حمايت‌هاي تسهيلاتي دولت از روستاييان

معاون امور روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوراز اختصاص وام های مشارکتی ، غیرمشارکتی و وام یک و نیم میلیارد تومانی دولت به روستاها و مناطق محروم خبر داد. سید ابوالفضل رضوی با تبریک دهه فجر و سالروز ولات حضرت زینب (س) گفت:‌ رفع مشکلات سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و حتی نظامی کشور بدون […]

معاون امور روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوراز اختصاص وام های مشارکتی ، غیرمشارکتی و وام یک و نیم میلیارد تومانی دولت به روستاها و مناطق محروم خبر داد.

سید ابوالفضل رضوی با تبریک دهه فجر و سالروز ولات حضرت زینب (س) گفت:‌ رفع مشکلات سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و حتی نظامی کشور بدون همراهی مردم و دولت قابل حصول نیست. انقلاب اسلامی ایران با اتحاد مردم ، روحانیت و رهبری حکیمانه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حاصل شد و تداوم آن نیز بستگی به همین اتحاد و همبستگی دارد.

وی اشتغال را ملموس‌ترین و بزرگترین چالش امروز کشور دانست و مردم و دولت را مسئول رفع آن دانست و تاکید کرد:‌ دولت باید زمینه اعتماد و اطمینان را در فعالان اقتصادی و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز از طریق پیش بینی تسهیلات راحت الوصول و مراحل اداری روان در دستگاه های اجرایی به وجود آورد .

وی ادامه داد: اما اینکه مردم صرفا انتظار ایجاد اشتغال با سرمایه دولتی را داشته باشند توقعی است که موجب هدر رفت وقت و سرمایه آنان می‌شود. مشارکت مردم در رونق اقتصادی باید اجرایی و عملیاتی شود.

معاون امور روستایی و مناطق محروم رئیس  جمهور با تاکید بر اینکه توسعه ملی از طریق توسعه روستاها حاصل می‌شود به تشریح  برنامه های دولت برای ایجاد اشتغال و توسعه روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته کشور پرداخت و افزود:‌ ۱۴ میلیون حاشیه نشین در سراسر کشور زندگی می‌کنند که ۶۰ درصد آن‌ها روستایی و عشایری هستند که ۹۰ درصد آن‌ها مصرف کننده اند. اگر تشکل های روستایی چه در قالب تعاونی و چه در قالب سهامی خاص با حداق ۲۵ خانوار شکل بگیرند دولت ۷۵۰ میلیون تومان وام به آن‌ها پرداخت خواهد کرد. آنان با ۴۰ درصد آورده، ۶۰ درصد تسهیلات دریافت می‌کنند. اگر تعداد خانواده ها به ۵۰ خانوار افزایش پیدا کند به ۳۵ درصد آورده، ‌۶۵ درصد تا سقف یک میلیارد تومان توسط دولت با آنان مشارکت می‌شود.

رضوی ادامه داد: اگر تعداد خانواده ها به ۶۰ افزایش پیدا کند میزان آورده به ۳۰ درصد کاهش و سقف دولت به ۷۰ درصد تا سقف دو میلیارد تومان افزایش می یابد. اگر تعداد خانواده به ۱۵۰ خانوار افزایش یابد سهم آورده روستاییان به ۲۵ درصد کاهش و سهم دولت به ۷۵ درصد تا سقف سه میلیارد تومان افزایش می یابد و اگر تعداد خانوار به ۲۰۰ خانوار افزایش یابد سهم آورده آن‌ها به ۲۰ درصد کاهش و سهم دولت به ۸۰ درصد با سقف تسهیلات ۴ میلیارد تومان، افزایش می یابد.

وی نرخ کارمزد این تسهیلات را سه درصد اعلام و افزود: میانگین سرانه اشتغال برای تنفس بسته به نوع طرح ها ۶ تا ۱۲ ماه در دوره تنفس خواهد داشت و دوره مشارکت تا ۵ سال است که در این مدت بازپرداخت انجام می‌شود.معاون امور روستایی و مناطق محروم رئیس  جمهور وثیقه دریافتی  این تسهیلات کارت یارانه سهامداران شرکت های تعاونی یا شرکت های سهامی خاص اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به دومین سیاست تسهیلاتی دولت گفت:‌ در این سیاست افراد به صورت مستقل اقدام به سرمایه گذاری خواهند کرد که از نرخ ۱۸ درصدی تسهیلات دریافتی تنها هشت درصد آن را خودشان پرداخت می‌کنند و بقیه توسط دولت پرداخت می‌شود. ۶۹۰ میلیارد تومان توسط بانک سینا که وابسته به بنیاد مستضعفان و جانبازان است به همه استان ها تخصیص اعتبار داده شده است.

رضوی در پایان از پیش بینی دولت برای پرداخت یک و نیم میلیارد دلار تسهیلات به روستاها و مناطق کم برخوردار خبر داد و البته اجرایی شدن این مبلغ را نیازمند همراهی و تصویب مجلس دانست.