آغاز به کار یگان سوارکار در میانکاله

حرف آنلاین: با پسروی آب خلیج میانکاله، موضوع استفاده از اسب‌های میانکاله برای حفاظت از این پناهگاه حیات وحش، توسط مسئول آموزش و تحقیقات میانکاله عنوان و درخواست کتبی آن نیز به سازمان محیط زیست ارسال شد. استفاده از اسب برای حفاظت از میانکاله و حتی بحث‌های گردشگری، موضوع تازه‌ای نیست زیرا میانکاله در سال‌های […]

حرف آنلاین:

با پسروی آب خلیج میانکاله، موضوع استفاده از اسب‌های میانکاله برای حفاظت از این پناهگاه حیات وحش، توسط مسئول آموزش و تحقیقات میانکاله عنوان و درخواست کتبی آن نیز به سازمان محیط زیست ارسال شد.

استفاده از اسب برای حفاظت از میانکاله و حتی بحث‌های گردشگری، موضوع تازه‌ای نیست زیرا میانکاله در سال‌های اوج خود شاهد گردشگران خاصی از نقاط مختلف دنیا بود که گردش و شکار با اسب را بر هر چیز دیگری ترجیح می‌دادند و از طرفی هم طغیان خلیج را دیده و هم خشکی آن را، هم تجربه گشت و کنترل با انواع قایق‌ها و بالگردها را دارد و هم گشت و گذار با اسب‌های ترکمن و خزری را تجربه کرده است.

مسئول آموزش و تحقیقات میانکاله  اظهار کرد: سال‌ها پیش با پایین‌آمدن آب خلیج میانکاله و به‌ دلیل سختی کار با قایق‌های پارویی در چنین شرایطی، از وجود اسب‌های میانکاله برای گشت و کنترل پناهگاه حیات وحش میانکاله استفاده می‌شد.

علی ابوطالبی ادامه داد: اکنون نیز شرایطی نظیر آن سال‌ها پیش آمده است و بار دیگر  یگانِ سوار را فعال کردیم.

وی با اشاره به وجود 400 اسب نیمه‌وحشی در میانکاله، گفت: این اسب‌ها از نژاد ترکمن، خزر و «آخال‌تکه» هستند که البته به‌نوعی در اختیار دامداران میانکاله قرار دارند.

رئیس سابق هیئت سوارکاری شهرستان بهشهر، بیان داشت: اکنون و در آغاز کار، دو اسب خوب را از دامداران تحویل گرفته و به کار حفاظت، گشت و کنترل میانکاله اختصاص دادیم.

ابوطالبی تصریح کرد: با توجه به اینکه یگانِ سواره میانکاله در گذشته نیز فعال بود؛ اسطبل قدیمی در محوطه پناهگاه موجود است و مشکلی برای نگهداری اسب‌ها نداریم.

مسئول تحقیقات و آموزش پناهگاه حیات وحش میانکاله ادامه داد: بیشتر محیط‌بانان این شهرستان از مهارت سوارکاری برخوردار هستند و اگر هم مشکلی باشد؛ به آنها آموزش می‌دهیم.

وی در پایان گفت: اسب‌ها علاوه بر اینکه از سرعت و کارآیی بهتری برای حفاظت از میانکاله برخوردار هستند؛ هزینه نگهداری آنها نیز کمتر است.

دیده‌بان میانکاله و عضو سازمان‌های مردم‌نهاد نیز  اظهار کرد: ممنوعیت شکار در سال‌جاری که در ابتدا خبر خوشحال ‌کننده‌ای به نظر رسید اما افزایش حضور شکارچیان در مناطق حفاظت شده را به دنبال داشته است.

حرّ منصوری معتقد است؛ راه حل چالش اخیر در میانکاله، استفاده از اسب‌های نیمه‌وحشی است که از یک و نیم قرن پیش توسط روس‌ها به میانکاله آورده شده و نیازی به خرید اسب نیست.

وی با اشاره به افزایش شکار پرنده از طریق دام هوایی در میانکاله، افزود: به دلیل گستردگی پناهگاه حیات وحش میانکاله، مانور محیط‌بانان در مواقع اضطراری مانند مقابله با صیادان و شکارچیان غیرمجاز، با استفاده از اسب هم راحت‌تر است و هم با سرعت عمل بیشتری انجام می‌شود.

دیده‌بان میانکاله ادامه داد: با وجود برخورد محیط‌بانان با شکارچیان غیرمجاز و جمع‌آوری دام‌های ‌هوایی، اما همچنان شکار پرندگان از این طریق در میانکاله مشاهده می‌شود.

منصوری در پایان با اشاره به استقبال مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران از طرح حفاظت از میانکاله با استفاده از اسب، گفت: نامه‌ای نیز در همین ارتباط به سازمان حفاظت از محیط زیست ارسال شده است./فارس