رنجِ روزِ مازندران از کلیشه
ساری-گروه اجتماعی| در شرایط فعلی روز مازندران به یک کلیشه و برنامه اداری تبدیل شده است که دستگاه های اجرایی برای معدود مخاطبان اداری خود برگزار می کنند. مصرف بیش از حد کلمه روز مازندران این روز مهم را که می باید به عنوان تدوین و سرآغاز برنامه های بزرگ و محوری حوزه فرهنگ بومی مازندران قر ار گیرد، به یک کلیشه تبدیل کرده است. مساله ای که استاندار مازندران نیز در جلسه هماهنگی روز مازندران به آن اشاره می کند.
روز ۱۴ آبان با پیگیری چند ساله مسئولان و فعالان فرهنگی مازندران و به پیشنهاد وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ۸۶۴ مورخ ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و در تقویم رسمی کشور قرار گرفت.دلیل انتخاب این روز به عنوان روز مازندران، بیعت مردم مازندران با حسنابن زید علوی و تشکیل حکومت شیعی در مازندران در ۱۴ آبان سال ۲۴۳ شمسی مطابق با عید سعید فطر سال ۲۵۰هجری قمری است.
مازندران استانی پر از تاریخ افتخارآمیز در کنار طبیعتی بکر و زیبا و مردمانی سخت کوش و با اصالت است که هنگامی که نام مازندران میآید زبانها به شماره افتاده و قلمها سست می شود چراکه دریای پرسخاوتش، دماوند رشیدش، جنگلهای سبز و سربه فلک کشیدهاش، دشتهای وسیع و خوش منظرش، آب و هوای با صفایش، چشمههای زلال البرزش، امیر پازواریاش، نغمههای زهره برای طالبش، ۱۰ هزار شهید خونیناش و داغ جوانانش در کربلای پنج و شلمچه در هشت سال دفاع مقدس و خانطومان و شهدای مدافع حرمش همگی جلوهای رنگارنگی به این دیار داده که می طلبد در این روز به آن پرداخته شود.
14 آبان روز مازندران یادآور حضور علویون در این دیار سبز است و مردمان این منطقه در سال ۲۵۰هجری قمری اولین حکومت شیعی جهان را تشکیل دادند. این قوم در روز خجسته عید سعید فطر ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت حسن بن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند.
رنجِ روزِ مازندران از کلیشه
در شرایط فعلی روز مازندران به یک کلیشه و برنامه اداری تبدیل شده است که دستگاه های اجرایی برای معدود مخاطبان اداری خود برگزار می کنند. مصرف بیش از حد کلمه روز مازندران این روز مهم را که می باید به عنوان تدوین و سرآغاز برنامه های بزرگ و محوری حوزه فرهنگ بومی مازندران قر ار گیرد، به یک کلیشه تبدیل کرده است. مساله ای که استاندار مازندران نیز در جلسه هماهنگی روز مازندران به آن اشاره می کند.
نوری استاندار مازندران با اشاره به پیشینه تشکیل اولین حکومت علویان در استان مازندران، گفت: هویت والای دینی و فرهنگی دیار علویان فقط با زبان فاخر هنری تبیین می شود.
استاندار؛ افزود: روز مازندران باید بهانه ای شود تا علما، پژوهشگران، نویسندگان، هنرمندان، نام آوران، دانشمندان، نخبگان و …برای تبیین نقش و هویت دیارعلویان خط شکن برای همگان پای کار بیایند.یوسف نوری، استاندار مازندران در نشست هم اندیشی و برنامه ریزی برای بزرگداشت روز مازندران مصادف با ۱۴ آبان، اظهار کرد: روز مازندران در شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۱ تصویب شد و بنیاد ایران شناسی نیز برای معرفی این پیشینه تاریخی به تحقیق و پژوهش پرداخت تا بتوانیم به بهترین شیوه ممکن نکوداشت روز مازندران را برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه برای بزرگداشت این مناسبت تاریخی باید به مفاهیم و معنا و به نمادها بپردازیم، افزود: بخش عمده ای از فعالیت هایی که در سال های گذشته انجام شد شایسته تحسین بوده، اما برخی از فعالیت ها کلیشه ای بود، درصورتیکه فعالیت های متناسب با روز بزرگداشت مازندران باید چیستی و چرایی پذیرش حکومت تشیع از سوی مازندرانی ها در فعالیت ها تبیین شود.
نوری بیان کرد: نامگذاری روز ۱۴ آبان به نام روز مازندران بر اساس یک اتفاق به یاد ماندنی محقق شده که شایسته است این تاریخ پر از شکوه و افتخار که مردمان صالحان در روز خجسته عید سعید فطر ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت حسن بن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای حکومت شیعی را بنیان نهادند، برای هموطنان شریف ایران اسلامی معرفی شود.
وی تاکید کرد: تلاش شود گستردگی جغرافیایی در برنامه های گرامیداشت روز مازندران مورد توجه قرار گیرد.نوری برلزوم استفاده از زبان هنر برای معرفی جایگاه دینی، فرهنگی و هنری مازندرانی ها تاکید کرد و گفت: یادواره طالب آملی، یادواره سلمان هراتی، بزرگداشت روز مازندران در روستای صالحان نور و ادای احترام به مقام شامخ بنیانگذار نهضت و قیام علویان «امامزاده سلطان محمد کیا» و … از جمله برنامه هایی است که برای ۱۴ آبان تدارک دیده شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0