یک روز و دو غم
حرف آنلاین: رحلت جانسوز پیامبر گرامی اسلام “حضرت محمد (ص)” (11 ق) و شهادت “امام حسن مجتبی(ع)” (50 ق) ار رویداد تاریخی 30 آذر است. *رحلت جانسوز پیامبر گرامی اسلام “حضرت محمد (ص)” (11 ق) پیامبر عظیم الشأن اسلام حضرت محمد(ص) در سن شصت و سه سالگی پس از 23 سال رسالت و نبوت به […]
حرف آنلاین:
رحلت جانسوز پیامبر گرامی اسلام “حضرت محمد (ص)” (11 ق) و شهادت “امام حسن مجتبی(ع)” (50 ق) ار رویداد تاریخی 30 آذر است.
*رحلت جانسوز پیامبر گرامی اسلام “حضرت محمد (ص)” (11 ق)
پیامبر عظیم الشأن اسلام حضرت محمد(ص) در سن شصت و سه سالگی پس از 23 سال رسالت و نبوت به لقای معبود شتافت. دین اسلام در مکه به کندی پیش میرفت و آزار مشرکان مانع رشد اسلام بود اما درمدینه، تحول بزرگی در نشر اسلام حاصل شد و اسلام، تمام جزیرةالعرب را فرا گرفت. هرچند رسول خدا(ص) تلاش فراوانی در حفظ نظم و انضباط دینی مردم انجام دادند ولی پس از رحلت آن بزرگوار، مردم به بزرگترین وصیت حضرتش که پیروی از امیرالمؤمنین(ع) بود، عمل نکردند.
شهادت “امام حسن مجتبی(ع)” (50 ق)
معاویه که وجود امام حسن(ع) را برای بیعت گرفتن یزید مانع میدید، به جَعده دختر اشعث خوارجی و همسر امام نوشت: اگر شوهرت را مسموم کنی، تو را به عقد پسرم یزید در خواهم آورد و صد هزار درهم نیز به همراه نامه برای جعده فرستاد. این وعده کار خودش را کرد و این زن به هوای ازدواج با یزید، پسر رسول خدا(ص) را مسموم کرد. هرچند هیچ گاه به آرزوی پلید خود نرسید. سن شریف امام حسن مجتبی(ع) به هنگام شهادت 47 سال و مدت امامت آن حضرت 10 سال بوده است.
*سرنگونی سلسله ساسانی با قتل یزدگرد سوم (21 ش)
به دنبال شکست یزدگرد سوم آخرین پادشاه سلسله ساسانی از سپاه اسلام در نهاوند، این سلسله پس از 416 سال حکومت، منقرض شد و مسلمانان، ایران را فتح کردند. سپاه اسلام با آن که نفرات و تجهیزات بسیار کمتری از ارتش ایران داشت، اما به خاطر روحیه بالا و ایمان محکم، در نبردهای پیاپی که چند سال طول کشید، ارتش ساسانی را شکست داد که آخرین آنها، جنگ نهاوند بود. با سقوط سلسله ساسانیان، ایرانیان که از ظلم و فساد پادشاهان ناراضی بودند، به خاطر ارزشها و اصول متعالی اسلام همچون یگانه پرستی، عدالت و برابری، به این دین گراییدند و به تدریج، خود، در گسترش آن کوشیدند.
*توافق شوروی برای ارسال تسلیحات پیشرفته به عراق در جریان جنگ تحمیلی (1364ش)
گسترش مناسبات همه جانبه عراق و شوروی سابق در جریان جنگ تحمیلی، این امکان را فراهم ساخت تا روسها اهداف جدید سیاست خارجی خود را در منطقه و در برابر ایران پیگیری کرده و در مقابل، عراقیها نیز با برخورداری از حمایت سیاسی – نظامی شوروی، تجهیزات نظامی و کمکهای مستشاری دریافت کنند. بر این اساس بود که روسها علاوه بر ارسال سلاح به عراق، با ارزیابی از ضعفهای ساختاری ارتش آن کشور در وضعیت دفاع و حمله، در توسعه نیروهای مسلح عراق و طرح ریزی استراتژی تهاجمی عراق نیز نقش فعال و محوری داشتند. کمکهای شوروی سابق به عراق در این مرحله در مقایسه با کمک سایر کشورها بسیار برجسته تر و نمایان تر بود و تا اندازهای، تاثیرات سرنوشتسازی بر روند تحولات جنگ داشت. این کمکها تا اندازهای بود که شوروی در حدود شصت درصد از تجهیزات نظامی عراق را تامین میکرد.
تولد “ژوزف استالین” دیکتاتور سفاک شوروی سابق (1879م) (ر.ک: 5 مارس)
متولد 6 دسامبر 1878 ، فوت 5 مارس 1953 او بدون شک یکی از خوفن اکترین حاکمان تاریخ بشری است. پدر او ویساریون جوگاشویلی و مادرش کاترینا ساکن روستای گوری بودند. از سرنوشت قطعی پدر او اطلاع دقیقی در دست نیست اما قتل در یک نزاع در حالت مستی و ربوده شدن و قتل او توسط پسرش که به قدرت رسیده بود دو فرضیه ای است که مطرح شده اما برای هیچ یک مدرکی وجود ندارد. او در نوجوانی به مدرسه علوم دینی رفت تا کشیش شود اما مدتی بعد به سازمان دموکراتیک اجتماعی موسوم به مسامه داسی پیوست که یک حزب سوسیالیستی بود. او در جریان انقلاب تفلیس و ایروان شرکت کرد و زندانی شد. او همچنین با سرقت و حمله های مسلحانه به بانکها و درشکه های حمل پول، پولهای مسروقه را در اختیار کمیته مرکزی حزب قرار می داد.
او همچنین مظنون به همکاری با پلیس تزاری و جاسوسی و خبرچینی برای اوخرانا ( پلیس مخفی تزاری ) میباشد. اگر چه مدرک قطعی در این باره یافته نشد. او بیش از 10 بار به سیبری تبعید شد و حداقل 9 بار از آنجا فرار کرد. با پیروزی انقلاب اکتبر او به عنوان کمیسر خلق منصوب شد و در سال 1921 او فرمانده یکی از دو ارتش روسیه در حمله به لهستان بود که به ناکامی منجر شد. پس از مرگ لنین او با حیله و فریبکاری بر مسند قدرت نشست و شروع به تصفیه انقلابیون سابق کرد که از جمله آنان باید از زینوویف، رادک، کامنوف، کیرف، تروتسکی، بوخارین، تمام اعضای خانواده همسر سابقش و در نهایت از میلیونها نفر از مردم شوروی نام برد.
او در جریان جنگ دوم جهانی ابتدا با هیتلر پیمان عدم تجاوز امضا کرد و در حمله به لهستان بصورت مشترک با هیتلر عمل کرد اما بعدها و در سال 1941 با حمله آلمان به شوروی ماه عسل این دو دیکتاتور به اتمام رسید و مرگبارترین جنگی که بشر تا به امروز دیده است آغاز شد و در جریان آن بیش از 20 میلیون نفر از طرفین جان باختند.
ارتش او و سرمای زمستان غلبه بر هیتلر را امکان پذیر نمود و با عبور ارتش سرخ از رود اودر و در نهایت حمله به برلین و خودکشی هیتلر جنگ در اروپا خاتمه یافت. او سپس در شمال چین با ارتش ژاپن درگیر شد و پس از آنکه متفقین با قدرت اتمی خود ژاپن را به تسلیم وادار کردند جنگ دوم به اتمام رسید. او پس از پایان جنگ پروژه تولید بمب اتمی را کلید زد و درسال 1949 و تنها به فاصله 4 سال پس از هیروشیما و ناکازاکی به بمب اتمی مجهز شد. او در سالهای آخر عمرش یهودیان را به توطئه بر ضد خود و رژیم شوروی تحت نام پروژه پزشکان یهودی متهم کرد اما مرگ اجازه اجرای این سناریو را به او نداد./فارس
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0