از مصرف کاهوی غیربهداشتی خودداری کنید

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نسبت به مصرف کاهوی بهداشتی در ایام روز طبیعت تاکید کرد. فرهنگ بابامحمودی  با اشاره به عدم رعایت موارد بهداشتی گردشگران هشدار داد: ابتلا به بیماری‌های هپاتیت ویروسی  ای  و ای و اسهال خونی به دلیل خوردن کاهو غیر بهداشتی؛ نگران کننده است. وی با بیان اینکه سیل […]

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نسبت به مصرف کاهوی بهداشتی در ایام روز طبیعت تاکید کرد.

فرهنگ بابامحمودی  با اشاره به عدم رعایت موارد بهداشتی گردشگران هشدار داد: ابتلا به بیماری‌های هپاتیت ویروسی  ای  و ای و اسهال خونی به دلیل خوردن کاهو غیر بهداشتی؛ نگران کننده است.

وی با بیان اینکه سیل عظیمی از گردشگران طبیعت؛ روز پس از13 فروردین ماه به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند؛ تصریح کرد، عمدتا مراجعان به مراکز درمانی پزشکی در کشور، آن‌دسته ازطیف گردشگرانی که براثرمصرف کاهو و سبزیجات ناسالم وعدم رعایت موارد بهداشتی، با شکایت از ابراز علائم اسهال، استفراغ، دل پیچه و به ویژه اسهال خونی به پزشکان مراجعه می‌کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه پزشکی مازندران با اشاره به باورهای غلط بهداشتی در بین هرقشری از جامعه، گفت؛ همزمان درابتدای 14 فروردین ماه هرسال، اوج بیماری‌های عفونی، مشتمل بیماریهای تنفسی، گوارشی، انواع هپاتیت، اسهال خونی در نقاط مختلف به طور جهشی شیوع پیدا می‌کند.

بابامحمودی، با رد شستشوی کاهو با محلول سرکه و نمک گفت: این شستشو ازنظر علمی تایید شده نیست و نمی‌تواند تخم‌های انگل موجود در کاهو را آزاد کند.

رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: لازمه مصرف کاهو سالم شستشو در مراحل پنج‌گانه است.

وی بیان کرد: مرحله اول انتخاب کاهوبدون محفطه و شکستگی و درست پاک کردن و مرحله دوم شستشو با یک ماده کف کننده به نحوی که تمامی تخم‌های انگل باوجود لغزندگی به بیرون هدایت شوند و مرحله سوم ؛ ابکشی کردن تاحصول اطمینان خاطر از برطرف شدن تمام کف‌ها مرحله چهارم، کلرزدن و مرحله پنجم ابکشی نهایی است.

مدیرگروه بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی مازندران با یادآوری اینکه اهداف سفر برای نشاط و تجدید قوا است؛ تصریح کرد: نعمت سلامتی یک امانت و محبت از سوی پروردگار بوده وعدم مراقبت و صیانت از نعمت سلامتی،کفران الهی است.

بابامحمودی از گردشگران خواست از مصرف غذاهای پخته شده، که بیش از 2 ساعت در خارج از یخچال و یا محیط سردکننده نگهداری می‌شود خودداری و برای استفاده مجدد از غذاها، حرارت کافی برای گرم کردن الزام است.