🔶آینده روابط ایران و سوریه!

🔹شکرالله رضازاده شرمه| شاید کمتر کسی تصور میکرد سوریه در مدت کمتر از دو هفته، توسط یک گروهک تروریستی اشغال شود. اشغالی که از صبح27 نوامبر یعنی 7 آذر از "ادلب" با تصرف شهر راهبردی "حلب" آغاز گردید و در نهایت هم در بامداد 8 دسامبر برابر با 18 آذر با تصرف پایتخت این کشور یعنی "دمشق"به لحظات پایانی خود رسید.

🔹شکرالله رضازاده شرمه| شاید کمتر کسی تصور میکرد سوریه در مدت کمتر از دو هفته، توسط یک گروهک تروریستی اشغال شود. اشغالی که از صبح27 نوامبر یعنی 7 آذر از “ادلب” با تصرف شهر راهبردی “حلب” آغاز گردید و در نهایت هم در بامداد 8 دسامبر برابر با 18 آذر با تصرف پایتخت این کشور یعنی “دمشق”به لحظات پایانی خود رسید.

✅اینکه چه شد دولت بشار اسد و حاکمیت حزب بعث، در ظرف زمانی یازده روزه اینگونه فرو پاشید مهم شمرده می شود اما موضوع اولویت دار فعلی ما، نوع مواجهه جمهوری اسلامی ایران با این واقعه هست که بنظر می رسد از اهمیت بالایی برخوردار بوده و می بایست به دقت بدان توجه نمود.

✅از تحریر الشام یا به تعبیر برخی از رسانه ها احرار الشام، بعنوان گروهک اشغال کننده سوریه یاد می شود. گروهکی که خاستگاه اصلی آن جبهه النصره به شمار می رود. اگرچه این گروهک بعدها با داعش نبرد تن به تن و سختی داشته اما هرگز نمی توان این نکته روشن را نادیده گرفت که ساختار اصلی تشکیل دهنده جبهه النصره، بر افکار خشن و خشک تروریست های داعش استوار هست.

✅اینکه برخی افراد حاضر در مجموعه های تصمیم گیری ایران بهمراه تعدادی از رسانه های داخلی بدون در نظر گرفتن سوابق بسیار منفی گروهک تروریستی تحریرالشام، از هم اکنون سعی در ارسال پیام مثبت برای گروهک مذکور را دارند حقیقتا محل تامل و البته تاسف فراوان هست.

✅اینکه صحنه گردان اصلی این ماجرا دیده نشده و به او، بعنوان بازیگر اصلی این واقعه نگاه نشود قطعا نتیجه ای جز خطای محاسباتی در برابر دشمن در پی نخواهد داشت. مترسک بودن “ابومحمد الجولانی” و گروهک تحت امرش ، نه یک نظر بدبینانه بلکه یک واقعیت محض هست. او که رهبری گروهک تحریر الشام را بر عهده داشته و در مقطعی داعیه دار مبارزه با آمریکایی ها بود، اینک در قاب یک دوست و شریک صمیمی و راهبردی آمریکایی ها مشغول انجام امور هست.

✅همین که اتفاقات سوریه بلافاصله و در کمتر از 48 ساعت بعد از تن دادن رژیم صهیونیستی به یک آتش بس خفت بار و حقارت آمیز با حزب الله مقتدر روی می دهد بخوبی از کارفرمای حقیقی متصرفان دمشق رونمایی می کند. صحنه گردان اصلی این ماجرا سیا و موساد بوده که البته اردوغان هم طبق روال همیشگی جاده صاف کن آنها شده است.

✅با درک این نکته که عرصه سیاست و تصمیم گیری، عرصه احساس نیست باید توجه نمود که جمهوری اسلامی ایران نمی تواند با چنین گروهکی تعامل داشته باشد. این گروهک اگرچه امروز ژست زیست تعاملی بخودش گرفته اما با اطمینان باید دانست که آنها با حکومتی چون جمهوری اسلامی هرگز تعاملی سازنده نخواهند داشت.

✅خطای راهبردی آنجاست که عده ای در داخل کشور تصور کنند که می شود با این جماعت کنار آمد و با آنها به یک تفاهم و تعامل منطقی رسید. قطعا جمهوری اسلامی از خواست ملت سوریه حمایت می کند اما معنا و مصداق این نکته بدیهی، نباید تعامل با گروهک تحریر الشام تلقی شود.