حوادث معادن مازندران زیر ذرهبین
گروه اجتماعی: در مازندران 242 معدن دارای پروانه بهرهبرداری هستند که حدود 143 معدن از این تعداد فعال و یا در حال تجهیز بوده و مابقی غیرفعال و راکد هستند. درحالیکه به گواهی همگان، معادن استان به لحاظ ذخایر از مهمترین و پرسودترین معادن کشور به شمار میروند، متأسفانه متولیان آن به ایمنی این معادن […]
گروه اجتماعی: در مازندران 242 معدن دارای پروانه بهرهبرداری هستند که حدود 143 معدن از این تعداد فعال و یا در حال تجهیز بوده و مابقی غیرفعال و راکد هستند. درحالیکه به گواهی همگان، معادن استان به لحاظ ذخایر از مهمترین و پرسودترین معادن کشور به شمار میروند، متأسفانه متولیان آن به ایمنی این معادن اهمیت چندانی نمیدهند.
معادن زغالسنگ در البرز مرکزی ازجمله مهمترین معادنی است که ازجمله اقتصادیترین و پربارترین این بخش بوده و منابع اقتصادی خوبی را در اختیار متولیان قرار میدهد.
باوجود همه اینها، ایمنی این معادن هیچگاه موردتوجه نبوده است و پیمانکاران و بهاصطلاح بخش خصوصی که باواسطه یا بیواسطه صاحب این معادن شدهاند، به نیروی کار و کارگران آن اهمیتی نمیدهند. رها شدن کارگران پس از حادثه و نیز عدم رسیدگی به این وضعیت از سوی اداره کل کار و نیز تأمین اجتماعی و دستگاههایی مانند سازمان صنایع و معادن موجب شده است بخش مهمی از نیروی شاغل در معادن مازندران بهویژه زغالسنگ باوجود شرایط سخت و زیانآور این شغل، نتوانند بهحق و حقوق خود دست یابند.
حمیدیان رئیس سازمان نظاممهندسی معدن مازندران پیشازاین نسبت به وضعیت ایمنی و تجهیزات معادن زغالسنگ یکی از شرکتهای بهرهبردار استان را زیر شرایط مطلوب توصیف کرده بود. رئیس سازمان نظاممهندسی معدن مازندران گفته بود این شرکت بهرهبردار پنج معدن زغالسنگ مازندران علاوه بر قدیمی بودن تجهیزات استخراج، امکانات ایمنی و خود ایمنی کارگران را در معادنش ندارد تا جاییکه کپسول آتشنشانی معادن این شرکت شارژ نشده و از مدتهاست از موعد شارژ آنها گذشته است. وی با تأکید بااینکه در برخی از این معادن بالغبر 200 کارگر کار میکنند، هشدار داده بود در صورت عدم توجه جدی و بهموقع نسبت به این مسئله تکرار حادثه ناگوار معدن یورت دور از انتظار نیست. با توجه به حساسیت موضوع ایمنی معادن این شرکت، گزارشهای لازم به دستگاههای اجرایی مرتبط ارائه شد تا در این خصوص تدبیری بکنند.
در هفته گذشته دو نفر در معدن سوادکوه جان باختند. بنا بر اعلام اورژانس مازندران در این حادثه دو مرد ۴۲ ساله و حدود ۵۰ ساله در اثر استنشاق گازهای داخل معدن دچار مسمومیت شدید شدند و تیمهای اورژانس پس از ورود به صحنه و بررسی وضعیت مصدومین آنها را فاقد هرگونه علائم حیاتی پیدا کرد. سخنگوی اورژانس مازندران خاطرنشان کرده اقدامات لازم ازجمله احیای پیشرفته قلبی ریوی برای این افراد آغاز شد اما متأسفانه بیتأثیر بود و توسط آمبولانس اورژانس پل سفید و هلالاحمر جوارم به بیمارستان شهدای زیرآب منتقل و ادامه احیاء در بیمارستان هم متأسفانه بیتأثیر بود.
دستور وزیر صنعت برای ارتقای سطح ایمنی در معادن زغالسنگ
حالا با از دست رفتن جان دو کارگر مازندرانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) دستور ارتقای سطح ایمنی در معادن زغالسنگ کشور را صادر کرد. رضا رحمانی این دستور را در پی سانحه اخیر در معدن زغالسنگ پاک در شهرستان زیرآب استان مازندران صادر کرده است. در این سانحه دو تن از معدنکاران به دلیل استنشاق گازهای داخل معدن دچار مسمومیت شدید منجر به مرگ شدند. وزیر صمت در این دستور آورده است: از آنجایی که با افزایش عمق معادن زغال، میزان گاز خیزی لایههای زغالی افزایش مییابد، به همان میزان نیاز به اقدامات کنترلی بیشتر جهت ارتقای کیفیت ایمنی در این معادن ضروری است. رحمانی گفته که استفاده از ابزارها، تجهیزات و فناوریهای نوین ایمنی در این راستا باید در دستور کار قرار بگیرد. وی در این دستور بر لزوم رصد و پایش اقدامات انجامشده در این راستا بهصورت منظم و ارائه گزارشهای جمعبندی شده جهت اطلاع عموم مردم، تأکید کرده است.
به نظر میرسد دستور مستقیم وزیر صنعت درباره معادن مازندران از آنجایی آغازشده است که میزان این حوادث بهویژه مرگ کارگران در معادن استان رو به افزایش گذاشته که در این زمینه ایمنسازی معادن باید در دستور کار دستگاههای مسئول قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0