سواحل مازندران نیازمند نگاه نو
یکی از بزرگترین نعمتها و مواهب گردشگری استان مازندران، سواحل بیش از 350 کیلومتری آن است. سواحلی که بااتصال به یکی از بزرگترین دریاچههای جهان زمینههای مساعدی را برای گردشگری فراهم میکند. مازندران سالانه میزبان بیش از 30 میلیون گردشگر است که برای تفرج در دریا و جنگل وارد این استان می شوند با این […]
یکی از بزرگترین نعمتها و مواهب گردشگری استان مازندران، سواحل بیش از 350 کیلومتری آن است. سواحلی که بااتصال به یکی از بزرگترین دریاچههای جهان زمینههای مساعدی را برای گردشگری فراهم میکند. مازندران سالانه میزبان بیش از 30 میلیون گردشگر است که برای تفرج در دریا و جنگل وارد این استان می شوند با این همه هنوز مازندران در حوزه سواحل نتوانسته است چه در شاخصهای فرهنگی و چه شاخصهای اقتصادی به جایگاهی مناسب و درخور شان دست یابد.
شاخصهای فرهنگی سواحل از بعد مذهبی و سپس از بعد نشاط اجتماعی همواره دچار تنش ها و کاستی هایی بوده است. نبود برنامههای مناسب فرهنگی در سواحل و بهاشتباه گرفته شدن برخی برنامهها در سواحل موجب آزردگی خاطر این گردشگران شده است.
بلندگوهای بزرگ با برگزاری جنگ های شادی و یا پخش سرودها و ترانه ها آرامش گردشگران در سواحل را به هم میزنند اما گردانندگان طرحهای سالمسازی دریا که به منظور ساماندهی سواحل تشکیلشدهاند، این امر را برنامه فرهنگی میدانند.
از بعد مذهبی هم قرار بود طرحهای جداکننده بخش زنانه و مردانه در سواحل مهیا باشد اما این امر هم بسیار ناقص اجرا میشود و عموما این جداکنندهها کاری از پیش نمی برند.
نبود امکان عمومی فراهمکننده نشاط اجتماعی مانند سیرک، کنسرت های موسیقی ساحلی موجب شده است عملا سواحل در این حوزه رهاشده باقی بماند.
سواحل از سویی نیز با معضل چشمگیر زباله و تخریب محیطزیست دریایی همراه است. ساختوساز بیش از اندازه در سواحل مازندران موجب میشود که فاضلاب و زباله این واحدهای مسکونی ویلایی به دریا سرازیر شود.
لزوم تغییر نگاه ها به سواحل
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران نیز در این حوزه خواستار تغییر نگاه ها و رویکردها به سواحل استان است؛ وی در ستاد ساماندهی سواحل استان با اشاره به این که باید نگاه و رویکردها به ساماندهی سواحل در سال جاری تغییر یابد تا شاهد ارایه خدمات کیفی تر در طرحهای دریا باشیم، گفت: افزایش برنامههای فرهنگی در سواحل در راستای توسعه نشاط اجتماعی است و باید با جدیت نسبت به تقویت و اجرای آن اهتمام شود.
حسین حسن نژاد، معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران در جلسه ستاد ساماندهی سواحل استان مطرح کرد: باید نگاه و رویکردها به ساماندهی سواحل در سال جاری تغییر یابد تا شاهد ارایه خدمات کیفی تر در طرحهای دریا باشیم.
معاون استاندار بر لزوم رعایت شئونات اخلاقی و دینی در سواحل تاکید کرد و یادآور شد: توجه به دو مقوله حجاب و عفاف در ستاد ساماندهی سواحل از موضوعات مهم و اولویتدار است.
رئیس ستاد ساماندهی سواحل استان، افزود: حمایت ائمه جمعه در بحث حجاب و عفاف یک پشتوانه برای مدیران جهت مبارزه با ناهنجاریهای اجتماعی در سواحل استان می باشد.
وی با اشاره به این که نظارت پاشنه آشیل دستگاههای اجرایی در ساماندهی سواحل میباشد، اظهار داشت: نظارت بر واحدهای صنفی در شهرهای ساحلی از برنامههای مهم ستاد ساماندهی سواحل میباشد که تعامل و همکاری فرمانداران در این راستا ضروری میباشد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گفت: افزایش دو برابری برنامههای فرهنگی در سواحل در راستای توسعه نشاط اجتماعی است و باید با جدیت نسبت به تقویت و اجرای آن اهتمام شود. ساحل فقط شنا کردن نیست از طرحهای مهم نشاطآور در ستاد ساماندهی سواحل میبایست حمایت جدی گردد.
کنترل بهداشتی مستمر
بازرسین بهداشت محیط معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی شمال کشور، ۱۴۵ شناگاه موجود در استانهای مازندران، گیلان و گلستان را به طور مستمر نظارت میکنند.
حمید انصاری – مدیر روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت با اعلام این خبر افزود: با توجه به فرارسیدن فصل تابستان و استفاده گسترده هموطنان از طرحهای سالمسازی دریا در استان های شمالی کشور توجه به جوانب بهداشتی محلهای شنا برای حفظ سلامت شناگران نقش بسیار مهمی دارد.
وی گفت: کیفیت آب شناگاه ها یکی از موضوعات مهم در این زمینه است، به طوریکه آب محل شنا باید دارای ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و میکروبی مناسب بوده و در طول استفاده از آب این ویژگیها در حد مطلوب حفظ شود.
مدیر روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت افزود: در صورت آلودگی آب شناگاه ها، با توجه به تماس مستقیم بدن با آب، همچنین امکان ورود آب به دهان، بینی، گوش و چشم احتمال انتقال بیماری زیاد است. به همین دلیل کنترل بهداشتی آب شناگاهها جهت حفظ سلامت شناگران و جلوگیری از انتقال بیماریها دارای اهمیت بسزایی است.
وی با اشاره به این که بازرسین بهداشت محیط دانشگاههای علوم پزشکی شمال کشور ۱۴۵ شناگاه موجود در استانهای ساحلی را نظارت میکنند، گفت: بازرسین بهداشت محیط، در تمام ایام هفته وضعیت کیفی آبهای آشامیدنی لولهکشی داخل طرحها، کنترل میکروبی آب دریا (محدوده شناگاهها)، وضعیت سیستم جمعآوری و دفع فاضلابها و کنترل بهداشتی مراکز تولید و عرضه مواد غذایی را انجام داده و ضمن معرفی متخلفین عرضهکننده مواد غذایی غیر بهداشتی به مراجع قضایی و تعطیلی مراکز عرضه مواد غذایی غیر بهداشتی، جمعآوری و دفع فاضلاب و پسماند و وضعیت بهداشتی سرویسهای بهداشتی و دوشهای شناگاههای طبیعی را کنترل و پایش میکنند.
انصاری در پایان اظهار داشت: در راستای ارتقای وضعیت بهداشتی شناگاهها هموطنان در صورت مشاهده هرگونه نقص و تخلف بهداشتی از قبیل آلودگی آب شناگاه، وضعیت نامطلوب جمعآوری و دفع فاضلاب، وضعیت نامطلوب جمعآوری زباله و پسماند، عدم دسترسی به آب آشامیدنی، عدم دسترسی به توالت بهداشتی، عدم دسترسی به دوش بهداشتی، وجود حشرات و جوندگان و حیوانات، وضعیت غیربهداشتی مراکز تهیه، نگهداری، توزیع و فروش مواد غذایی موضوع را به سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت اطلاع دهند تا در اسرع وقت مورد رسیدگی قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0