ایجاد اشتغال پایدار در روستاهای نکا با توسعه بومگردی
در سالهای اخیر توجه به بوم گردی و گردشگری روستایی به یک فرهنگ در بین گردشگران و روستاییان تبدیل شده است؛ به طوری که گردشگران شناخت بیشتری از مناطق روستایی، آداب و رسوم، فرهنگها و خرده فرهنگها به دست آورده و بومیان منطقه هم میتوانند به ایجاد درآمد پایدار برسند. به گزارش حرف، هزارجریب نکا […]
در سالهای اخیر توجه به بوم گردی و گردشگری روستایی به یک فرهنگ در بین گردشگران و روستاییان تبدیل شده است؛ به طوری که گردشگران شناخت بیشتری از مناطق روستایی، آداب و رسوم، فرهنگها و خرده فرهنگها به دست آورده و بومیان منطقه هم میتوانند به ایجاد درآمد پایدار برسند.
به گزارش حرف، هزارجریب نکا در شرق مازندران یکی از مناطق بکر در استان مازندران برای هدف و مقصد گردشگری روستایی است که در سالهای اخیر مورد توجه تعداد زیادی از گردشگران بوده و به دلیل همین شرایط بکر و ویژه و در دسترس بودن روستاها، توسعه بومگردی میتواند به عنوان مهمترین راهبرد برای توسعه گردشگری باشد.
تلاش برای شناساندن ظرفیتهای مختلف گردشگرپذیر بودن بخش هزارجریب نکا موجب شد تا بازدید یک روزه نماینده ویژه استاندار مازندران و هیأتی متشکل از مدیران دستگاههای اجرایی استان و شهرستان نکا در خصوص تعیین مسیرها و مقاصد گردشگری شهرستان نکا انجام و در مورد مقاصد گردشگری در مناطق کوهستانی و روستایی رایزنی، برنامهریزی و چارهاندیشی شود.
مناطق روستایی نکا به عنوان یکی از مناطق بکر استان مازندران، به دلیل وجود چشمهسارهای مختلف، کوه، جنگل و حفظ فضای سنتی روستا همه ساله میزبان میهمانان نوروزی، تابستانی و حتی گردشگران فصل سرد فراوانی است که تلاش برای حفظ این گردشگران و افزایش آن از دغدغههای همه مسؤولان شهرستانی و در رأس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نکا است.
دغدغهای که موجب شد تا با حضور نماینده ویژه استاندار مازندران و هیأتی متشکل از مدیران دستگاههای اجرایی استان و شهرستان نکا در خصوص تعیین مسیرها و مقاصد گردشگری شهرستان نکا برنامهریزی شود.
*اعطای تسهیلات به طرحهای اشتغالزایی روستایی
امید داداشیان، سرپرست جدید نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان نکا که مدتی است این مسؤولیت را پذیرفته است در مورد بازدید این هیأت گفت: تلاش برای ایجاد توسعه پایدار در روستاها با توسعه گردشگری امکانپذیر است و در این بخش تلاشها در حال انجام است.
وی اظهار کرد: بازدید یک روزه نماینده ویژه استاندار مازندران و هیأتی متشکل از مدیران دستگاههای اجرایی استان و شهرستان نکا در خصوص تعیین مسیرها و مقاصد گردشگری شهرستان نکا انجام شد.
این مسؤول افزود: در نشست این هیأت با دهیاران و شوراهای روستاهای مقصد و هدف گردشگری همچون فریمک، زروم، ارم، سفیدکوه، استخرپشت و صفرمیان موارد مختلف پیگیری و همچنین در مورد مقاصد گردشگری تبادل نظر شد.
*ایجاد اشتغال پایدار در جوامع روستایی با توسعه گردشگری
داداشیان ادامه داد: ایجاد اشتغال پایدار در جوامع روستایی با توسعه گردشگری امکانپذیر است که با توسعه آن میتوان به افزایش درآمد، کاهش بیکاری و امنیت شغلی امیدوار بود.
وی گفت: همچنین شناسایی مسیرها و مقاصد گردشگری شهرستان نکا برای نوروز 98همزمان با تشکیل ستاد خدمات سفر استان و شهرستان و شناسایی و ساماندهی مراکز اقامتی و بومگردی روستاهای هدف گردشگری و هماهنگی برای اعطای تسهیلات 5 میلیارد ریالی از محل اعتبارات سازمان دهیاریها و شهرداریها به طرحهای اشتغالزایی روستایی به دهیاران و شوراهای این روستاها اعلام شد.
در سالهای گذشته دو طرح گردشگری سنتی و بومی در روستاهای” فریمک” و ” زروم” نکا اجرایی شد؛ طرحهای گردشگری که حفظ فضای سنتی روستاها از نکات قابل توجه در اجرای آن بوده است و گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است.
دو روستای “زروم” و “فریمک” در بخش هزارجریب نکا با بافت سنتی برای گردشگری روستایی آماده و اجرایی شده است تا با توسعه گردشگری بومی، سنتی و محلی در این روستاها، ضمن ایجاد اشتغال و درآمدزایی،تعامل دوسویه و سازنده روستاییان با دیگر افراد و فرهنگها ایجاد شود.
این دو روستای گردشگری نکا در منطقه ییلاقی و کوهستانی واقع شده است که طرح هادی گردشگری روستایی سال گذشته با اعتبار 20 میلیارد ریال در این روستاها اجرایی شده و تعدادی از روستاها نیز در دستور کار قرار دارد.
همه روستاهای ما در اقصی نقاط کشور و البته استان مازندران و شهرستان نکا، دارای ظرفیتهای مختلف گردشگری است که به تنهایی میتواند پر رونق برای توسعه گردشگری وارد شود؛ به شرطی که از فرصتهای به دست آمده با تکیه بر توانمندی جوانان، فکر و ایده استفاده و با تزریق اعتبارات، حمایت و هدایت، با توسعه بومگردی، به توسعه گردشگری رسید.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0