در جستجوی اخلاق و مهارت دانشگاهیان
مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه مازندران، با حضور میرنیا رئیس دانشگاه مازندران و غلامرضا غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در سالن آمفی تئاتر دانشکده هنر و معماری این دانشگاه برگزار شد. به گزارش حرف آنلاین، حجت الاسلام رحیمیان رییس دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه مسولیت […]
مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه مازندران، با حضور میرنیا رئیس دانشگاه مازندران و غلامرضا غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در سالن آمفی تئاتر دانشکده هنر و معماری این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش حرف آنلاین، حجت الاسلام رحیمیان رییس دفتر نهاد رهبری در دانشگاه های مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه مسولیت بر عهده مدیران و دانشگاه ها است تا دانشجویان را برای ورود به اجتماع آماده کنند، اظهار کرد:
آماده سازی نسل ها برای رسیدن به اهداف والا از وظایف دانشگاه ها است و به عنوان آینده سازان و آینده داران عرصه های مختلف باید تربیت اجتماعی و اخلاقی دانشجویان در کنار تربیت علمی آنان مورد نظر باشد.
وی با بیان اینکه مسلح شدن به سلاح علم و تعهد در دانشگاه ها برای دانشجویان ضروری است، عنوان کرد: باید فضا و ظرفیت برای رشد با مدیران و برنامه ریزان فراهم شود. نکند با سهل انگاری فرصت ها و قوت ها موجب ضرر شویم، باید مهارت های لازم برای رسیدن به عرصه های مختلف در بعد شخصی و اجتماعی و نقش آفرینی جهانی مدنظر قرار داده شود و آمادگی خاص را فراهم کرد. از اوقات فراغت دانشجویان برای رشد و تعالی آنها استفاده شود. در دانشگاه ها باید فاصله بین نسل ها و ابهامات به نحو مطلوب پاسخ داده شده و از نقدهای نسل جوان استفاده شود.
غلامرضا غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم با اشاره به اینکه کارویژه ها و ماموریت های نهاد دانشگاه اختصاص پیدا نمی کند مگر اینکه فعالیت دانشگاه ها به کارویژه های آموزشی و پژوهشی محدود نشود، تصریح کرد: دانشگاه، نهادی کارساز و مهم است و کار آن تمام نشده است. با مسایل و مشکلات فعلی دانشگاه باید رسالت های دیگری برای آن قایل باشیم. غفاری با بیان اینکه مسولیت اجتماعی و سیاسی برای دانشگاه ها باید قایل شد، تصریح کرد: نسل جدید دانشگاه ها باید نسبت به موضوعات پیرامون برای خود وظیفه و ماموریت تعریف کند. این مسئولیت ها تحت عنوان مسولیت فرهنگی و اجتماعی نماد بیشتری خواهد داشت و در جامعه کارساز خواهد بود. وی با اشاره به اینکه با اعتنای به ماموریت ها و حس تعهدی که نهاد دانشگاه باید داشته باشد بی تردید در اینجا ثروت انسانی مطرح نیست یا این ثروت انسانی محدود به اینکه این فرد دانش آموخته نباید به مهارت حرفه ای و تخصصی باشد محدود نمی شود، تصریح کرد: سنت دانشگاهی به فرصت های جدید پاسخ دهد، باید به مهارت و توانمندی های دیگر و سرمایه های دیگر هم اعتنا کند. توانمندی های فنی و حرفه ای موردنیاز جامعه امروز باید تجلی یابد و تبدیل به سرمایه بارور شود و برای این محتاج این است که در کنار خود سرمایه های دیگر را هم داشته باشد.
غفاری عنوان کرد: دانشگاه ها باید در جامعه به احیاگری و ایجاد رونق بیشتر کمک کند. توانمندی هایی که باید در نزد مجموعه هایی که اجزای سازنده نهاد و سیستم تلقی می شوند در دانشگاه ها شکوفا می شوند باید مجهز به سرمایه های فرهنگی و اجتماعی نیز باشند. باید برخوردار از خرد اجتماعی و سیاسی باشیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0