جشنواره ملی برنج برگزار می شود

جشنواره ملی برنج استان مازندران- شهرستان آمل به میزبانی مرکز بین المللی تجارت برنج مازندران در این شهرستان برگزار می شود. به گزارش حرف، اسماعیل یزدان پناه مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت برنج در استان مازندران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این مرکز با طی کردن مسیرهای علمی سعی در متشکل نمودن فعالان این […]

139303251622553353005324
جشنواره ملی برنج استان مازندران- شهرستان آمل به میزبانی مرکز بین المللی تجارت برنج مازندران در این شهرستان برگزار می شود.
به گزارش حرف، اسماعیل یزدان پناه مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت برنج در استان مازندران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این مرکز با طی کردن مسیرهای علمی سعی در متشکل نمودن فعالان این عرصه دارد و در این راستا با حمایت های مسئولان استانی و شهرستانی جشنواره ملی برنج این شهرستان به میزبانی این مرکز برگزار می شود، تصریح کرد: جشنواره ملی برنج در مرکز تجارت بین المللی با شیوه ای نو و ابتکاری برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه در جشنواره ملی برنج مازندران در آمل که 10 تا 12آذرماه برگزارمی شود، تصریح کرد: کارگاه های آموزشی در این جشنواره برپا می شود تا تجربیات مرکز تحقیقات برنج و جهاد کشاورزی استان و آمل به کشاورزان ارائه شود.
یزدان پناه با تاکید بر اینکه اساتید مجرب جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات برنج کشور مستقر در آمل در روزهای برگزاری جشنواره خدمات آموزشی ارائه می دهند، بیان کرد: اجرای پنل های سخنرانی و نیز برگزاری برنامه های بومی و فرهنگی از دیگر برنامه های تدارک دیده شده است.
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت برنج در استان مازندران همچنین با اشاره به اینکه هدف از برگزاری جشنواره برنج در مرحله نخست برگزاری شکر به درگاه خداوند برای محصول پربرکت برای کشاورزان است و سپس قدردانی از تلاش های کشاورزان تصریح کرد: کشاورزان باید تلاش کنند با اقتصاد مقاومتی برای خودکفایی دست همت بدهند.
وی با قدردانی از زحمات امام جمعه شهر دابودشت در حمایت از جشنواره برنج تصریح کرد: این جشنواره نماد همدلی و یاری میان مسئولان استانی و کشوری و نیز شهرستانی است.
امام جمعه دابودشت نیز در این نشست با بیان اینکه خداوند تمامی پیغمبران را به زراعت توصیه کرده است و در سیره عملی پیام نیز کشاورزی و حمایت از کشاورزان توصیه شده است، تصریح کرد: امسال در سه روز جشنواره ملی برنج برگزار می شود، محصول برنج با وجود همه برکت و نیازی که جامعه به ان دارد مغفول مانده است و در کنار مرکز بین المللی برنج از کشاورزان پیشرو نیز در این جشنواره بهره خواهیم گرفت.
حجت الاسلام تقی زاده با تاکید بر اینکه حرکت کشاورزان و مراکز تحقیقاتی و کشاورزی به سمت اقتصاد مقاومتی و نیز حمایت از تولید داخلی از اهداف و برنامه های این جشنواره است، عنوان کرد: باید خود را برای کارهای بزرگ آماده کنیم و استفاده از تولید داخلی تنها کار بزرگی است که می توان بر روی آن تمرکز کرد.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از شهرها میدانی به نام یک محصول مهم و حیاتی آن منطقه نامگذاری شده است و امیدواریم در شهر دابودشت به عنوان شهر و روستاهای محور تولید برنج نیز این امر صورت گیرد، بیان کرد: میدانی در شهر دابودشت به نام برنج نامگذاری شود.
قربان نژاد مسئول دفتر برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در سخنانی با بیان اینکه مسئولیت خطیری بر دوش کشاورزان شمالی قرار گرفته است و آن این است که تولید محصول برنج به این دو استان محدود شده است، افزود: باید در کنار هم به این وظیفه خطیر عمل کرده و آن را به نحو احسن انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه در مازندران شاید نتوانسته ایم در همه زمین ها کشت برنج را صورت داده و کاهش سطح کشت برنج نیز صورت گرفته است، عنوان کرد: در جشنواره های برنج به دنبال این هستیم که کشاورزان سنتی را تشویق کنیم مانند کشاورزان پیشرو، محصول بیشتری از زمین ها برداشت کنند و به اهداف ایده آل دست یابند.
اسلامی رئیس جهاد کشاورزی آمل نیز با تاکید بر اینکه آمل در رده دوم تولید برنج در مازندران قرار دارد و کیفیت محصول این منطقه نیز زبانزد است، تصریح کرد: اگرچه با تغییر کاربری ها و خرده مالکی شدن زمین ها، سطح کشت محصول ممکن است کاهش یابد اما کشت برنج می تواند توجیه داشته باشد.
وی افزود: باید با رونق جشنواره های برنج، انگیزه در کشاورزان برای فروش و تغییر کاربری زمین ها افزایش یافته و به دنبال افزایش کشت و چندین نوبت کشت در زمین های کشاورزی باشیم.
اسلامی تصریح کرد: در اقتصاد مقاومتی استفاده چندباره از زمین و نیز برداشت چندین محصول در طول سال دیده شده است که باید کشاورزان در این زمینه آموزش ببینند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آمل با تاکید بر اینکه این شهرستان مقاوم دوم کشت برنج در استان را دارد و توان تامین برنج چهار و نیم تا پنج میلیون ایرانی را دارد، عنوان کرد: کشت رتون و کشت دوم می تواند به درآمدزایی کشاورزان کمک کرده و نیز میزان تولید محصول را افزایش دهد.