ساخت 2500 واحد مسکونی مناطق زلزله زده تحت پوشش ستاد معین مازندران

به طور حتم زلزله کرمانشاه، با توجه به حجم خسارت و گستردگی جغرافیایی و از همه مهمتر، از دست دادن ۵۷۴ هم وطن، تلخ‌ترین اتفاق سال ۹۶ را به نام خود ثبت کرد. زمین‌لرزه ۱۳۹۶ ایران – عراق به بزرگی ۷٫۳ در مقیاس بزرگای گشتاوری شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ در نزدیکی ازگله، استان کرمانشاه […]

2

به طور حتم زلزله کرمانشاه، با توجه به حجم خسارت و گستردگی جغرافیایی و از همه مهمتر، از دست دادن ۵۷۴ هم وطن، تلخ‌ترین اتفاق سال ۹۶ را به نام خود ثبت کرد. زمین‌لرزه ۱۳۹۶ ایران – عراق به بزرگی ۷٫۳ در مقیاس بزرگای گشتاوری شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ در نزدیکی ازگله، استان کرمانشاه در نزدیکی مرز ایران و عراق در ۳۲ کیلومتری جنوب غربی شهر حلبچه عراق ایران رخ داد.کانون زمین‌لرزه ۵ کیلومتری شهر ازگله کرمانشاه بود و زلزله نگاری آمریکا کانون این زلزله را ۳۲ کیلومتری حومه شهر عراقی حلبچه اعلام کرد.

بر طبق گفته رئیس مرکز لرزه‌نگاری ایران چندین پیش لرزه قبل از زلزله ۷٫۳ ریشتری حوالی ساعت ۲۱ تا ۲۱:۴۸ اتفاق افتاده که موجب هشیاری مردم شد که بزرگترین این پیش لرزه‌ها به قدرت ۴/۵ ریشتر ثبت شد تعداد کشته‌ها در ایران به ۵۷۴ نفر رسیده و همچنین ۹٬۳۸۸ نفر نیز زخمی شده‌اند و حدود ۷۰٬۰۰۰ نفر بی‌خانمان شدند.

عمق زمین لرزه ۱۱ کیلومتر بوده که به علت عمق کم و مدت زیاد در کل منطقه شمال غرب کشور احساس شد. این زلزله در جنوب شرق ترکیه و حتی کویت و شمال عربستان سعودی هم احساس شده‌است.

خسارات و ضایعات

تعداد کشته‌ها در ایران به ۵۷۴ نفر رسیده‌است، بنا بر گزارش‌ها ۹٬۳۸۸ نفر نیز مصدوم شده‌اند. بیشترین آمار کشته‌ها و زخمی‌ها از شهرهای قصر شیرین، سرپل ذهاب و ثلاث باباجانی گزارش شده‌اند.بر اثر این زلزله برخی از منازل دچار خسارت‌های مالی شده‌اند. مرکز درمانی سرپل ذهاب نیز تخریب شده‌است. به گفتهٔ معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه، ۹۱ کودک در زلزله استان بی‌سرپرست شده‌اند که از این تعداد ۳۱ مورد مادرشان فوت کرده، ۴۷ مورد پدرشان جان باخته و ۱۳ مورد نیز هر دو والدین خود را از دست دادند.

*٢5٠٠ واحد تحت پوشش ستاد معین مازندران

کارشناس فنی و عمرانی ساختمانی بنیاد مسکن شهرستان بابلسر که بعنوان یکی از عوامل ستاد معین مازندران به مناطق زلزله زده اعزام شده بود در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت : برای ساخت منازل زلزله زده 2500 واحد تحت پوشش ستاد معین مازندران قرار گرفته است .  حمید رضا عبدی تصریح کرد : این واحد ها در پنج منطقه شهرک جهاد ، منطقه میراحمد ، منطقه زعفران ، منقطه فولادی و منطقه پاونار تحت پوشش ستاد مازندران می باشد . وی  با اشاره به اینکه اکیپ مهندسی بنیاد مسکن بین 15 تا 20 نفر در گردش می باشند اظهار داشت : شروع کار آواربرداری از 23 آبان ماه سال گذشته تا 31 اردیبهشت ماه انجام شد و اجرای فونداسیون و اسکلت فلزی برای این واحد ها انجام شد .

عبدی یادآور شد : برای انجام عملیات عمرانی تجهیزات و ماشین آلات از استان های مازندران ، خوزستان  گیلان ، گلستان و آذربایجان شرقی در این مناطق مشارکت داشتند .