چه زماني ظرفيت هاي صنعتي سوادكوه شكوفا مي شود؟!
حرف آنلاین:سارا ربیعی/یکی از ظرفیت های اقتصادی سوادکوه صنايع مستقر در شهرک های صنعتی و خارج از شهركها است، سوادکوه با دارا بودن سه شهرک صنعتی نقش عمده ای را در صنعت استان مازندران بر عهده دارد و می تواند ظرفیت مهمی برای استان باشد. شهرک صنعتی بشل در سال 1381 در فاصله 30 کیلومتری […]
حرف آنلاین:سارا ربیعی/یکی از ظرفیت های اقتصادی سوادکوه صنايع مستقر در شهرک های صنعتی و خارج از شهركها است، سوادکوه با دارا بودن سه شهرک صنعتی نقش عمده ای را در صنعت استان مازندران بر عهده دارد و می تواند ظرفیت مهمی برای استان باشد.
شهرک صنعتی بشل در سال 1381 در فاصله 30 کیلومتری مرکز استان و 11 کیلومتری مرکز شهرستان به عنوان بزرگ ترین شهرک صنعتی استان در محدوده 200 هکتار در 2 فاز 50 و 150 هکتاری احداث شد.این شهرک دارای زیر ساخت های آب، برق و گاز است و از 270 فقره قرار داد؛ برای احداث صنایع در این شهرک تعداد 84 فقره آن فعال، 57 فقره آن دارای سوله، 4 فقره آن دارای ماشین آلات نصب شده، 24 فقره زمین خالی، 10 فقره بهره برداری غیر فعال و 25 واحد نیمه کاره هستند.
در ناحیه صنعتی اسلام آباد نیز با مساحت تقریبی 11 هکتار در کیلومتر 5 جاده شیرگاه به بابلکنار از تعداد 23 فقره قرارداد واحد صنعتی 10 واحد فعال و 11 فقره دیگر غیر فعال هستند. این شهرک دارای آب و برق و فاقد گاز است.
قدیمی ترین شهرک صنعتی سوادکوه، شهرک صنعتی شورمست است، به گفته مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی در آذرماه سال 92، عملیات اجرایی و عمرانی این شهرک از سال 74 آغاز شد و دارای 35 هکتار مساحت بوده که 25 هکتار آن را زمین صنعتی تشکیل می دهد و تاکنون 56 قرارداد با سرمایه گذاران منعقد شده که 34 واحد با حجم سرمایه گذاری 649 میلیارد ریال به بهره برداری رسیدند.
* فعاليت تنها 7 شركت در شورمست
به گفته سعدی عبدالهی رئیس اداره صنعت، معدن، تجارت شهرستان سوادکوه، در حال حاضر تنها 7 واحد صنعتی در این شهرک فعال هستند.علاوه بر سه شهرک مذکور شرکت های مهمی نظیر شرکت پویا چوب، شرکت پیچ کوبان، شرکت خزر ریس در خارج از این شهرک ها مشغول به فعالیت هستند.
این آمارها نشان می دهد که سوادکوه به لحاظ صنعتی در جایگاه ویژه ای قرار دارد و به این لحاظ ظرفیت عظیمی در آن نهفته است اما چرا این ظرفیت هنوز موجب پیشرفت سوادکوه نشده است و اینکه چرا از میان 349 فقره قرارداد برای احداث واحد های صنعتی تنها 101 واحد آن امروز فعال هستند و مابقی به دلایل مختلف قابل بهره برداری نیستند؟
برخی از کارشناسان معتقدند عمده ترین مشکلی که برای واحد های صنعتی بعد از تحریم ها به وجود آمد این بود که آنها نتوانستند یک بازار هدف خوبی را برای خودشان به دست بیاورند. همچنین موضوع سرمایه در گردش و عدم وصول مطالبات این واحد ها در زمان مقرر از شرکت های اقماری و مادر خود موجب بروز مشکلات عدیده برای این واحد های کوچک صنعتی و حتی در برخی موارد موجب تعطیلی این واحدها شد.به گفته کارشناسان تا ما نتوانیم این مشکلات و موانع را از سر راه واحدهای صنعتی بر داریم نمی توانیم انتظار بهره وری مناسب و پیشرفت و توسعهی مورد انتظار را داشته باشیم.
* توسعه صنعت سوادكوه با كك سازي
سیدهادی حسینی نماینده مردم سوادکوه در خانه ملت و عضو شورای راهبردی دفتر انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهشهای مجلس نیز معتقد است مراکز صنعتی و تولیدي سوادکوه موارد مورد انتظار را تامین نکردند.وی با بیان اینکه بخش زیادی از مراکز صنعتی و تولیدی سوادکوه یا تعطیل هستند و یا با ظرفیت کار نمی کنند، شرایط بد اقتصادی کشور و روابط بین بانک ها را یکی از عوامل این اوضاع دانست.
حسینی همچنین معتقد است: برخی از کسانی که در یک بازه زمانی از تسهیلات بانکی استفاده کردند آن اهلیت لازم را نداشتند و برخی ها هم در این شرایط اقتصادی ظرفیت لازم برای مقاومت را نداشتند، بنابراین بخش زیادی از فرصت ها از بین رفت.
البته در این میان نقش دولت را نیز نمی توان نادیده گرفت، به گفته سید هادی حسینی دولت ها معمولاً در همه جای دنیا در شرایط سخت با در نظر گرفتن بسته های حمایتی از واحدهای صنعتی حمایت می کنند تا بتوانند از بحران عبور کنند بعد از آن در شرایط عادی از ظرفیت آنها استفاده می کنند اما دولت هیچ گونه کمکی به این مجموعه ها نکرد.وی ابراز امیدواری کرد: با اینکه ما از نظر صنعت در سوادکوه وضعیت خوبی نداریم ولی از نظر معدن و اندوخته های معدنی وضعیت خوبی داریم و با راه اندازی کارخانه زغالشویی و ککسازی می توانیم جایگاه خود را پیدا کنیم.
به نظر می رسد صنعت و معدن سوادکوه در حال حاضر نمی توانند کمک حال مردم این دیار باشند و علاوه بر وضعیت نابهسامان واحدهای صنعتی سوادکوه استفاده حداقلی از افراد بومی در شهرک های صنعتی سبب شده تا این شهرک ها نتوانند کمکی به کاهش نرخ 22 درصدی بیکاری در سوادکوه کنند.
البته امید آن می رود با اجرا و تکمیل پروژه احداث کارخانه کک سازی و زغال شویی در سوادکوه در آینده نزدیک شاهد تغیرات مثبتی درصنعت این شهرستان محروم استان مازندران باشیم و دولت نیز با برنامه ریزی دقیق و در نظر گرفتن بسته های حمایتی هدف دار بتواند از ظرفیت های صنعتي این شهرستان نهایت استفاده را ببرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0