ها برای ذخیره آب بیشتر افزایش یابد.
حجتی با تاکید بر اینکه همچنین در استان های شمالی، تجهیز و نوسازی شالیکوبی ها را مدنظر داریم تا میزان هدررفت محصول کشاورزی در این حوزه کاهش یابد، بیان کرد: در زمینه مشکل آب، نمی گوییم آب نداریم بلکه آب وجود دارد اما به هدر می رود، اگر آببندان ها تجهیز شوند و منابع تامین آب جدید راه اندازی کنیم در این بخش موفق خواهیم شد با کمترین آب بیشترین محصول را تولید کنیم.
وی با بیان اینکه در استان های شمالی نباید کشت برنج به یک بار بسنده شود بلکه باید تراکم کشت ایجاد شود، تصریح کرد: در کشورهایی مانند تایلند از زمین ها 5بار برنج برداشت می کنند، با یک بار کشت نمی توان در عرصه ملی و جهانی رقابت کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین به توسعه دامپروری در استان مازندران تاکید کرد و گفت: اصلاح نژادها در وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار قرار دارد، نژادهای بومی اصلاح شده و نیز نژادهای جدیدی به صنعت دامپروری تزریق شده است که زادودلد بیشتر و وزن لاشه بیشتری دارند.
محمود حجتی همچنین درباره تغییر کاربری اراضی کشاورزی، آن را مختص به استان های شمالی ندانست و گفت: در ساخت وساز در زمین های کشاورزی، سر مردم محلی بی کلاه می ماند و برای نسل آینده اشان سرمایه ای باقی نمی ماند. همه باید تلاش کرده و از کشاورزی حمایت کنیم تا کشاورز بتواند توانمند شده و از طریق فروش زمین امرارمعاش نکند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0