جلوگیری از فرسایش خاک نیازمند کشاورزی حفاظتی است
رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران گفت: جلوگیری از فرسایش خاک نیازمند کشاورزی حفاظتی است. به گزارش حرف، عزیزالله شهیدیفر در همایش روز جهانی خاک اظهار کرد: فرسایش آبی و بادی، آلودگیهای زیست محیطی و تغییر کاربری سبب میشود آسیب جدی بر خاک مازندران وارد شود. وی با بیان اینکه از ۱۶۰میلیون هکتار خاک موجود در مازندران […]
رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران گفت: جلوگیری از فرسایش خاک نیازمند کشاورزی حفاظتی است.
به گزارش حرف، عزیزالله شهیدیفر در همایش روز جهانی خاک اظهار کرد: فرسایش آبی و بادی، آلودگیهای زیست محیطی و تغییر کاربری سبب میشود آسیب جدی بر خاک مازندران وارد شود.
وی با بیان اینکه از ۱۶۰میلیون هکتار خاک موجود در مازندران ۵۰ درصد آن غیرقابل کشت است، گفت: تنها کمتر از نیممیلیون هکتار از خاک مازندران دارای کیفیت مناسب برای کشت در کشاورزی است.رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران اضافه کرد: با ۱.۳ درصد اراضی کشاورزی قابل کشت در استان، ۷ میلیون تن محصولات کشاورزی در حوزه زراعی، باغی، دام و طیور و شیلات تولید میشود.
این مسؤول ادامه داد: عملیات کشت از مهمترین عواملی است که موجب فرسایش شدید خاکهای استان شده است.
شهیدیفر بیان کرد: در سالیان گذشته کشت بهصورت شخم و شیار انجام میشد اما در سالهای اخیر این عملیات بهصورت شخم برگردان رایج شد و سبب شد آسیبهای جدی به پیکر خاک وارد شود.وی گفت: بعد از گذشت نیمقرن تصمیم بر این شد باید از انجام شخم برگردان جلوگیری شود و به سمت کشاورزی حفاظتی روی آورد تا بتوان مانع از فرسایش خاک شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: نزدیک به ۱۰ هزار هکتار از کشت گندم و کلزا استان به شیوه دقیق انجام شد.
این مسؤول با اشاره به اینکه ۲۰ هزار هکتار از زمینهای زراعی استان مکانیزه کشت شد، گفت: اگر قرار است خاک را حفظ کنیم و از فرسایش آن جلوگیری کنیم، باید به سمت کشاورزی حفاظتی روی بیاوریم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0