افزایش تولید برق از منابع آبی

مدیرعامل آب منطقه ای استان از افزایش تولید برق از منابع آبی مازندران در آغاز چهل سالگی انقلاب خبرداد. به گزارش حرف، ابراهیم یخکشی در برنامه گرامیداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در صداوسیمای مازندران که با حضور خبرنگاران حوزه آب مازندران برگزار شد با اشاره به اینکه پس از انقلاب تحولات شگرفی در سطح […]

4 واحد نیروگاه سیاه بیشه افتتاح شد

4 واحد نیروگاه سیاه بیشه افتتاح شد


مدیرعامل آب منطقه ای استان از افزایش تولید برق از منابع آبی مازندران در آغاز چهل سالگی انقلاب خبرداد.
به گزارش حرف، ابراهیم یخکشی در برنامه گرامیداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی در صداوسیمای مازندران که با حضور خبرنگاران حوزه آب مازندران برگزار شد با اشاره به اینکه پس از انقلاب تحولات شگرفی در سطح زندگی مردم ایجاد شده و فرصت ها و مطالبات اجتماعی از سوی مردم در حوزه منابع آبی صورت گرفته است، تصریح کرد: استانداردها و کیفیت منابع آبی پس از پیروزی انقلاب اسلامی همپای پیشرفت زندگی مردم رخ داده و این امر تقاضای افزایش کیفیت آب را افزایش داده و سطح مطالبات مردم را بالا برده است.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی زیر ساخت های توسعه در حوزه در مازندران افزایش یافته و مشارکت مردم نیز بیشتر شده است، تصریح کرد: در این حوزه فضای متفاوتی را در دانش و آگاهی مردم شاهد هستیم که نشان می دهد زیرساخت ها نیز به طبع مطالبات مردم باید افزایش یابد.
این مسئول با بیان اینکه در حوزه آب متناسب با با ایجاد زیرساخت های شناخت و ارزیابی ظرفیت ها نیز صورت می گیرد و شبکه سنجش برف و باران در مازندران نیز در این راستا انجام می شود، عنوان کرد:براساس این سنجش ها است که مجوز برای چاه، چشمه و یا قنات در مازندران انجام می شود.
یخکشی با اشاره به اینکه آب منطقه ای در کنار ایجاد تاسیسات با مشارکت دستگاه های دیگر بهره برداری از این تاسیسات را نیز انجام داده و وصول حقوق آب را نیز بر عهده دارد، بیان کرد: در بحث عرضه منابع آبی سیاست سازگاری در پیش گرفته شده است که امروز به دلیل مطرح شدن بحران کم آبی این امر در دستور کار قرار دارد.
وی یادآور شد: طی 10 تا 15 سال اخیر میزان بارش ها کاهش یافته و سیر نزولی گرفته است. کاهش روند منابع آبی نشان می دهد باید خود را با شرایط سازگاری وفق داده و مساله مدیریت مصرف آب از منازل شروع شود. در این راستا کمیته های مختلفی تشکیل شده است و تبیین مصادیق سازگاری با منابع ابی در استان انجام شده است.
یخکشی با اشاره به شرایط ویژه مازندران در حوزه سد سازی بیان کرد: پیش از انقلاب در مازندران تنها یک سد وجود داشت اما امروز 10 سد در مازندران احداث شده است و سدهای گلورد و هراز نیز در دست ساخت است و سه سد نیز آماده بهره برداری قرار دارد. در استان برای بهبود منابع آبی تلاش زیادی صورت می گیرد و برنامه ریزی برای مهار آب های سطحی به 42 درصد صورت گرفته است. امروز معتقدیم با راه اندازی سد های هراز و گلورد و سیستم آب چالوس مهار اب های سطحی مازندران به 34 درصد خواهد رسید.
وی با بیان اینکه سدسازی امروز در دنیا منسوخ نشده است بلکه سدهای پیر و فرسوده تخریب می شوند و همچنان سد های در اولویت تاسیسات آبی قرار دارندف بیان کرد: در سدها با راه اندازی بازی های آبی و تاسیسات گردشگری از این شرایط استفاده بهینه صورت می گیرد. این جاذبه ها در رودخانه ها و سدهای مازندران نیز در دست احرا است، ایجاد اشتغال از طریق تفرج مردم در سدهای در انتظار بررسی ها و واگذاری ها است.در سد آیت الله صالحی مازندرانی با سرمایه گذار مذاکراتی صورت گرفته است، در سد شیاده نیز در مرحله واگذاری به سرمایه گذار هستیم و در سد تجن نیز طرح گردشگری انجام می شود.
مدیرعامل اب منطقه ای مازندران با اشاره به اینکه در استان رودخانه های زیادی وجود دارند که در زمان سیل آسیب پذیر می شوند و از این رو می توان گفت که حال رودخانه های استان خوب نیست از اجرای طرح احیای رودخانه های مازندران خبرداد و افزود: امروز بخش مهمی از رودخانه های استان که دچار برداشت بی رویه شده بودند در حال احیا شدن هستند، به این معنی که اجازه برداشت از این منابع داده نمی شود، در بسیاری رودخانه تا عمق 10 متری برداشت مصالح صورت گرفته بود اما دیگر اجازه برداشت داده نمی شود تا رودخانه احیا شود. در حوزه ساخت و سازهای حاشیه رودخانه ها نیز برنامه ای در دست تدوین است تا ساخت و سازهای قدیمی احیا شود و مجوز جدیدی برای ساخت جدید داده نشود.
وی با اعلام اینکه نیروگاه های تجدیدپذیر و تامین برق از منابع آبی در مازندران نیز از برنامه های مهمی است که پس از انقلاب اسلامی در مازندران دنبال می شود، اظهار کرد: با انتخاب مشاور تامین 700 مگاوات برق نیروگاهی از نیروگاه های برق آبی در مازندران در نظر گرفته شده است. نیروگاه هایی با ظرفیت تولید 10 و 25 مگاوات در استان برنامه ریزی شده است تا بتوان با تامین برق از آب استان استفاده بهینه از این منابع صورت داد. ظرفیت خوبی در حوزه آبی استان برای گردشگری و تهیه برق وجود دارد که در برنامه های آینده گنجانده شده است. 80 نقطه در مازندران برای محل نیروگاه های برق آبی استان انتخاب شد تا این میزان برق تولید شود و نیز دولت به صورت تضمینی برق تولید شده در این نیروگاه ها را نیز خریداری می کند.