حفاظت از مرالها، هویت جنگلهای هیرکانی
تنها چند روز دیگر به پایان فصل سرمستی مرالها باقی است، مرالهای نر نعره زندگی و بقای نسل را سر میدهند تا در آغاز فصلی گرم شاهد زایش بچهمرالهایی چابک باشند، آنها هویت و نماد تنوع زیستی در جنگلهای هیرکانی هستند. به گزارش حرف آنلاین، فصل گاوبانگی و سرمستی مرالها برای بقای نسل از 15 […]
تنها چند روز دیگر به پایان فصل سرمستی مرالها باقی است، مرالهای نر نعره زندگی و بقای نسل را سر میدهند تا در آغاز فصلی گرم شاهد زایش بچهمرالهایی چابک باشند، آنها هویت و نماد تنوع زیستی در جنگلهای هیرکانی هستند.
به گزارش حرف آنلاین، فصل گاوبانگی و سرمستی مرالها برای بقای نسل از 15 شهریورماه آغاز و تا نیمه نخست مهرماه ادامه دارد، در اینمدت برخی از شکارچیان از فرصت استفاده کرده و از بانگ مرالها به وضعیت مکانی آنها پی برده، تفنگها را پُر کرده و در ارتفاعات بهدنبال شکار این حیوانات سرمست و خرامان، میروند.
هر گلوله تفنگی که آرامش کوهستان را میآزارد، استرس و وحشتی را بهویژه در مرالهای نر ایجاد میکند، درست زمانیکه آنها پیگیر تشکیل قلمرو و حرمسرایی از مادهمرالها هستند؛ شکارچیانی پا به عرصه طبیعت میگذارند و در چرخه طبیعی این حیوان اختلال ایجاد میکنند.
با توجه به اینکه زمان جفتگیری مرالها از نیمه دوم شهریورماه تا نیمه نخست مهرماه است؛ اگر شرایط مناسبی برای زادآوری مرالها ایجاد نشود، بهطور طبیعی سبب کاهش زادآوری و بههم ریختگی در جمعیت مرالها و از بین رفتن شرایط فحل مرال ماده میشود و گاهی ممکن است مرالهای حاضر در یک قلمرو باردار نشوند.
* مرال؛ هویت جنگلهای هیرکانی
به گفته رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش ادارهکل حفاظت محیط زیست مازندران، پیش از آغاز فصل گاوبانگی 30 چادر سیار گاوبانگی در 12 نقطه از ارتفاعات مازندران از گلوگاه تا رامسر مستقر شد تا آرامش مرالها برهم نخورد.
کورس ربیعی با اشاره به اینکه فرصتطلبها و متخلفان محیط زیست براساس شاخص صدا، پی به قلمرو مرالها میبرند، اظهار میدارد که آنها از یک لحظه غفلت ماموران حفاظت محیط زیست استفاده کرده و امنیت مرالها را برهم میزنند.وی با بیان اینکه مردم باید ارزش ژنتیکی مرالها را بدانند، متذکر میشود که این حیوانات زیبا نماد تنوع زیستی و هویت جنگلهای پهنبرگ هستند و نام بزرگترین و مهمترین حیوان علفخوار را بهخود اختصاص دادهاند.
* وجود 400 تا 500 راس مرال در مازندران
ربیعی در پاسخ به خبرنگار فارس درباره آمار پایش مرال در سال گذشته اعلام میدارد که موضوع مهم برای محیط زیست، پراکنش این حیوان در زیستگاههای خاص سراسر مازندران است که اکنون وضعیت مناسبی وجود دارد.
این کارشناس مسؤول محیط زیست مازندران میگوید: آخرین جمعیت مرالها براساس پایش سال گذشته، بین 400 تا 500 رأس در نقاط مختلف مازندران از دو هزار و سه هزار تنکابن گرفته تا یانهسر و کینوا در بهشهر و گلوگاه است ضمن اینکه پایش سالجاری چندی پس از اتمام گاوبانگی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه مرالها در فصل گاوبانگی در آسیب هستند و این بهدلیل استرسهای محیطی و دخالت افراد چه در قالب شکارچی یا گردشگر است، عنوان میکند که شکار مرال نسبت به سال گذشته کمتر شده اما باز هم انتظار داریم که دخالتهای انسان کاهش یافته و زیستگاههای این حیوان نیز امنتر شود.
* شکار یک مرال در فصل گاوبانگی
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش ادارهکل حفاظت محیط زیست مازندران با تاکید بر اینکه با از بین رفتن یک مرال، یک نسل از این حیوان حفاظتشده از بین میرود، میافزاید: آنها 15 تا 20 سال تولیدمثل میکنند و با از بینرفتن حتی یک مرال، چرخه جمعیتی آنها ضربهپذیر میشود، برای حفاظت از این گونه ارزشمند، نیازمند همکاری جوامع محلی هستیم.
ربیعی ابراز خرسندی کرد که سه گروه حیات وحش در مازندران فعالیت دارند و در عرصه و بهطور فیزیکی به محیط زیست در برپایی چادر و حضور در منطقه کمک میکنند.وی در پایان گفت: در سالجاری تاکنون تنها یک مورد شکار مرال در فصل گاوبانگی گزارش شده که در بهشهر بوده است و امیدواریم مورد دیگری تکرار نشود.
* کشف بقایای یک مرال در یانهسر
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر میگوید: یک چادر گاوبانگی در «کینوا» یانهسر بهشهر بر پا شده است و همکاران حفاظت محیط زیست گلوگاه نیز چادری را در منطقه «بارکلا» مستقر کردهاند تا از مرالها مراقبت کنند.
زمان رضااحمدی اظهار میدارد که دوم مهرماه و در هفته سوم گاوبانگی بود که ماموران حفاظت محیط زیست مستقر در یانهسر متوجه شلیک گلوله شدند، پس از جستوجو در دل جنگل سرانجام بقایایی از یک مرال نر جوان را در منطقه «کمربن» یانهسر مییابند.
وی میافزاید: با توجه به متواریشدن متخلفان و مواردی که بر جای گذاشتهاند سر نخهایی از آنها بهدست آمد و پرونده مربوطه روند تحقیق و بررسی را میگذراند.
* دستگیری شکارچی در حین اقدام به شکار
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر همچنین میگوید: دوشنبهشب، یکمورد گلولهزنی(شروع به شکار) مرال در منطقه یانهسر اتفاق افتاده و فرد متخلف دستگیر شده است.
به گزارش فارس، آوای گوزنهای قرمز نر در دل جنگلهای هیرکانی، نمادی از اصالت در این زیستمنطقه منحصر بهفرد جهان است، مرالهای نر نعره زندگی و بقای نسل را سر میدهند تا در قلمروی که برحسب غریزه خدادادی تشکیل میدهند در آستانه فصلی گرم، شاهد زایش بچهمرالهایی چابک باشند و این آغاز دورهای نو در گونهای از حیات وحش است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0