افزایش 2 هزار لیتردر ثانیه منابع آب در مازندران

پل سفید – خبرنگار حرف : مدیرکل آب‌و‌فاضلاب شهری استان مازندران ، در مراسم کلنگ‌زنی تصفیه خانه دراسله سوادکوه،  با اشاره به اهمیت انعکاس اقدامات انجام شده به مردم، از جمله اقدامات در حیطه آب و فاضلاب در استان مازندران، در طی 5 سال گذشته، به 726 کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه، ایجاد 12 هزار […]

2

پل سفید – خبرنگار حرف : مدیرکل آب‌و‌فاضلاب شهری استان مازندران ، در مراسم کلنگ‌زنی تصفیه خانه دراسله سوادکوه،  با اشاره به اهمیت انعکاس اقدامات انجام شده به مردم، از جمله اقدامات در حیطه آب و فاضلاب در استان مازندران، در طی 5 سال گذشته، به 726 کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه، ایجاد 12 هزار متر مکعب مخزن، حفر و تجهیز 24 دهنه چاه، افزایش 2هزار لیتر در ثانیه به منابع آبی اشاره کرد. ذبیح الله ذاکری یکی از خطوط قرمز وزارت نیرو و شرکت آبفا را مسئله سلامت و کیفیت آب شرب عنوان کرد و افزود: با وجود هزینه چندبرابری افزایش کیفیت آب، یکی از اهداف ما ایجاد کیفیت در آب است، چرا که این امر به‌طور مستقیم با سلامت انسان در ارتباط است.وی با بیان اینکه در گذشته 100درصد منابع آب شرب مازندران از طریق منابع زیرزمینی تامین می‌شد، افزود: در حال حاضر 12 درصد از آب شرب از طریق آب‌های سطحی تامین می‌شود و سیاست ما در راستای ایجاد منابع پایدار آب بر این است تا این میزان را در افق 1420 و 1445 به 85 درصد آب سطحی و 15 درصد منابع زیرزمینی برسانیم.ذاکری با اشاره به اهمیت کیفیت آب، مسئله عمده کیفیت آب شرب در استان مازندران را وجود آهن و منگنز در آن، برشمرد و گفت: هرچند افزایش کیفیت آب امری بسیار هزینه‌بر است اما برآنیم تا این دو عنصر را از آب شرب استان حذف کنیم و کیفیت آب را ارتقا دهیم.ذاکری با بیان اینکه تا کنون بشر نتوانسته است، جایگزینی برای آب خلق کند، مدیریت مصرف بهینه آب را یک ضرورت اساسی دانست و افزود: میانگین استاندارد مصرف روزانه هر نفر در جهان برابر با 150 لیتر است اما این میزان در کشور برابر با 162 لیتر و در استان مازندران حدود 184 لیتر است.

وی حضور گردشگر در مناطق بالا دست و سیلاب‌های ناشی از بارندگی‌ها را از جمله عوامل کدورت آب در شهرستان‌های سوادکوه و سوادکوه شمالی عنوان کرد و افزود: تصفیه‌خانه دراسله به منظور رفع کدورت آب و مسائل شیمیایی احداث می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون 380 میلیارد تومان برای فاضلاب استان هزینه شده که از این میزان 180 میلیارد تومان در دولت تدبیر و امید بوده است، افزود: تا کنون فاضلاب 6 شهر (ساری، جویبار، بابلسر، نوشهر و چالوس و بابل) به بهره‌برداری رسیده و 4 شهر (بهشهر، نکا، گلوگاه و امیرکلا) نیز در حال انجام است و برای 4 شهر نور، ایزدشهر، رویان و فریدونکار نیز به دنبال ردیف بودجه هستیم.این مسئول با اشاره به 450 لیتر کمبود و قطعی آب در پیک مصرف در شهرهای گروه الف استان، بر مدیریت مصرف آب و حفظ آن برای آیندگان تأکید کرد.

*اعتبار 5 میلیارد تومانی تصفیه خانه دراسله

همچنین سرپرست فرمانداری سوادکوه  در مراسم کلنگ‌زنی تصفیه‌خانه دراسله شهرستان سوادکوه ، میزان اعتبار تصفیه خانه را حدود 5 میلیارد تومان عنوان کرد و آن را در راستای سلامت عمومی دانست و گفت: در این شرایط سخت اقتصادی نیز، رفاه و سلامت عمومی فراموش نشده است.سعید یزدانی با بیان اینکه هنوز بسیاری تنها در پی کمیت آب هستند،اذعان داشت: ما علاوه بر کمیت به دنبال کیفیت آب نیز هستیم و احداث این تصفیه‌خانه در همین راستا است.

* راه‌اندازی ایستگاه پمپ آلاشت

همچنین مدیر آبفا شهرستان سوادکوه پروژه‌های شرکت آبفا در شهرستان سوادکوه در هفته دولت را 8 میلیارد و 200 میلیون تومان عنوان کرد و از جمله این پروژه‌ها به راه‌اندازی ایستگاه پمپ آلاشت با مبلغ 200 میلیون تومان، کلنگ‌زنی تصفیه خانه دراسله با مبلغ 5 میلیارد ریال ، اصلاح 15 کیلومتر شبکه خطوط انتقال آب با مبلغ 3 میلیارد تومان اشاره کرد.

محمدرضا اسماعیلی کوهستانی بودن منطقه، شرایط توپوگرافی و اختلاف ارتفاع 3 هزار متری را از جمله مشکلات در حیطه آب‌رسانی در شهرستان عنوان کرد و افزود: در نیمه اول سال به دلیل حضور گردشگر و بارش تند باران عموما شاهد کدورت آب هستیم و این تصفیه‌خانه به‌منظور رفع کدورت آب انجام شده است.وی ظرفیت مخزن اول این تصفیه خانه را 2 هزار متر مکعب بیان کرد و ادامه داد: پس از پمپ و گندزدایی، آب به مخزن 500 متر مکعبی وارد شده و سپس انتقال داده می‌شود.