دیگر نمیصرفد!
در گفتوگوی اختصاصی حرف مازندران با یک باغدار نکایی مطرح شد؛ گروه اجتماعی؛ برداشت مرکبات در استان مازندران امسال از دهه دوم شهریور آغاز شد، نارنگی ژاپنی به رسم هر ساله زودتر از سایر محصولات به بازار رسید، نارنگی و پرتقال از مهمترین مرکبات باغات مازندران هستند. طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از ۱۱۰ […]
در گفتوگوی اختصاصی حرف مازندران با یک باغدار نکایی مطرح شد؛
گروه اجتماعی؛ برداشت مرکبات در استان مازندران امسال از دهه دوم شهریور آغاز شد، نارنگی ژاپنی به رسم هر ساله زودتر از سایر محصولات به بازار رسید، نارنگی و پرتقال از مهمترین مرکبات باغات مازندران هستند.
طبق آمار رسمی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از ۱۱۰ هزار هکتار باغ مرکبات استان ، ۲۵ هزار هکتار نارنگی است که با توسعه و احیاء باغ مرکبات امسال سطح باغهای نارنگی زودرس استان به ۱۱ هزار هکتار افزایش یافت که حدود ۵ هزار هکتار بیشتر از سال گذشته است.
محمدرضا احمدی باغدار مازندرانی با بیش از نیم قرن تجربه در گفتوگو با خبرنگار حرف مازندران با اشاره به آخرین وضعیت برداشت مرکبات از مشکلات چندین و چند ساله باغداران این سناریوی تکراری مطالبی بیان کرده و میگوید: در حال حاضر برداشت نارنگی و بخشی از پرتقال در حال انجام است امسال هم همان مشکلات همیشگی دلسردمان کرده است.
وی که باغدار، دامدار و عضو شورای روستای بایعکلا از بخش مرکزی شهرستان نکا است، اضافه میکند؛ همانطور که میدانید سموم کشاورزی را بینهایت گران کردهاند و این موضوع باعث افزایش هزینهها در نتیجه کاهش سود عایدی باغداران و کشاورزان شده است.
*مازندران کارگر بارچینی ندارد/ میزبانی از روزانه ۱۰۰ کارگر از اطراف استان
احمدی با بیان اینکه در حال حاضر مشکل روزمان، افزایش دستمزد کارگرانی است که که هر روز یک مبلغ طلب میکنند، ادامه میدهد: از طرفی در مازندران کارگر پیدا نمیشود گویا وضعشان خوب است و این کار باغداران را سخت کرده چرا که باید از شهرهای دیگر کارگران وارد کنیم آن هم با پرداخت دستمزدهایی نامتعارف!
این باغدار که دارای ۱۰ هکتار باغ مرکبات و سیاهریشه است، یادآور میشود: برای باغداران خردهپا که خودشان کارهای خودشان را انجام میدهند شاید اوضاع کمی بهتر باشد ولی برای من که روزانه حدود ۱۰۰ کارگر در باغ دارم و حدود ۱۰ کارگر ثابت و بیمه ای کار سختتر است.
وی با تاکید بر اینکه امروزه کشاورزی کادی بغرنج است، میگوید: بهتر بگویم دیگر نمیصرفد، الان نارنگی در میدان بار کیلویی ۶ یا ۷ هزار تومان به فروش میرسد، پس از کسر هزینهها شاید حدود هزار تومان به جیب باغدار برود، اینگونه است که کشاورزان به زانو درآمدند و باید دو سال دیگر باغداری را رها کنند.
*نارنگی ژاپنی جای نارنگی محلی را گرفته/ برداشت ۵۰ تن نارنگی از هر یک هکتار
احمدی با اشاره به اینکه در سال گذشته در بحث تامسون شاهد ضرر و زیان بودیم، تصریح میکند: با مشاهده قیمتها گاهی باید خندید و گاهی اشک ریخت، نارنگی ژاپنی هم جای نارنگی محلی را گرفته از این رو مجبور به انبارزنی هستیم، البته باغ من مجهز به سورتینگ، بخش سبدسازی و سردخانه است وگرنه باید فاتحه باغداری را میخواندم.
این باغدار مرکبات اعلام میکند: طبق پیشبینیها امسال باید در هر هکتار حدود ۴۰ الی ۵۰ تن نارنگی از باغاتم برداشت شود، ولی چه فایده که سودش در جیب دلالان میرود، نارنگی را از ما کیلویی ۶ هزار تومان خریده و در بازارهای تهران و شیراز به تا سقف ۳۵ هزار تومان خرید و فروش میکنند.
*از افزایش هزینه در بخش عدوات تا سود بردن دلالان
وی با اشاره به افزایش هزینهها در بخش تجهیزات و عدوات کشاورزی میگوید: در حال حاضر برای تعمیر تراکتور بهجای ۲ میلیون تومان حدود ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت کردم، قیمت تراکتوری که ۱۲ میلیون تومان خریده بودم به ۴۰۰ میلیون تومان رسید.
احمدی با بیان اینکه صادرات مستقیم نداریم ولی پرتقال باغمان به کشورهای دیگر صادر میکنند، اضافه میکند: زحمات با ما است سودش برای دیگران؛ چند نفر را میشناسم زمانی که قیمت پایین است و بار فراوان با ما تماس میگیرند میدانند که ارزان بخرند گران میفروشند، حدود ۲۵ سال پیش بار نارنگی را به آسیای میانه ارسال میکردم ولی نتوانستم پولم را بگیرم این دلالان کارشان را خوب بلدند.
این باغدار ۶۸ ساله، که از از کودکی در کنار پدرش مشغول کار کشاورزی و دامپروری بود و البته معلم بازنشسته نیز هست، خاطرنشان میکند: پدربزرگم حدود ۵ هزار گوسفند داشت امروز من ۲۰۰ گوسفند دارم فکر میکنم ۲۰۰ بچه دارم چرا که نگهداری از بچه راحتتر از گوسفندان آن هم با این اوضاع و احوال همان افزایش قیمت نهادههای دامی است.
*افزایش قیمت نهادههای دامی ظلم است
وی با اعلام اینکه در حال حاضر قیمت سبوس از ۶۰ تومان به کیلویی ۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسید، میگوید: روزی بود که سبوس رایگان دریافت میکردیم این افزایش قیمت ظلم است و به جولان بیشتر دلالانی که مملکت روی انگشتشان میچرخد کمک میکند کاری کردند که امروز کشاورز و دامدار از خودشان بدشان میآید که چرا این شغل را انتخاب کردند.
احمدی با اشاره به راهکاری برای کم شدن مشکلات کشاورزان و دامداران، اظهار میکند: از نظر من وزیر کشاورزی خودش باید دامدار و کشاورز باشد تا درد ما را بداند، اگر وزیر تحصیلکرده باشد ولی اهل کار عملی نه زجر ما را نمیداند، ببینید قیمت نهادههای کشاورزی بیداد میکند، قیمت یک سم معمولی ۱۰ هزار تومان به یک میلیون رسید، سمی که پای ثابت کشاورزی است.
*جای خالی حمایت از کشاورزان و باغداران
باغدار باتجربه نکایی با بیان اینکه برای ما از کشاورزی ارگانیک صحبت میکنند در حالی که ما خودمان میدانیم یک میوه کرمخورده خریدار ندارد، میگوید: چرا باید کشاورزی ما را با کشوری همچون ژاپن مقایسه کنند، هر کشوری منابع و اقلیم خاص خودش را دارد، کشاورزان برای تولید محصول خوب و مرغوب فقط و فقط نیاز به حمایت دارند، وقتی گاوداران ما میتوانند حجم زیادی از شیر تولید کنند چرا استفاده از شیرخشک در این حد زیاد شده چرا ما حمایتی نمیبینیم.
وی ادامه میدهد: مسئولان بیایند بهداد معیشت مردمی برسند که مجبور شدند در خانه مرغ و دام نگهداری کنند تا محتاج نان شب نباشند، جالب این است که کیفیت سموم و کودهای کشاورزی مرغوب نیست و گویی به رشد بیشتر علفهای هرز کمک میکند، اینها نیاز به بررسی دارد.
احمدی با تاکید بر اینکه اگر دولت از مردم حمایت کند، مردم جان خودش را برای پشرفت مملکت میدهند، عنوان میکند: ما مردم خوبی داریم، امیدواریم مسئولان نیز به فکر مردم باشند تا سود بهصورت عادلانه بین همه توزیع شود.
گفتنی است؛ این باغدار در دو دوره یکی از میزبانان برگزاری جشنواره هلو و شلیلی قبل از شیوع کروناویروس بوده که در حال حاضر نیز هر ساله بهصورت مجازی در این جشنواره شرکت میکند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0