اجرای طرح غربالگری بینایی و شنوایی حتی در مناطق صعبالعبور
فریبا بریمانی طی گفتوگویی با با بیان اینکه پیشگیری از معلولیت ها یکی از مهمترین خدمات در حوزه اختلالات بینایی است، گفت: طرح غربالگری بینایی و شنوایی یکی از طرحهای مهم در حوزه پیشگیری از معلولیتها است بنابراین خانواده ها با مراجعه به مراکز تعیین شده از سوی بهزیستی میتوانند اختلالات را شناسایی و اقدامات لازم را انجام دهند.
وی فرهنگ سازی را یکی از مهمترین ابزار پیشگیری از وقوع معلولیت در جامعه دانست و افزود: خانوادهها با یک مشاوره ژنتیک و طرح غربالگری شنوایی و بینایی میتوانند از بسیاری از اختلالات و معلولیتها جلوگیری کنند و رسانهها در نهادینه کردن این فرهنگ در جامعه نقش بسزایی دارند که امیدواریم اصحاب رسانه به عنوان شرکای اجتماعی بهزیستی همچون گذشته در فرهنگ سازی این مسئله با ما همکاری کنند.
بریمانی با اعلام اینکه درسال گذشته ۸۸ هزار و ۶۶۴ کودک سه تا ۶ سال تحت پوشش غربالگری بینایی قرار گرفتند، اظهار کرد: از این تعداد حدود ۷۰۰ کودک مبتلا به آمبلیوپی شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.
سرپرست بهزیستی مازندران به تنبلی چشم اشاره کرد و ادامه داد: تنبلی چشم با تشخیص به موقع قابل درمان است بنابراین برنامه کشوری پیشگیری از آمبلیوپی ( تنبلی چشم ) با هدف کاهش شیوع و بروز آمبلیوپی و سایر اختلالات بینایی برای غربالگری بینایی کودکان سه تا ۶ سال بهصورت سیاری در مناطق روستایی، محروم و صعب العبور و در پایگاه های ثابت برای کودکان گروه هدف انجام میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: مناسبترین سن برای درمان تنبلی چشم زیر پنج سالگی است و بینایی سنجی برای آنان باید حداقل سه بار قبل از دبستان و در سنین سه الی چهار سالگی، چهار تا پنچ سالگی و پنج تا ۶ سالگی انجام شود.
وی با بیان اینکه بیش از هزار نفر از افراد دارای اختلالبینایی تحت پوشش بهزیستی مازندران قرار دارند، گفت: در سال گذشته هزار و ۲۷۰ وسیله کمک توانبخشی شامل ۱۳ قلم و به ارزش ۴ میلیارد ریال خریداری و توزیع شد.
بریمانی با بیان اینکه بهترین شیوه تشخیص اختلالات شنوایی انجام طرح غربالگری شنوایی کودکان است، ادامه داد: در این طرح ، نوزادان متولد شده در زایشگاهها و در مراکز سنجش شنوایی همکار سازمان ، با استفاده از دستگاههای سنجش شنوایی مورد غربالگری شنوایی قرار میگیرند و در صورت مشکوک بودن وارد مراحل تشخیص و مداخله میشود.
سرپرست بهزیستی مازندران به انجام غربالگری درسال گذشته اشاره و عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۲۶ هزار و ۲۱۳ نوزاد تحت پوشش غربالگری شنوایی قرار گرفتند که از این تعداد ۵۵ کودک اختلالات شنوایی شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.
این مسئول به تهیه و توزیع وسایل کمک توانبخشی معلولین شنوایی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: در سال گذشته ۶۵۵ عدد سمعک به ارزش بیش از ۱۱ میلیارد ریال ، هزار و ۶۰۰ باطری سمعک به ارزش ۴۴۰ میلیون ریال و کمک هزینه خرید سمعک و باطری سمعک به تعداد ۹۵ نفر از معلولین شنوایی به ارزش بیش از یک میلیارد ریال خریداری و توزیع شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0