رواج فرهنگ حق خوری در جامعه !

حرف آنلاین / فاطمه عربی: با پیدا شدن ردپای بعضی از مسئولان کشوری در پرونده های اختلاس های میلیاردی وآلوده شدن آن مقامات به کسب مال حرام، این مساله در طبقات پایین جامعه نیز شیوع پیدا کرد تا جایی‌که  برخی براین باورند که کلاه گذاشتن بر سر یکدیگر حق طبیعی آن‌هاست چراکه ‌ دیگران از […]

حرف آنلاین / فاطمه عربی: با پیدا شدن ردپای بعضی از مسئولان کشوری در پرونده های اختلاس های میلیاردی وآلوده شدن آن مقامات به کسب مال حرام، این مساله در طبقات پایین جامعه نیز شیوع پیدا کرد تا جایی‌که  برخی براین باورند که کلاه گذاشتن بر سر یکدیگر حق طبیعی آن‌هاست چراکه ‌ دیگران از چنین هوش و ذکاوتی برای حق خوری برخوردار نیستند.

این الگوگیری طبقات پایین جامعه ازطبقات بالای اجتماع منجر به شیوع فرهنگ حق خوری در جامعه می‌شود و البته گسترش این فرهنگ ناشی از اقتصاد بیمار جامعه است به جای آنکه برخی از مقامات برای زودودن فقر و بیکاری در جامعه تلاش کنند، تمام توان خود را به کار می‌گیرند تا بتوانند توشه چند نسل بعد از خودشان را جمع کنند.

اختلاس و حق خوری که توسط طبقات بالای جامعه انجام می‌شود بی‌شک اثرات مخربی درطبقات پایین جامعه دارد چنان که شاید این مساله هیچ‌گاه از حافظه تاریخی ملتی پاک نشود، به تدریج نیز بی اخلاقی، دروغ، حق خوری و خیانت در جامعه رواج پیدا می‌کند، جامعه ای که اقتصاد و فرهنگ آن بیمار است زودتر در معرض آسیب قرار می‌گیرد.

کسب مال حرام در دین اسلام به بلعیدن آتش تشبیه شده و این شباهت بی‌شک نشان‌دهنده عمق فاجعه این گناه کبیره است؛ گناهی که نه تنها فرد گناهکار بلکه خانواده و یک جامعه را به فرط تباهی و سقوط می‌کشاند و شاهد این ادعا پرونده‌های بسیار عریض و طویل در دستگاه قضا است، دانه درشتانی که در پشت قانون قرار گرفتند وبه اموال یک ملت دست‌برد می‌زنند.

رفتار مسئولان زیر ذره‌بین مردم قرار دارد، وقتی قبح حرام‌خوری در جامعه شکسته می‌شود، سایر افراد جامعه نیز این اجازه را به خود می‌دهند تا حق زیردستان، دوست و همسایگان خود را پایمال کنند، این را هم باید در نظر داشته باشیم که افراد در جوامع دینی مروج رفتارهای خود هستند.

در دین اسلام نیز به کسب مال‌ و ثروت حلال تاکید شده، ثروتی که در خدمت تولید و انسان باشد و چرخه اقتصادی کشور را به حرکت در آورد، اگر انسان بنده قدرت و ثروت باشد جامعه به سمت تباهی پیش میرود تا جایی‌که سقوط او حتمی است.

همان‌طور که به کسب مال و ثروت حلال در دین اسلام تاکید شده بر حق‌خواهی نیز سفارش بسیار شده است، متاسفانه مشاهده می‌شود که بعضی نگاه‌ها به کسب درآمد دینی نیست و این بزرگترین گرفتاری جامعه ما در حوزه اقتصادی است.

«احمد »جوان36 ساله مازندرانی است که به سامانه روزنامه حرف پیامکی مبنی بر فروش کلیه خود ارسال کرد!! «جوانی هستم با گروه خونی AB+ به دلیل مشکلات مالی حاضر به فروش کلیه خود هستم»

پیگیر این موضوع شدیم؛ “احمد” چهار سال پیش در پروژه راهسازی با فردی‌ که به گفته او پیمانکار دست اول بود، پروژه ای را آغاز کردند و بعد از چند ماه به دلیل مشکلات که از سوی پیمانکار برای او به وجود آمد از ادامه همکاری انصراف داد و هرچه تلاش کرد موفق نشد تا 60 میلیون تومان طلب خود را به دست بیاورد و از آن به بعد احمد برای اینکه بتواند بدهی‌های خود را به طلبکاران بپردازد پول نزول کرد تا اینکه او ماند و270 میلیون بدهی به مردم و  طلب60 مییلونی که هنوز از چهار سال پیش وصول نشده است.

آن شخص به دلیل نزدیکی با یکی از مسئولان، به راحتی توانسته حق احمد را با پایمال کند چرا که او توانسته پشت آن فامیل پنهان شود و به راحتی در حق مردم ظلم کند.

حالا که امیدش را از دست داده به فکر فروش کلیه خود افتاد تا بتواند بخشی از بدهی های خود را پرداخت کند.داستان زندگی احمد همانند داستان صدها نفر از آدمایی است که دیگران حق او را به نفع خودشان مصادره کردند،  البته نباید از گفتن این نکته غافل ماند که امروزه تعادل لازم در کسب روزی حلال و حرام رعایت نمی‌شود.