در نخستین جلسه هم‌اندیشی شبکه تشکل‌های محیط زیست مازندران مطرح شد؛

برنامه‌ریزی برای تقویت مشارکت مدنی در حکمرانی محیط زیستی

در نخستین جلسه هم‌اندیشی با شبکه تشکل‌های مردم‌نهاد محیط زیست و منابع طبیعی استان مازندران راهکارهایی برای تقویت مشارکت مدنی در حکمرانی محیط زیستی به تصویب رسید.

در نخستین جلسه هم‌اندیشی با شبکه تشکل‌های مردم‌نهاد محیط زیست و منابع طبیعی استان مازندران راهکارهایی برای تقویت مشارکت مدنی در حکمرانی محیط زیستی به تصویب رسید.

به گزارش حرف آنلاین؛ این نشست با حضور دکتر محمدرضا کنعانی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان، معاونان، کارشناسان حوزه آموزش و مشارکت، و نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد برگزار شد. جلسه در چارچوب برنامه استراتژیک استان و با تأکید بر اصول مشارکت‌پذیری، شفافیت، پاسخگویی، توان‌افزایی و شبکه‌سازی اجتماعی برگزار شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه اجرای مؤثر برنامه‌های فرهنگی، آموزشی و حفاظتی بدون مشارکت مردم ممکن نیست، گفت: «شبکه تشکل‌های مردم‌نهاد ظرفیت بی‌نظیری برای تقویت گفتمان محیط زیستی و ارتقاء سرمایه اجتماعی است و مردم باید نقش تصمیم‌گیرنده و نقش‌آفرین داشته باشند.» وی افزود: «تمرکز ما در برنامه استراتژیک بر حفاظت از اکوسیستم‌ها، نظارت بر پسماند و فاضلاب و نهادینه‌سازی فرهنگ محیط زیستی است که بدون مشارکت فعال تشکل‌ها ممکن نیست

نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد نیز ضرورت شفاف‌سازی همکاری‌ها، استفاده از ظرفیت تشکل‌ها در آموزش محیط زیستی، جلب مشارکت در طرح‌های احیایی و تقویت ارتباط با رسانه‌ها را مطرح کردند. در پایان، موارد زیر تصویب شد: برگزاری جلسات منظم و موضوع‌محور فصلی با حضور تشکل‌ها، تدوین چارچوب همکاری مشترک برای برنامه‌های آموزشی، فرهنگی، نظارتی و احیایی، و تقویت تعامل میان ادارات شهرستانی و سمن‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت تشکل‌ها در برنامه‌های محیط زیستی.

اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران استمرار این جلسات را راهبردی برای افزایش اعتماد عمومی و تحقق چشم‌انداز «مازندران؛ الگوی موفق در توسعه پایدار» می‌داند.