کشاورزی سند راهبردی توسعه ندارد

رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری از فاصله 45 ساله دانشگاه کشاورزی ساری با سازمان جهاد کشاورزی و برگزاری جلسات آشتی‌کنان این مجموعه خبر داد و گفت: سند راهبردی توسعه کشاورزی استان در حال تدوین است و 70 درصد به مرحله تدوین رسیده است. دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری بیش از 40 سال […]

1

رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری از فاصله 45 ساله دانشگاه کشاورزی ساری با سازمان جهاد کشاورزی و برگزاری جلسات آشتی‌کنان این مجموعه خبر داد و گفت: سند راهبردی توسعه کشاورزی استان در حال تدوین است و 70 درصد به مرحله تدوین رسیده است.

دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری بیش از 40 سال سابقه فعالیت در استان مازندران هنوز نتوانست جایگاه واقعی خویش را در توسعه فعالیت‌های کشاورزی استان مازندران ایفا کند.

به بهانه تغییر در ریاست دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت‌وگویی با اسدالله تیموری که تصدی ریاست دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری را پس از بهمنیار کمتر از یک ماه در اختیار گرفت؛ داشتیم که وی درباره نداشتن نقش دانشگاه کشاورزی در توسعه کشاورزی استان و عدم وجود ارتباط مناسب بین این مرکز آموزشی با جهاد کشاورزی گفت: اگر دانشگاه مسائل جامعه را درک نکرده و برای آن راهکاری ارائه ندهد، دانشگاه ماموریت‌گرا و مسؤولیت‌پذیر نیست.

با این پیش زمینه از رئیس جدید دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی مازندران درخواست کردیم که برنامه‌ها خویش در دوره ماموریتی خویش ترسیم کرده را تشریح کند که وی در این زمینه افزود: به افزایش کیفیت محصولات دانشگاه باید نگاه جدی داشته باشیم و اصلی‌ترین هم و غم ما این است که دانشجوی فارغ‌التحصیل این دانشگاه به سه خصوصیت هویت، معرفت و مهارت مجهز شود.

وی با اعلام اینکه دانشجو در این مرکز آموزشی باید برای حل مشکلات جامعه ساخته شود، افزود: اصلی‌ترین دغدغه ما این است که زیرساخت‌های لازم را افزایش نقش‌پذیری دانشجو در دانشگاه  و پس از فارغ‌التحصیلی آماده کنیم و اقدامات خوبی هم در سنوات گذشته انجام شده است.

*به زیر کشت رفتن زمین 180 هکتاری دانشگاه کشاورزی ساری

رئیس دانشگاه منابع طبیعی با اعلام اینکه یکی از دغدغه‌های که در دوره‌های گذشته کمتر به آن توجه شده، بحث افزایش مهارت دانشجویان بوده است، تصریح کرد: بنا داریم با ظرفیت که در دانشگاه وجود دارد و در مزارع موجود دانشگاه که بیش از 180 هکتار است، طرح‌های تحقیقاتی مناسب و حتی طرح‌های که قرار است به صورت پایلوت در استان اجرایی شود را که در عمر 45 ساله دانشگاه کمتر به سراغ آن رفته‌ایم را در این مجموعه عملیاتی کنیم.

با مطرح شدن این مباحث این سؤوال را مطرح کردیم که آیا برنامه دارید که محصول کشاورزی هم در اراضی دانشگاه تولید کنید؟

تیموری این‌طور پاسخ داد: دانشگاه شبیه یک کارخانه است، اصلی‌ترین ماموریت ما تربیت نیروی انسانی ماهر است ولی به دنبال این هستیم که محصولات متنوعی را تولید کنیم، البته این محصولات ممکن است مباحث علمی در راستای رفع نیازمندی‌های استان مازندران باشد.

به گزارش فارس ،نکته دیگر اینکه در این مجموعه آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مناسبی وجود دارد که می‌توانیم از ظرفیت آن در توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی استان استفاده کنیم.بسیاری از پژوهشگاه‌های تحقیقاتی این مجموعه باید ماموریت‌گرا باشد و محصولات جدیدی که وابستگی ما را به بسیاری از کشورها کم کند در این مجموعه باید تولید شود.

دانشگاه‌های نسل جدید هم باید به این فکر باشند که از ایده‌ها، باورها و یافته‌های جدید خودشان درآمد کسب کنند و به دنبال محصولات متنوع و با کیفیت هستیم و نگاه تجاری را هم در دستور کار خویش قرار دادیم.

*حضور دانشجو در مزرعه

نگاه متوازن به دانشگاه مد نظر ما هست که در گذشته کمتر به آن توجه شده به عنوان نمونه حضور دانشجو در مزرعه و مهارت‌آموزی یکی از دغدغه‌های جدی است.از تیموری پرسیدم که آیا در حوزه مهارت‌آموزی واقعا برنامه‌ راهبردی و عملیاتی دارید و یا اینکه شما هم مانند سایر مسؤولان مباحثی را مطرح و پیگیر عملیاتی شدن آن نیستید؟

کیفی‌سازی یکی از اهداف اساسی دانشگاه در طول دوره فعالیتش بود ولی به یک دغدغه جدی تبدیل نشده است، اینکه محصول ما همان فارغ‌التحصیلان دانشگاه کیفیت لازم را ندارند شاید ریشه رفع این مشکل تنها در این دانشگاه نیست توجه به مباحث آموزشی باید در سایر امور مورد بررسی قرار گیرد.

*اختصاص 600 میلیون تومان اعتبار برای توسعه فعالیت آموزشی

وی در این زمینه ادامه داد: کیفی‌سازی آموزش هنوز جدی گرفته نشده است، دغدغه ما این است که در بخش تئوری و عملی دانشجویان به صورت جدی تحت تعلیم قرار گیرند، در این فرصت کوتاه جهت‌دهی برنامه ما توسعه فعالیت آموزشی به صورت عملیاتی است، برای توسعه فعالیت آموزشی 600 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفتیم که انتظار داریم با این رقم بستر اولیه اهداف پیش‌بینی شده عملیاتی شده است.

همچنین یکی از مباحث جدی که در محافل استانی مطرح است را عدم بهره‌بردرای از ظرفیت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی در تصمیم‌سازی‌های حوزه کشاورزی است که بسیاری از دغدغه‌مندان استان از فاصله بین دانشگاه کشاورزی منابع طبیعی  و جهاد کشاورزی استان گلایه‌مند هستند، در این ارتباط نظر رئیس جدید دانشگاه کشاورزی را جویا شدیم که اینگونه پاسخ داد: اصلی‌ترین دغدغه ما این است که ارتباط دانشگاه با بهره‌برداران حوزه کشاورزی تقویت شود.

در جلسه شورای سیاست‌گذاری بخش کشاورزی مازندران به این نتیجه رسیدم که در استان سند راهبرد توسعه کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند‌مدتی برای کشاورزی وجود ندارد.اولین رایزنی ما تقویت ارتباط دانشگاه کشاورزی، سازمان مدیریت و برنامه‌ بودجه استان و سازمان جهاد کشاورزی به نتیجه رسیده است و دانشگاه موظف شد که تدوین سند راهبردی توسعه کشاورزی استان را داشته باشد.

*تغییر نکردن برنامه‌ها با تدوین سند راهبردی توسعه کشاورزی

تیم تخصصی در دانشگاه تشکیل شده است و این موضوع از قبل حضورم برنامه‌ریزی و در حال حاضر هم جلسات به صورت مرتب برگزار می‌شود، حدود 70 درصد کار تدوین سند راهبردی توسعه کشاورزی استان انجام شده است و در تهیه سند هم از ظرفیت تشکل‌های بخش خصوصی و پایگاه‌های علمی بهره‌برداری کردیم.تدوین سند در پنج مقوله بسیار مهم در حال انجام است که بتواند در دو فاز 5 و 20 ساله تابلو توسعه کشاورزی را اجرایی کنیم، طوری کار کنیم که اگر مسؤولیت‌ها تغییر کرد اقدامات برنامه‌ریزی شده چندان تغییر نکند.وی در پاسخ به این سؤوال که آیا به نظر شما تدوین سند باید زودتر انجام می‌شد، افزود: تاکنون اسنادی از این دست هم وجود نداشت، غیر از این در سایر حوزه‌ها هم سند توسعه راهبردی وجود ندارد، با توجه به ظرفیت بسیار مناسبی که حوزه گردشگری داریم سند راهبردی اساسی در این بخش نداریم، در سایر حوزه‌ها هم این مشکلات وجود دارد.

تدوین سند توسعه ممکن است درگیری‌های موضوعی را ایجاد کند، ما در تدوین سند با برنامه‌ریزی 100 سال وارد شدیم در حالی که در بدنه جهاد کشاورزی استان دغدغه حفر چاه را دارند.رئیس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری در پایان گفت: در بخشی از جلسات سازمان جهاد کشاورزی  استان که ما تا به حال نماینده نداشتیم در شرایط فعلی به صورت جدی تقویت شده و بنا داریم به صورت عملیاتی دانشگاه نقش اساسی در توسعه کشاورزی استان ایفا کند.