کاهش جمعیت جوان مازندران در مرز هشدار
سیده محدثه حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بعنوان سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته ساری، بر اهمیت هفته سلامت تاکید کرد و ضمن درخواست همکاری همهجانبه نهادها و مردم در ارتقای سلامت عمومی، نسبت به پیامدهای کاهش جمعیت جوان هشدار داد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران، در سخنان خود به تبیین دستاوردها، چالشها و ضرورت مشارکتهای بینبخشی در حوزه سلامت پرداخت و با اشاره به فرصت ارزشمند حضور شخصیت های برجسته در مناصب مهم استان یعنی نماینده ولیفقیه در مازندران و استاندار استان که هر دو از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی هستند، علاوه بر حمایت نمایندگان مجلس و همراهیشان با برنامه های دانشگاه علوم پزشکی مازندران، نویدبخش توسعه و ارتقای همهجانبه در نظام سلامت استان بر شمرد.
وی با بیان اینکه سلامت تنها متوجه مسئولیت وزارت بهداشت نیست، اظهارکرد: از خانه تا مدرسه، از رسانهها تا نهادهای فرهنگی و از دستگاههای اجرایی تا آحاد مردم، همگی در تأمین سلامت جامعه نقش دارند.
دکتر حسینی افزود: سلامت فقط نبود بیماری نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی است؛ بنابراین در سیاستگذاریها باید به همه ابعاد زندگی توجه شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به روند رو به رشد بیماریهای غیرواگیر همچون دیابت، فشار خون، بیماریهای قلبی و سرطانها، سبک زندگی ناسالم مانند تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات، کمتحرکی و استرس و همچنین بروز آلودگی هوا را از عوامل مؤثر بر این روند ذکر کرد.
دکتر حسینی در ادامه سخنان خود به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای توسعه زیرساختهای سلامت و ارائه خدمات عادلانه و باکیفیت، توسعه مراکز سلامت، اجرای نظام ارجاع، آموزشهای چهرهبهچهره، برنامههای واکسیناسیون و غربالگری از جمله این اقدامات عنوان کرد و از همه فعالان فرهنگی و مذهبی، بهویژه ائمه جمعه، هیئتهای مذهبی و روحانیون درخواست کرد تا پیامهای سلامت از طریق آموزههای اسلامی که سرشار از مفاهیم مرتبط با بهداشت جسم و روان است به مردم منتقل کنند.
موضوع جوانی جمعیت یکی دیگر از محورهای مطرحشده در سخنرانی رئیس مرکز بهداشت استان بود و با تأکید بر این مسئله این موضوع علاوه بر اینکه مسئله مهم سلامت است، یکی از دغدغههای مهم فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور نیز است، هشدار داد: کاهش جمعیت جوان کشور، تهدیدی برای پویایی اقتصادی، ساختار خانواده و امنیت اجتماعی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0