معادلات مجهول یک بیماری

همه‌چیز از یک مسمومیت آغاز شد، برخی می‌گویند از آب، باد و هوا است و عده‌ای انگشت اتهام را به سمت غذا و جمعه بازار نشانه می روند اما دلیل این بیماری همچنان در ابهام است. هفته گذشته برای روزه‌داران کلاردشت خوش‌یمن نبود و تاکنون طبق آمارهای ضدونقیض حدوداً۵۰۰ نفر به دلیل آنچه بیماری گوارشی […]

1

همه‌چیز از یک مسمومیت آغاز شد، برخی می‌گویند از آب، باد و هوا است و عده‌ای انگشت اتهام را به سمت غذا و جمعه بازار نشانه می روند اما دلیل این بیماری همچنان در ابهام است. هفته گذشته برای روزه‌داران کلاردشت خوش‌یمن نبود و تاکنون طبق آمارهای ضدونقیض حدوداً۵۰۰ نفر به دلیل آنچه بیماری گوارشی نام نهاده‌اند به بیمارستان مراجعه کرده‌اند.

از همان ابتدا پای اّب به میان کشیده شد فرضیه‌ای که قاطعانه مسئولان  آبفار آن را رد کرده‌اند و دلیل این بیماری همچنان در هاله‌ای از ابهام است. پای جمعه‌بازار کلاردشت هم به وسط کشیده شد و معتقدند شاید عرضه مواد غذایی دلیل مسمومیت باشد و این فرضیه نیز سبب تعطیلی موقت بازارچه سنتی شده است.مسمومیت و بیماری گوارشی پا مدیریت بحران و مسئولان وزارت بهداشت را به کلاردشت کشاند و اگرچه هنوز مقصر معرفی نشد اما گویا روند ابتلا به بیماری همچنان ادامه دارد.

فرماندار کلاردشت در خصوص ویروس یورو که از روز یکشنبه در بین مردم شیوع پیداکرده و با علائم گوارشی خفیف مانند اسهال،استفراغ، معده درد همراه بود به خبرنگار مهر می‌گوید: از ساعت ۹ یکشنبه‌شب بیمارانی با علائم یکسان به بیمارستان حضرت قائم (ع) و مراکز درمانی کلاردشت مراجعه کردند که حدوداً درهر یک ساعت بین ۲۰ تا ۳۰ مراجعه‌کننده بود، به همین دلیل در اولین ساعات روز دوشنبه چند تیم کارشناس از دانشگاه علوم پزشکی به منطقه اعزام شدند وسریعا آزمایش‌ها و نمونه‌برداری انجام شد.

وی افزود: همچنین جلسه ستاد بحران و کارگروه سلامت و غذا در منطقه تشکیل شد تا علاوه بر یافتن علت تدابیر لازم در جهت پیشگیری نیز انجام شود.چهار فرضیه شامل آلودگی آب،خاک ،هوا و یا مواد غذایی آلوده مطرح شد وهر کدام از این موارد نیاز به بررسی دقیق و کارشناسی داشت.

به گفته صالحی، چهار فرضیه شامل آلودگی آب،خاک ،هوا و یا مواد غذایی آلوده مطرح شد وهر کدام از این موارد نیاز به بررسی دقیق و کارشناسانه داشت و در جلسه ستاد بحران با حضور احمدی مدیرکل بحران و کارگروه سلامت در جهت پیشگیری از شیوع این بیماری تمهیداتی اندیشده و مقررشد تا در جمعه‌بازارفروش پرندگان، مواد غذایی، سبزی‌ها، میوه‌های درختی ممنوع شود، زیرا یکی از احتمالات این بود که ممکن است این ویروس از جمعه‌بازار انتشار یافته باشد، به همین دلیل نظارت و کنترل اتاق اصناف و مرکز بهداشت و درمان باید در این  مقوله خیلی بیشتر باشد.

فرماندار کلاردشت با اشاره به اینکه یکی از احتمالات دیگر ممکن است آلودگی آب باشد خاطرنشان کرد: از نقاط مختلف در منطقه آب آشامیدنی نمونه‌برداری و مخازن آب در نقاط مختلف تخلیه و تمیز شد،لوله‌های اصلی و خطوط انتقال آب پاک‌سازی و تمام چشمه‌ها، مخازن و تصفیه‌خانه کلرزنی شده و جهت اطمینان دوز کلر را چند دهم افزایش دادیم و اکنون آب آشامیدنی هیچ مشکلی ندارد اما جهت اطمینان بیشتر شهروندان آب را جوشانده و بهداشت فردی را رعایت کنند.

*مردم چه می گویند

اظهارات فرماندار مطرح می شود که برخی افراد و خانواده‌های دچار بیماری ناشناخته در کلاردشت ابعاد تازه‌ای ماجرا تعریف می‌کنند، طاهری از حسنکیف که فرزندش دچار بیماری گوارشی شده بود می‌گوید: در روز سه شنبه فرزندم دچار علائم دل‌درد،اسهال و استفراغ شد که بلافاصله برای انجام معاینات پزشکی وی را به چالوس آوردم و با تشخیص پزشک سرم و دارو تجویز شد و خدا را شکر بعد از چند ساعت حال وی رو به بهبوداست.

همچنین دلفان از اویجدان می‌گوید: در روز دوشنبه وقتی نوه‌ام را که دچار حالت تهوع و دل‌پیچه شده بود برای انجام معاینات به بیمارستان کلاردشت بردم متوجه شدم خیلی از مردم دچار همین مشکل هستند.

وی ادامه داد: اگرچه حال نوه‌ام به‌صورت سرپایی و بعد از زدن سرم و مصرف دارو بهتر شد اما کماکان نگران هستیم و امیدوارم زودتر علت مشخص شود.

بیماری ناشناخته. آب‌وهوا و غذا سه مثلث و معادله مجهول از یک حادثه هستند که اینک پای همه بخش‌ها و دستگاه‌ها را به میان کشیده است و شهروندان نگران و مسئولان دلهره دارند تا مبادا این بیماری ناشناخته شمار بیشتری را درگیر کند.

اظهارنظر قطعی درباره این بیماری به دست زمان سپرده می‌شود و باید دید متهم اصلی بروز این بیماری آب بوده است یا غذا؟ و سهم دستگاه‌های بهداشتی و خدماتی و نظارتی در آن چه میزان است.کلاردشت همچنان اوضاع آشفته‌ای دارد مردم با نگرانی آب می‌نوشند و توصیه‌شده از فست فود و برخی غذاها استفاده نشود.

*نگران آغاز موج دوم بیماری در کلاردشت هستیم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: نگران آغاز موج دوم بیماری هستیم، چراکه احتمال آلودگی از فرد به فرد نیز وجود دارد.سیدعباس موسوی درباره آخرین وضعیت وقوع بیماری گوارشی در شهرستان کلاردشت  اظهار کرد: با انجام اقدامات بهداشتی و درمانی و همچنین همراهی مردم شاهد روند کاهشی بیماری در شهرستان هستیم.

وی ادامه داد: همه بیماران مراجعه‌کننده پس از انجام اقدامات درمانی لازم، به‌صورت سرپایی درمان و مرخص شدند و در حال حاضر هیچ مورد بستری در بیمارستان نداریم.رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: با وجود اینکه روند مراجعه این‌گونه بیماران رو به کاهش است اما این بیماری در صورت رعایت نکردن کامل بهداشت فردی از سوی بیماران و خانواده‌های آنها قابل انتقال است.موسوی با اعلام اینکه شیوع ویروسی به نام نوروویروس دلیل این بیماری است، افزود: این ویروس از راه دهان و از طریق مصرف آب و غذای آلوده  منتقل می‌شود و همچنین دست و سطوح آلوده به ویروس (دستگیره در، تلفن و…) نیز از دیگر راه‌های شایع انتقال این بیماری است.وی تصریح کرد: نگران این هستیم شاهد آغاز موج دوم بیماری باشیم؛ چراکه احتمال آلودگی از فرد به فرد وجود دارد.رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: این بیماری به‌نوعی آنفلوآنزای گوارشی نامیده می‌شود که لازم است افراد به رعایت بهداشت فردی و شست‌وشوی مرتب دست‌ها توجه کنند.

وی با تأکید بر رعایت بهداشت فردی، خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه آب یکی از راه‌های انتقال بیماری محسوب می‌شود لازم است افراد آب آشامیدنی را بجوشانند.

یونسی‌عالمی دادستان مرکز مازندران نیز در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: دادستان کلاردشت و عباس‌آباد در این زمینه مأموریت ویژه دارند موضوع را بررسی کنند.