مهماننوازی سنتی در طرحهای بومگردی
در کنار توجه به گردشگری تاریخی، طبیعی، باستانی و میراثی در استان مازندران و توجه به گردشگری بومگردی روستایی از جمله گردشگریهایی است که در سالهای اخیر رونق فراوان یافته و با سرعت در حال حرکت است، مهماننوازی از مهمانان هم سنتی است که در روستاهای مختلف متداول است. در این بین شهرستان نکا در […]
در کنار توجه به گردشگری تاریخی، طبیعی، باستانی و میراثی در استان مازندران و توجه به گردشگری بومگردی روستایی از جمله گردشگریهایی است که در سالهای اخیر رونق فراوان یافته و با سرعت در حال حرکت است، مهماننوازی از مهمانان هم سنتی است که در روستاهای مختلف متداول است.
در این بین شهرستان نکا در شرق مازندران هم، همپای سایر شهرستانها برای رونق بومگردی در حال تلاش است و در کنار گستردگی سفرههای مردم این سرزمین، بومگردی و روستاگردی از جمله مواردی است که با قوت دنبال میشود.براساس آنچه مدیرکل میراث فرهنگی مازندران در مورد رونق بوم گردی و شتاب بخشی بیشتر در این حوزه آمده است؛ تاکنون بیش از 50 پروانه بهره برداری در استان مازندران برای رونق بومگردی صادر شده است.
دلاور بزرگنیا در گفتوگویی با خبرنگاران در اواخر سال گذشته اظهار کرد: در وضعیت کنونی مازندران با دارا بودن ۵۱ پروانه بهرهبرداری بومگردی، رتبه چهارم را بعد از استانهای کرمان، یزد و اصفهان به خود اختصاص داده است.البته اکنون مجوزهای بومگردی مازندران به 58 اقامتگاه رسیده و 30 اقامتگاه در دست مجوز برای سال جاری است و در این بین شهرستان نکا هم از این تعداد بیش از 10 اقامتگاه بومگردی را سهم خود کرده است.
شهرستان نکا در شرق استان مازندران هم از جمله مناطقی است که با دارا بودن بیش از 120 روستا در دست و مناطق کوهستانی، از شهرستانهای هدف گردشگران قرار گرفته و در سالهای اخیر گردشگران فراوانی از روستاها بازدید و در آن اقامت کردند.از جمله گردشگریهایی است که در سالهای اخیر مورد توجه جدی گردشگران و مسافران قرار گرفته و برای همین منظور، مسؤولان زیرساختهای مختلفی را برای توسعه این گردشگری در روستاها فراهم کردهاند.
بسیاری از کشورهای جهان با استفاده از همین گردشگری، راه توسعه و پیشرفت خود را پیدا کرده و ضمن رونق صنعت توریسم در روستاها، در رونق اقتصاد این مناطق هم تلاش کردند و اکنون از رونق بسیار بالایی برخوردارند.توسعه بومگردی در نکا در سال گذشته و در سال ” اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل” در عمل اجرایی شده است و دو طرح هادی گردشگری در روستاهای “زروم” و “فریمک” نکا با هدف توسعه گردشگری و افزایش درآمد روستایی اجرایی و به بهرهبرداری رسیده است.
توسعه پایدار جوامع محلی در گرو توسعه گردشگری و توجه به این صنعت در کنار کشاورزی و دامداری گذشته است و امروز گردشگر با ورود به روستا می خواهد با چگونگی زندگی، آداب و رسوم، شغل و خوراک و پوشاک افراد هم آشنا شود و لازمه این کار توجه به آداب و رسوم و سنت های گذشته در کنار توجه به گردشگری روستایی است.
*”زروم” و “فریمک” دو روستای گردشگری هزارجریب نکا
با تلاشهای انجام شده مسؤولان و مردم برای توسعه بومگردی و روستاگردی در شهرستان نکا دو روستای “زروم” و فریمک” در هزارجریب نکا به عنوان روستای هدف گردشگری است که طرح هادی گردشگری در آن اجرایی شده است و زیبایی طبیعی روستاها را دوچندان کرده است.
برای طراحی ساختمانها با حفظ سنتهای گذشته و بهسازی و بازسازی معابر در این دو روستا در سال گذشته 20 میلیارد ریال هزینه شده است و اکنون این دو روستا از جمله روستاهای شهرستان نکا است که بیشترین مسافر را در طول سال و در نوروز در خود جای داده است.
طراحی اقامتگاههای بومگردی در این روستاها با استفاده از تجهیزات و امکانات سنتی و بومی، زمینه را برای تأمین رفاه حال گردشگران و همچنین آشنایی آنان با سنتها و آداب و رسوم منطقه فراهم کرده است.
دهیار روستای فریمک در مورد کارهای انجام شده برای این روستا و افزایش گردشگری گفت: روستای فریمک در 65 کیلومتری نکا در بخش هزارجریب و در دل جنگلهای بکر مناطق کوهستانی قرار دارد که با دارا بودن آب و برق و امکانات رفاهی مناسب، بهسازی معابر و طرح سنگ فرش سنتی، خانههای سنتی بسیار زیبا، آماده پذیرایی از مهمانان نوروزی است.
قاسم محمدی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان نکا اظهار کرد: در حال حاضر حدود 10 اقامتگاه و منزل برای گردشگران و مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است تا سفر خوشی را در این روستای گردشگری شهرستان نکا داشته باشند.
وی افزود: گردشگران و مسافران در این روستاها میتوانند ضمن استفاده از مواهب طبیعی و جاذبههای گردشگری، با سنتهای بومی و محلی، پوشش و غذاهای محلی آشنا شده و اقامت مناسبی با استفاده از غذای محلی و خانههای سنتی داشته باشند.
محمدی با اعلام اینکه استقبال خوبی از این روستا در طول نوروز انجام شده است، گفت: با راهنماییهای انجام شده و هدایت گردشگران و مسافران نوروزی، امسال با استقبال مناسب گردشگران از این روستا مواجه بودیم که امیدواریم این امر در تابستان افزایش یابد.
*اقامت حدود 7 هزار مسافر نوروزی در مناطق هزارجریب نکا
بخشدار هزارجریب نکا هم به خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان نکا گفت: موضوع گردشگری در روستاها از جمله برنامههای مهمی است که دنبال میشود و با قوت دادن به این حوزه در سال جاری، شاهد اقامت حدود هفت هزار مسافر نوروزی در مناطق هزارجریب نکا در نیمه اول مسافرتهای نوروز بودیم.
محمد محمدیان با اشاره به اجرای دو طرح هادی گردشگری در روستاهای “زروم” و ” فریمک” اظهار کرد: تلاش داریم تا با افزایش روستاهای گردشگری و همچنین روستاهای هدف گردشگری، توسعه اقتصادی و سطح درآمدی مردم را افزایش دهیم.
وی افزود: طرح هادی روستایی طرحی است که ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود و بهسازی محیطی روستا است که در تهیه طرح هادی روستایی با رویکرد گردشگری، مهمترین هدف اجرای گردشگری روستایی، توسعه صنعت توریسم در روستاها و رونق اقتصادی در این زمینه است.
محمدیان گفت: روستاهای “زروم” و ” فریمک” دو روستای گردشگری بخش هزارجریب نکا هستند که در سال گذشته با حضور مسؤولان کشوری و استانی به بهرهبرداری رسیدند که این روستاها در شرق مازندران از معماری جالب و طبیعتی زیبا بهره میبرند و فرصتی مناسب برای گردشگری روستایی هستند و افراد میتوانند با حضور در این روستاها آرامش را در کنار طبیعت و سنت و آداب و رسوم، تجربه کنند.
* سرمایهگذاران توسعه اقامتگاههای بومگردی در نکا مورد حمایت قرار میگیرند
فرماندار نکا هم با اشاره به برنامهریزی برای توسعه بومگردی در روستاهای نکا به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری گردشگران گفت: هم اکنون 14 اقامتگاه بومگردی در روستاهای نکا مجوز فعالیت گرفتند که سرمایهگذاران توسعه اقامتگاههای بومگردی در نکا مورد حمایت قرار میگیرند.
جعفر احمدی به خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان نکا گفت: شهرستان نکا به دلیل نزدیکی به راه هوایی، در دسترس داشتن راهآهن و راه دسترسی آسفالته مناسب و قرار گرفتن در مسیر مشهد مقدس، از جمله شهرهای هدف گردشگری مسافران است.
وی اظهار کرد: وجود آب و هوای معتدل در شمال این شهرستان و مناطق ییلاقی خنک در جنوب این شهرستان، فرصت مناسبی را برای بومگردی فراهم کرده است که باید از این موهبت به درستی استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه پتانسیل فراوان برای افزایش اقامتگاه بومگردی در شهرستان وجود دارد و از سرمایهگذاران توسعه اقامتگاههای بومگردی در نکا مورد حمایت قرار میگیرند؛ افزود: برای تسهیل سرمایهگذاری در این حوزه و رفع موانع پیش روی با تمام توان تلاش خواهیم کرد.
فرماندار نکا اهداف مهم بوم گردی را رونق معیشت روستایی، غذای سنتی، لباس و لوازم بومی زندگی، حفظ معماری بومی، معرفی رفتارهای اجتماعی و فرهنگی و ایجاد اشتغال و درآمد اقتصادی روستا عنوان کرد.
احمدی گفت: افراد بومی و سرمایهگذاران در این حوزه با استفاده از پتانسیلی که برای گردشگری در منطقه وجود دارد میتوانندبرای رونق این صنعت گردشگری تلاش کرده و با احداث اقامتگاههای بومگردی و پذیرایی با غذاهای های سالم و طبیعی و ایجاد فضایی آرام برای مسافران و گردشگران، تحولی در اقتصاد منطقه ایجاد کنند.
* جاذبههای فرهنگی و آدابورسوم مناطق، گامی مهم برای جذابیت بیشتر بوم گردی
امید موسوی از مسافران نوروزی سفر کرده به روستاهای نکا، جاذبههای فرهنگی و آدابورسوم مناطق را گامی مهم برای جذابیت بیشتر بومگردی عنوان کرد و به خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان نکا گفت: چیزی که مسافران را بیشتر از همه به خود جلب کرده است، فرهنگ اصیل سنتی و محلی این منطقه است که دست نخورده باقی مانده است و رنگ مدرن شهری نگرفته است.
وی افزود: هزارجریب نکا به معنای واقعی بهشت است که میتوان زندگی روستایی، غذاهای سنتی، آداب و رسوم و مهمتر از همه آرامش را در این روستاها تجربه کرد، چیزی که شاید در برخی از روستاهای ایران به دلیل افزایش تردد خودروها کمتر اتفاق بیفتد.
*توجه به زیرساختهای گردشگری و امکانات رفاهی
شیرین رضایی، مسافری از دیار کرمانشاه هم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان نکا با اشاره به وجود امکانات رفاهی در مناطق مختلف روستایی توجه به زیرساختهای مختلف گردشگری را یکی از عوامل حضور مسافر در این مناطق دانست.
وی افزود: توجه به زیرساختهای گردشگری و امکانات رفاهی در شهرستان یکی از امتیازاتی است که برای دومین سال پیاپی این منطقه را برای گردشگری در استان مازندران در کنار سایر مناطق انتخاب کردیم که امیدواریم با افزایش خدمات رفاهی و امکانات، گردشگران بیشتری از این مواهب الهی برخوردار شوند.
رضایی با اشاره به مهماننوازی مردم این دیار گفت: مهماننوازی خصیصه و ویژگی مهم روستاییان این منطقه است که مهربانی، صفا، صمیمیت و خلوص نیت آنان انسان را به این دیار فرا میخواند.
به گزارش فارس، سنت مهماننوازی در کنار همه زیرساختهای مختلف گردشگری استان مازندران و شهرستان نکا یکی از مهمترین برندهای گردشگری این شهرستان است که روستاهای مختلف این شهرستان را منحصر به فرد کرده است و گامی مهم در توسعه گردشگری روستایی این مناطق بوده است.
امید که با تلاش بیشتر مسؤولان و فراهم کردن زیرساختهای مختلف گردشگری و بومگردی در مناطق مختلف روستایی نکا شاهد توسعه بیش از پیش گردشگری روستایی و توسعه اقتصادی در این مناطق باشیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0