دادگاه “سرباز راهور ” به زودی برگزار می‌شود

سخنگوی دستگاه قضا پیرامون آخرین وضعیت پرونده شکایت سرباز راهور از نماینده مجلس گفت: این پرونده منتهی به صدور کیفرخواست و به دادگاه ارسال شده است و به زودی جلسات دادگاه آن برگزار خواهد شد. اسماعیلی درباره آخرین وضعیت پرونده امامی گفت: به لحاظ اینکه از منظر دادگاه پرونده توام با نقایص بود ، دادگاه تصمیم موارد […]

سخنگوی دستگاه قضا پیرامون آخرین وضعیت پرونده شکایت سرباز راهور از نماینده مجلس گفت: این پرونده منتهی به صدور کیفرخواست و به دادگاه ارسال شده است و به زودی جلسات دادگاه آن برگزار خواهد شد.

اسماعیلی درباره آخرین وضعیت پرونده امامی گفت: به لحاظ اینکه از منظر دادگاه پرونده توام با نقایص بود ، دادگاه تصمیم موارد نقص پرونده را به جای ارجاع به دادسرا توسط دادگاه برطرف کند و پرونده مسیر قضایی را  طی کند و الان روزهای پایانی رفع نقص پرونده است و  با برطرف نقایص جلسات ادامه می یابد.  دادگاه هم غیرعلنی  نیست و علنی است و بارها گفتیم  بین علنی بودن دادگاه و انتشار جزییات دادگاه فرق است‌.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی گفت: موضوع رسیدگی به مفاسد اقتصادی جزء اولویت‌های ما بوده، هست و خواهد بود و در راه مبارزه با مفاسد اقتصادی کوتاه نیامده‌ایم و در آغازین روزهای سال ۱۴۰۰ رسیدگی به پرونده حسن میرکاظمی مشهور به رعیت آغاز شد و این بیانگر آن است که قوه قضاییه موضوع رسیدگی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی را با جدیت دنبال می‌کند. با تمدید استجازه مقام معظم رهبری در نیمه دوم سال ۹۹، قوه قضاییه ۲۰۴ پرونده مربوط به مفاسد اقتصادی را با ۱۲۵ متهم رسیدگی کرد که از این پرونده‌ها ۱۲۱ پرونده رسیدگی و مختومه شدند و مجموعه پرونده‌های رسیدگی شده در سال گذشته بیش از ۲۲۱ پرونده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره پرونده میلاد حاتمی و اینکه آیا  این شخص با هنرمندان  و افرادی در  ارتباط بوده است؟ گفت:   این پرونده در دادسراست و تحقیقات مقدماتی آن در حال انجام است  و  تحقیقات  به پایان نرسیده است  و ان‌شاءالله بعد از تکمیل تحقیقات نتایج آن اعلام خواهد شد.

اسماعیلی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه نمایندگان مجلس گزارش استنکاف رئیس جمهور از قانون را به قوه قضاییه ارسال کردند ؟ گفت: نمایندگان مجلس مکاتبات متعددی را در روزهای اخیر در ارتباط با موضوعات مشابه داشتند. نمایندگان مجلس علاوه بر مکاتباتی که انجام می‌دهند می‌توانند از ابزارهای قانونی در اختیار خودشان مانند سوال و تحقیق و تفحص بهره بیشتر بگیرند و این ابزارها می تواند به بهبود شرایط کمک کند.  خیلی بدنبال مچ گیری نیستیم.  مواردی که به قوه قضاییه می فرستند اگر توام با اسناد و مدارک و دلایل کارشناسانه باشد ما را در فرایند رسیدگی کمک می کند.


سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره علت تاخیر ۹ ساله در خصوص پرداخت‌های پرسنل زندان‌ها گفت: علت تاخیر عدم همکاری دولت در سال‌های مختلف برای اجرای قانون بود. علیرغم تصویب مجلس، قبول نکردند این اعتبار را تخصیص دهند.  امسال شعار دادند و تبلیغ آن را کرده‌اند که این موضوع محقق می‌شود؛ تقاضای ما این است که پای حرف خود بایستند و در مقام تخصیص اعتبار، این اعتبار را تخصیص دهند. ما هم از دولت تقاضا می کنیم در عالم واقعیت این وعده را با تنظیم تفاهم نامه از فروردین ۱۴۰۰ اجرایی کند.

اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بر اساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت اکثر مناطق کشور وارد پیک چهارم شیوع ویروس کرونا شده است و بسیاری از کارشناسان این موضوع را ناشی از سهل انگاری برخی از مسئولان تصمیم گیر در خصوص اعمال محدودیت در انجام سفرهای نوروزی و همچنین عدم مسدود شدن مرزهای مشترک با برخی کشورهای همسایه دانسته‌اند؛ آیا مدعی‌العموم برای برخورد با این سهل انگاری‌ها اقدامی انجام داده است گفت: قطعاً هر یک از مسئولانی که محرز شود در انجام وظایف خودشان قصور داشته‌اند و قصور و تقصیر آنها خسارات برای جامعه داشته‌اند حتماً باید پاسخگوی اعمال و رفتار خودشان باشد و پاسخگویی یک اصل در حوزه مدیریتی است که افراد باید پاسخگو باشند؛ حالا اینکه پاسخ افراد قانع کننده هست یا نه جای خود دارد.  در این موضوع سوال و بازخواست انجام می‌شود و با پاسخ‌های دریافتی تصمیمات لازم گرفته و به مردم اطلاع رسانی می‌شود.

اسماعیلی ادامه داد: در سال ۹۹ بیش از یک میلیون پرونده مسن توسط همکاران قضائی رسیدگی شد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره برنامه مدون و موثر قوه‌ قضاییه برای از بین رفتن موانع تولید گفت: در این حوزه باید بگویم قوانین متعدد و خوبی وجود دارد و قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ ، قانون حداکثر استفاده از خدمات تولیدی، قانون رفع موانع تولید، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون امور گمرکی، اصلاح قانون تنظیم مالی دولت و بسیاری قوانین دیگر در این حوزه وجود دارد و توصیه اول ما اجرای این قوانین است و معتقد هستیم تمامی مخاطبان این قوانین باید وظایف قانونی خود را انجام دهند.  در برخی از قوانین پیش بینی شده تا شعبه ویژه تشکیل شود و برنامه‌های محول به قوه‌ قضاییه را انجام داده‌ایم، در حوزه قاچاق کالا و ارز تاکیدات فراوانی داشتیم و بخشی را که مربوط به ما بوده است را  رسیدگی کردیم و معتقد هستیم قوه قضاییه باید وظیفه خود را در حوزه تولید و رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی انجام دهد.

اسماعیلی با بیان اینکه حمایت از تولید را وظیفه همگان می‌دانیم گفت: بخشی از این حمایت حقوقی و قضایی است که قوه قضاییه بدون تشکیل پرونده قضایی به کمک تولیدگران و فعالان اقتصادی آمده است و در مواردی هم به لحاظ تخلف برخی از مدیران یا خصوصی سازی غلط در برخی از واحدهای تولیدی، پرونده قضایی تشکیل شده است و تدبیر و سیاست قوه قضاییه این بوده است که ضمن رسیدگی به تخلف افراد متخلف روند رسیدگی به گونه‌ای باشد که توأم با اختلال در تولید و بیکار شدن کارگران نباشد.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در سفر اخیر رئیس قوه قضائیه به استان لرستان از واحدهای تولیدی بازدید به عمل آمد و گفته شد که حدود ۷۰ درصد از واحدهای تولیدی لرستان نیمه فعال یا غیر فعال هستند و مشکل برخی از آن‌ها با ورود دستگاه قضا یا مرتفع شده یا در این مسیر قرار دارد، دیگران هم بیایند کمک کنند تا مشکل مابقی واحدهای تولیدی هم مرتفع شود تا آثار و برکات خدمات آن‌ها برای مردم ملموس شود.


سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده‌های الزام به تنظیم سند رسمی در حوزه املاک گفت: ما به دنبال اعتبار بخشی به اسناد رسمی هستیم، این قانون اکنون در مجلس است و مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته، اما همین عدم اصلاح قانون، ۲۰ درصد پرونده‌ها را افزایش داده است که به صلاح جامعه نیست.

اسماعیلی با اشاره به سفرهای استانی گفت: ما در شرایط کرونا هم سفرهای استانی را انجام دادیم و ان شاءالله طی روزهای آینده با بهبود شرایط کرونایی به چهار استان دیگر هم سفر خواهیم کرد.

اسماعیلی درباره تدابیر قوه قضاییه در حوزه انتخابات و رسیدگی به تخلفات و اینکه آیا شعب ویژه انتخابات گزارشی را در این رابطه دریافت کرده‌اند یا خیر؟ گفت: برای قوه قضاییه در این حوزه ماموریت‌هایی وجود دارد که بیشتر در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی و پاسخگویی به سوابق داوطلبان انتخابات است و برای تحقق این موضوع در هجدهم بهمن ماه سال گذشته با بخشنامه رئیس قوه قضاییه در مرکز و تمام استان‌ها ستادهای پیشگیری از جرایم انتخاباتی و شعب ویژه ای برای رسیدگی به جرایم احتمالی تشکیل‌ شده است.  توصیه ما این است که در فرآیند انتخابات خود را ملزم به قانون بدانند.  تا به الان بالای ۱۰۰ هزار استعلام برای داوطلبان انتخابات ارسال شده است که به زودی نتیجه تمام این استعلامات اعلام می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که رسیدگی به پرونده‌های مفاسد اقتصادی چند درصد در سالم‌سازی فضای اقتصادی تأثیر داشته است گفت: در اینکه فضای اقتصادی با توجه به رسیدگی به پرونده‌ها سالم شده است، تردیدی نیست. معتقد هستیم رسیدگی‌های قضائی نقش بسزایی در سالم سازی فضای اقتصادی داشته است و سیرنزولی پرونده‌های مفاسد اقتصادی را شاهد هستیم و این یعنی برخورد قوه قضائیه با مفسدین اثرگذار بوده است. امروز جمع قابل توجهی از مفسدان در زندان به سر می‌برند و تعدادی از آن‌ها نیز به اعدام محکوم شدند و مجازات شخص بوده است و بخش دیگری از آن بازگشت اموال به تاراج رفته از بیت المال بوده است، بخش قابل توجهی از اموال بیت المال را از حلقوم مفسدان بیرون آورده‌ایم و این‌ها مجموعه اثربخشی قوه قضائیه را در یک بسته کامل نشان می‌دهد.